Rutan för leverantör är onödigt stor - eEkonomi

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

När man ska lägga upp eller redigera en leverantör i eEkonomi öppnas en stooor ruta med mycket luft mellan fälten. Den är så stor att man inte kan fylla i det man vill och spara utan att scrolla ned.
Jag föreslår en ändring av layouten så att man kan se allt på skärmen direkt och även spara utan denna onödiga scrollning.
Foto på Annica

Annica

 • 5,882 poäng 5k badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 1
Foto på Linnéa Sterner

Linnéa Sterner, Moderator

 • 1,078 poäng 1k badge 2x thumb
Hej Annica! 

Upplever du samma sak om du testar i en annan webbläsare? Eller kan det vara så att du har din internetsida inzoomad? Detta kan isåfall åtgärdas genom att hålla in Ctrl och minustangenten (-). Blir det någon skillnad?

Du får gärna bifoga en skärmdump på hur det ser ut i ditt program när du ska lägga till en ny leverantör så att vi ser det från ditt perspektiv.

Ha en fortsatt fin dag! 

/ Linnéa
Foto på JeanetteD

JeanetteD

 • 112 poäng 100 badge 2x thumb
Jag skickar gärna en skärmdump, men hur?

Och det ska inte behövas för i er egen video om hur man registrerar en ny leverantör är det lika illa, så det har inget med min dator att göra. Visserligen går det att zooma ut och få plats med rutan men då får man ta fram förstoringsglaset för att kunna läsa texten. 

Idén kvarstår - gör något åt layouten på rutan så blir nog fler än jag glada. T ex kan ni flytta Spara-knappen till toppen av rutan i stället för nere i botten, bara det skulle hjälpa mycket.

/Annica
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

 • 16,034 poäng 10k badge 2x thumb
Eftersom du hänvisar till Vismas video så utgår jag också från den. Hoppas vi tänker på samma bara... :-)

Knepig fråga. Hur får man in så mycket som möjligt utan att det blir rörigt? Trycks det ihop mera så tror jag att det kan bli svårare att läsa.

Men om jag tar mig friheten att läsa mellan raderna så är det kanske egentligen inte så mycket det att det är en del luft i designen utan mer det vad detta leder till - att Spara- respektive Avbryt-knapparna hamnar "under" nederkanten på fönstret? 

Intressant förslag att lägga dem i överkanten i stället så de alltid är nåbara. Kan inte låta bli att fundera på vad det skulle innebära för arbetet om detta gjordes på fler ställen i gränssnittet. Kanske skulle bli en väldigt positiv upplevelse. Nackdelen är att då puttas innehållet längre ner istället.


Teknisk kommentar
Kan tänka mig att det som spökar här är också det faktum att de moderna gränssnitten (Windows/macOS m.fl.) idag gärna gömmer undan skrollningslisten så användaren får kanske inte någon tydlig indikation på att det finns innehålll nedanför det aktuella fönstrets nederkant.
 
Jag testade lite och ser ut för mig som att det behövs en synlig webvy på minst 1000 punkter för att man skall se knapparna idag. Ca 1200 punkter om man skall räkna med själv webläsarfönstrets ramar. (Testat på macOS.) De flesta moderna skärmar som är lite större får plats med detta utan problem.Jag har dock ingen uppfattning om hur det ser ut bland Vismas användare.
(Redigerad)
Foto på Annica

Annica

 • 5,882 poäng 5k badge 2x thumb
Jag tycker förutom mina tidigare synpunkter att det vore smartare att uppgifterna om utlandsbetalning kom fram först när man bokar in en utländsk leverantör. De tar massor av plats och jag misstänker att de flesta som använder eEkonomi mestadels har svenska leverantörer. Således space som tas upp i onödan i de flesta fallen. 

Min tanke med att flytta Spara-knappen till överkanten var snarast att ha den i "ramen", då skjuter den heller inte ned några uppgifter. 

/Annica

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.