Revisorsinloggning - Administration

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 2 månader sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Vi har Visma Administration 1000 och börjar nu lagra Pdf verifikat elektroniskt i Visma miljön. Hur ska vi lösa revisorns tillgång till dessa verifikat när räkenskapsåret är klart. Jag hittar ingen Revisorsinloggningen för detta programpaket eller information om hur vi kan överföra dessa dokumenten till revison.
Bengt
Foto på Bengt Levin

Bengt Levin

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 3 månader sedan

 • 0
 • 1
Foto på Davor P

Davor P, Champion

 • 26,214 poäng 20k badge 2x thumb
Som jag ser det så går det inte i nuläget att få till detta på ett enkelt sätt hur man än vänder och vrider på steken......

De flesta revisorer vill ju kunna "tugga på pappret" för att få en helhetsbild över företaget de reviderar. Du kan få till 85-90% av materialet i maskinläsbar form, men den sista biten är lite svår att få till helt elektroniskt.

Det jag föreslår är följande:

Använd "alla" elektroniska hjälpmedel som finns inbyggt i Administration och eventuellt köpa till en och annan modul och integrera i systemet.

 - INLOGGNING - 

Här kan man antingen köra med fjärrskrivbord om datorn som har installationen av Administration kör med Windows PRO. Home har inte stöd för fjärrskrivbord.
Det andra alternativet är att använda program som TeamViewer eller dylikt där revisorn har kontroll över den fysiska datorn där programmet körs.
SIE 4 fil kan användas för att föra över allt bokföringsmaterial till revisorn. De kan då köra in siffrorna i sina egna program och "leka vidare" på det sätt de själva trivs med.

 - LEVERANTÖRSFAKTUROR - 

Använd Autoinvoice och försök få alla fakturor komma den vägen. Hjälp de leverantörer som inte initialt kan/vill skicka fakturor elektroniskt. Aktivera möjligheten att ta emot PDF och pappersfakturor via inläsningstjänsten i Administration eller köp till ett förprogram för att scanna fakturor. Det är en avvägning vad som blir billigast i längden. Programinköp för ett par tusen per år eller autoinvoice för 8 kr/PDF eller 12 kr/pappersfaktura - EJ EXAKTA PRISER-

 - KUNDFAKTUROR - 

Skicka allt via autoinvoice. Då kan revisorn antingen få en inloggning till Inexchange eller så mailar du över kopiorna som programmet genererar och sparas i PDF format.

 - ÖVRIGT -

Här blir det mer komplicerat dessvärre. Här får du antingen skicka pärmen med material till revisorn eller så får du scanna alla verifikationer och e-posta till revisorn.

//Davor P
(Redigerad)
Foto på lw

lw

 • 5,060 poäng 5k badge 2x thumb
Ja, Davor, på tal om punkten övrigt... Jag fick åka från Stockholm till Strängnäs med en kartong papper i år. Hade med en revisionspärm med "allt" i, skickade PDF-filer om resten, de fick inloggning, men ändå frågar de saker som finns tillgängliga för dem i pärmen eller digitalt. De är ett släkte för sig...

Mvh Lena
Foto på Davor P

Davor P, Champion

 • 26,214 poäng 20k badge 2x thumb
Varför göra något själv om man kan få det serverat.......

Yyyyyyyyyyyl
Foto på lw

lw

 • 5,060 poäng 5k badge 2x thumb
Javisst är det så! Jag har i revisionspärmen under flik 8 ett inventarieregister och under flik 9 årets inventarieavskrivningar. I det här bolaget ligger registret i XL, och i en av kolumnerna finns procentsatsen för avskrivningarna. Och vad mailade de om, jo, de ville veta hur mycket procentuellt som skrevs av på de olika inventarierna...

Sen undrar de om vad det var för peng som låg under löneskulder. Hade de öppnat fliken för bokslutsbilagorna eller den för balansbilagorna, hade de sett det hela beskrivet på ett enkelt sätt.

Precis som om man skapar en hel, stor, ROSA pärm benämnd Revisionspärm för att den bara ska stå där till ingen nytta.

Det här var bara två av tio frågor de hade...

Mvh Lena
Foto på Bengt Levin

Bengt Levin

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb
Tack för konstruktivt svar, Davor P! Vi har börjat arkivera som Boföringsnämnden skriver, dvs dokument som kommer till oss elektroniskt lagrar vi elektroniskt mha Visma Scanner skickar dom till Administration 1000. Och pappersfakturor lagrar vi i pärm. Det minskar komplexiteten lite. 

Men känslan är att Visma ligger efter med att kunna ge stöd för oss och andra att kunna leva upp till Boföringsnämndens krav.