Säkerhetskopiering felmeddelande "C:/SPCSFiler är inte en giltig sökväg" - Administration

 • 1
 • Problem
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Löst
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Nyinstallerat Administration 500. Men kan ej säkerhetskopiera då jag får meddelande "C:/SPCSFiler är inte en giltig sökväg"
Foto på Helen

Helen

 • 5,224 poäng 5k badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 1
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 8,120 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Helen
Det ska normalt sett inte vara några konstigheter att kunna spara till liknande sökväg som du angett. Kan det hänt något med den filen, kan du byta sökväg och ange exempelvis skrivbordet? Fungera det då? Kanske mappen SPCSFiler är skadad eller saknar rätt behörigheter. Leta upp mappen under C: finns den här, skapa annars upp den. Om den finns så markera och högerklicka på den, välj egenskaper och fliken Säkerhet. Finns du upplagd med fullständig behörighet. 
Foto på Helen

Helen

 • 5,224 poäng 5k badge 2x thumb
Tack för svar. Det kan vara så att det blev något fel vid nyinstallationen (har återställt min dator och lagt in Visma Administration med SQL på nytt). Fick felmeddelande efter installationen; om att jag skulle avinstallera SQL och därefter installera Administration på nytt. Men gjorde aldrig det... Kanske att filerna där säkerhetskopior ska lagras aldrig lades upp vid installationen. 
När jag nu tittar på installerade program så är det väldigt många olika SQL. Undrar om alla dessa bör avinstalleras?
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,360 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!

Fungerar det att säkerhetskopiera nu?

Du bör inte ta bort dina SQL om du inte vet vilka program de tillhör. Var är du och vilka olika SQL ser du?
/Anna
Foto på Helen

Helen

 • 5,224 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Anna
Det ser ut att vara 10 filer med namn innehållande SQL. 
Jag försöker göra en skärmdump på alla mina installerade program, så kanske du kan se dem här. Räcker det att avinstallera Visma Administration eller måste man även avinstallera SQL-filerna? 
Foto på Malin Kjellberg

Malin Kjellberg, Moderator

 • 1,968 poäng 1k badge 2x thumb
Hej Helen!

Börja med att installera om Visma Administration och se om det hjälper. Vad jag kan se så har du endast Microsoft SQL server 2014 installerad men innan du avinstallerar den och instansen VISMA bör du säkerhetskopiera dina program från oss.

Återkom om problemet kvarstår.
Foto på k_attis

k_attis

 • 574 poäng 500 badge 2x thumb
Får upp samma problem när jag ska säkerhetskopiera Visma Admin 1000 till en mapp i One drive. Har senaste versionen 2018.1 installerad och jag har kört registervård både före och efter installationen men det hjälper inte. Så sent som förra veckan gick det bra men som sagt nu fungerar det inte längre. Vad är det för fel?
Foto på Victor Magnusson

Victor Magnusson, Manager Team Onboarding

 • 9,914 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Kattis,

Fungerar det att spara säkerhetskopian på en annan plats t ex ditt skrivbord? Eller får du samma felmeddelande oavsett var du försöker spara den?

Tack för din fråga

/Victor
Foto på k_attis

k_attis

 • 574 poäng 500 badge 2x thumb
Jag kan spara direkt i min dator min inte på One drive. vilket jag har kunnat göra utan problem till för ca två veckor sedan. Vill gärna inte spara på min dator ifall den skulle krascha därför kändes One drive som en mycket enkel och bra lösning.
Foto på Linnea Norden

Linnea Norden, Moderator

 • 5,884 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Fungerar det att spara ner den lokalt till datorn och sen flytta över den till onedrive? Om det fungerar att spara lokalt så fungerar säkerhetskopieringen i programmet. 

Sen kan det ju alltid bli problem att försöka spara/skapa en fil samtidigt som ett annat program vill hämta/läsa filen. Så för att vara på den säkra sidan att du har en korrekt fungerande backup skulle jag rekommendera att du sparar den på hårddisken först och sen till onedrive. 

//Linnea

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.