Revisorinloggning i eEkonomi

 • 12
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Vi har tydliga önskemål från våra revisorer att de behöver en revisors inlogg till Eekonomi. Var snälla och lös detta nu innan årsskiftet. Jag vet att fler hört av sig till er med detta och förutsätter att det händer något till högsäsongen 2019.
Foto på Elisabeth

Elisabeth

 • 472 poäng 250 badge 2x thumb
 • Frustrerad

Publicerades för 9 månader sedan

 • 12
Foto på Elisabeth

Elisabeth

 • 472 poäng 250 badge 2x thumb
Hej. Jag är ledsen men min tanke med att lägga ut detta önskemål här var att Visma skulle vakna, jag förstod inte att det skulle bli en följd av detta  och att vi ska diskutera frågan men det är helt ok, nästa gång skriver jag ett brev till Visma.  Jag ska försöka förklara :)
Oftast är det antingen företagaren själv eller en redovisningskonsult som kan vara auktoriserad eller ej som gör den löpande redovisningen och även bokslutet. Om bolaget är stort nog så man måste eller är litet men ändå vill,  har man en revisor. Revisorns arbete är att granska bokföringen och bolaget, denne ska kontrollera att lagstiftning och regelverk följts MEN revisorn får inte gå in och ändra eller bokföra själv, man ska inte ens ha möjligheten. Det är så jag fått lära mig av mina revisorer som jag arbetat med genom åren.  Förr var detta inte ett problem. Då fick vi alla leverantörsfakturor på post och alla kund fakturor skrevs ut med papperskopia. Idag är vi på väg ifrån detta. Mycket skickas via mail i PDF form, det importeras direkt in i programmet. Vilket är jättebra ur många perspektiv men revisorn som ska titta på t.ex. leverantörsfakturan och se om du bokfört rätt kan nu bara se din bokföringsverifikation. Därför fungerar inte ekonomiöversikt till detta och att ge åtkomst så att du kan gå in och ha möjlighet att ändra är inte bra. Revisorn behöver gå in och titta precis som förr men nu i programmet eftersom leverantörsfakturorna och kundfakturorna ligger där. Detta är anledningen till att jag och många med mig vill ha en revisors inlogg. Många av Visma:s större program har i alla fall haft denna funktion tidigare om jag minns rätt och andra aktörer löser det,  så det är inget omöjligt utan bara ett slarv från en stor aktör som egentligen vet vad branschen vill ha. Jag har jobbat i Visma miljö sedan 1998 och vet att Visma kan lösa saker som kunderna och branschen efterfrågar. Hoppas att det blev tydligare och du förstod vad jag eftersöker och varför. MVH
Foto på AccountantfromHell_singland

AccountantfromHell_singland, Champion

 • 19,700 poäng 10k badge 2x thumb
Vi ser väl fram emot en välvillig inställning från Visma som då "bjuder" på användare med endast läsrättighet....;-)
Foto på Alingo

Alingo

 • 1,178 poäng 1k badge 2x thumb
Ja, det gör vi! Särskilt vi som är små och tidigare hade Visma Enskild Firma, ett program för dem som inte föddes med bokföringsgenen! Vi tappade automatik i en hel del basala processer när vi gick över till Visma eEkonomi bas! Något som har resulterat i en störd nattsömn och ökade revisorkostnader för min del.
Foto på AccountantfromHell_singland

AccountantfromHell_singland, Champion

 • 19,700 poäng 10k badge 2x thumb
Kunskap kostar alltid... och bokföring är det som kräver mest lag- och regelkunskap i vårt yrke. Dyrt är det bara om man betalar för fel tjänst..... 
Foto på Alingo

Alingo

 • 1,178 poäng 1k badge 2x thumb
Jag håller verkligen med! Programmet Visma Enskild Firma var perfekt för oss som har en bra affärsidé, men är urusla på bokföringens alla finesser! Den som skapade det programmet förstod det. Dessutom var det tillåtet att ringa supporten och få hjälp direkt! Vilken service! Nu sitter vi ned problem och ägnar arbetstiden åt att chatta på ett forum där ingen kan sägas vara expert på programmet. Jag fick ett felaktigt råd hörom dagen och att rätta till det har kostat många arbetstimmar! Den personen kunde inte förklara varför det plötsligt inte gick att göra en korrigeringsverifikation i programmet. Hans råd var inte inom ramen för det tillåtna, vad jag kan förstå av min revisor. Visma eEkonomi bas ... är inte ett program jag upplever att jag kan rekommendera om jag blir tillfrågad. Inte Vismas support heller. Och servicen är obefintlig.
Men tack alla ni som deltar i chatten och försöker hjälpa dem som är i knipa efter bästa förmåga!
Foto på Alingo

Alingo

 • 1,178 poäng 1k badge 2x thumb
Jag vill göra en rättelse! Det felaktiga rådet kom inte från en medlem i forumet, utan från en chat med Vismas support!
Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 7,596 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Vi har tagit upp revisorsinloggning igen för diskussion och vi hoppas och tror att det är en funktion som kan finnas på plats i i början av 2019. 

Ha det fint!
/Jenny
Foto på Alingo

Alingo

 • 1,178 poäng 1k badge 2x thumb
Toppen! Då finns det ju fortfarande en möjlighet att fortsätta med Visma eEkonomi!
Foto på Klara

Klara

 • 140 poäng 100 badge 2x thumb
Hej! 
Hur går det med revisorsinloggen? 
Foto på Ann

Ann

 • 130 poäng 100 badge 2x thumb
Hej, 
Jag undrar hur det går med detta?
Det närmar sig granskning för flera av de företag som min redovisningsbyrå sköter redovisningen för. Liksom påpekats tidigare i denna tråd, är det av största vikt att revisorerna kan få tillgång till alla digitala dokument, utan att vi ska behöva skriva ut allt innan de granskar. Annars försvinner meningen med webb-baserad & digital redovisning. 
Tacksam för svar om vad som händer snarast, så jag vet om jag behöver se mig om efter annan levernatör av webb-baserade redovisningsprogram för mina kunder.
Mvh//Ann
Foto på hjtl

hjtl

 • 146 poäng 100 badge 2x thumb
Om inte detta löses så borde Visma sluta sälja tjänsten Autoinvoice. Om man ändå måste printa ut alla underlag och sätta i pärm så finns inte mycket vits med digitala fakturor. 
Foto på Alingo

Alingo

 • 1,178 poäng 1k badge 2x thumb
Detta tycks vara väldigt svårt för Visma att åstadkomma. Annars hade det väl redan gjorts? Eller är det så att man letar och letar efter en möjlighet att göra den tjänsten kopplad till ett dyrare program? Ja, som man gjorde med möjligheten att deklarera från programmet ...