Röstningsfunktionen i forumet

  • 6
  • Idé
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • (Redigerad)
Det finns många saker jag
gillar med eEkonomi, och ett par saker som jag tycker är "mindre bra". En sak definitivt faller in i den senare kategorin är hur ni hanterar förslag via röstning i forumet.

På pappret så ser detta ut som en jättebra idé, men det finns två stora brister:

- Flaggningen "inte planerade"Detta är lite spekulation från min sida då jag inte känner till exakt hur era interna processer fungerar, men jag har tolkat flaggningen som "inte planerade" som en dödsdom. Jag vet att det inte är helt sant, men jag vet också, av egen erfarenhet, att det krävs en stor insats för att väcka en idé från inte planerade till planerade och sedan få den genomförd.
- Utvecklarna lever i en eEkonomi-bubbla.
Detta är fullkomligt naturligt, och något som jag egentligen tycker är bra då det betyder att man är engagerad. Problemet är att jag tror inte att era användare är inne i samma bubbla och nuvarande upplägg med röstning tolkar jag som att ni inte riktigt förstår det. Jag besöker t.ex. ert forum när jag har ett konkret problem eller en frågeställning som jag behöver lösa. Jag har fullt upp med att vara inne i min egen bubbla där jag driver mitt företag. Jag ligger inte och bevakar forumet för att se vad andra användare har för problem eller idéer.Jag tycker att ni borde lita lite mer till er själva och ert omdöme.

Jag har föreslagit att ni borde se över era flöden i "klick-kostnad" (de flöden som kräver flest klick/inmatningar är de ni behöver se över först) och ha det som ett prioriteringsverktyg, i kombination mer ert eget omdöme (ovan).

Så fort man har ett förslag så hänvisas man till att skriva det i forumet och hoppas att andra röstar på det, men sen då? Tittar man på de populäraste förslagen i eEkonomi så är det ingen läsning som premierar detta beteende. Först på plats #27 så hittar man det första förslaget med status "planerade", sedan dröjer det tills #60 innan man kommer till ett förslag med status "genomförda". Utöver dessa två så består alltså top-60 nästan bara status "inte planerade" samt några "under bevakning" (ja, jag förstår att det är några som har en inaktuell status, vilket ni också borde se över, men tvivlar på att majoriteten har det).

Vänligen
Jonas
Foto på Jonas

Jonas

  • 4,228 poäng 4k badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

  • 6
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Jonas!

Jag tänkte börja med att bemöta din tankar om alla klick i eEkonomi, gällande detta har jag nämligen härliga nyheter :) Vi har gjort utvärderingar gällande detta då vi, precis som du, anser att det är onödigt många klick i flera fall i Visma eEkonomi. Det finns även tidigare önskemål här i forumet om detta. Vi har en plan för vad som behöver förbättras och kommer att leverera dessa lösningar efter hand.

Gällande prioriteringen av önskemål så grundar den sig på feedback från flera olika håll, det innebär att önskemål på forumet är en del av feedbacken men vi tar även hänsyn till andra intressenter. Du kan läsa mer om detta i min kollega Sannas tråd "Visma eEkonomis utvecklingsprocess". 

Tyvärr är det så att prioriteringen för 2018 inte speglar framröstade trådar i år, precis som du uppmärksammat när du kikat på idéer för Visma eEkonomi här i forumet. Självklart så tycker även vi det är tråkigt, jag hade hemskt gärna sett att vi implementerade en massa idéer här från forumet men vi behöver alltid gör en prioritering. 

I skrivande stund har vi 730 trådar om önskemål gällande Visma eEkonomi i vårt forum vilket är helt fantastiskt, i dessa ligger det väldigt mycket bra input. Det som däremot händer när det finns 730 trådar med önskemål är att det ibland kan upplevas att ingenting sker, att önskemålen står still. Vi har funderat fram och tillbaka på hur vi ska lösa detta på bästa sätt, vi vill självklart framhäva och visa vad vi jobbar med på ett tydligt sätt. Vi testar just nu att lägga till "Vad är på gång framöver?" i trådarna där vi uppdaterar generellt om nyheter i Visma eEkonomi, du ser ett exempel i tråden "Uppdatering i eEkonomi maj 2018". En annan idé är att göra samma variant för Visma eEkonomi som vi gjort för Visma Website/Webshop, kika gärna på forumtråden "Utvecklingsplaner Website/Webshop". Du får hemskt gärna återkoppla med tankar och idéer kring detta :)

Det känns såklart tråkigt att vårt forum inte lever upp till dina förväntningar, vi tar till oss alla dina synpunkter och jag hoppas att du är villig att hänga med oss i utvecklingen framöver så att vi tillsammans kan göra eEkonomi ännu bättre :)

Ha en fin helg!

/Lovisa