Säker inloggning i samband med GDPR

  • 1
  • 3
  • Artikel
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej,

Den nya dataskyddslagen (GDPR) är här och vad kan då vara bättre än att se över dina rutiner för en säker inloggning till dina internetprogram hos Visma. Du har sen ett par månader tillbaka en möjlighet att aktivera en tvåstegsverifiering för din inloggning.En säker inloggning har aldrig varit viktigare och vi rekommenderar att alla kunder aktiverar tvåstegsverifieringen för att säkra upp sina konton hos oss på Visma. Extra viktigt är detta för dig som hanterar känsliga uppgifter som t ex löner och frånvaro.
Du kan antingen aktivera tvåstegsverifiering på dig som enskild användare eller om du är administratör kan du ställa in att det är obligatoriskt för användarna på företaget.
Ett tips är att ta en diskussion på ert företag om hur ni vill arbeta med säker inloggning och sätt en policy för er och era medarbetare.

Läs mer i Hur aktiverar jag tvåstegsverifiering? »

Till dig som redovisningsbyrå
Vi rekommenderar att ni aktiverar tvåstegsverifiering för alla medarbetare på redovisningsbyrån. Ni får då en säker inloggning till vismaspcs.se och därmed kontroll. När ni aktiverar tvåstegsverifiering för alla medarbetare påverkar det inte era kunder.

Om ni väljer att inte aktivera tvåstegsverifiering, kan det istället bli så att en kund väljer att aktivera tvåstegsverfiering för alla sina medarbetare. Då kommer det att även inkludera alla medarbetare på byrån som ingår i kundens uppdrag. 

Ha en fin dag.

/Victor
Foto på Victor Magnusson

Victor Magnusson, Manager Team Onboarding

  • 9,914 poäng 5k badge 2x thumb
  • Confident

Publicerades för 1 år sedan

  • 1
  • 3
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

  • 94,208 poäng 50k badge 2x thumb
Nu har apparna Visma Min Lön och Visma Lön Anställd uppdaterats för att använda samma inloggning som den som finns till vismaspcs.seDet betyder att det nu går att aktivera tvåstegsverifiering även för appanvändarna.
Apparna uppdateras via App Store eller Google Play.

Precis som Victor skriver rekommenderar vi att man tar ett snack på företaget och dessutom informerar användarna innan man slår på obligatorisk tvåstegsverifiering på företaget.Säker inloggning via tvåstegsverifiering »

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.