Säkerhetskopiering och återställning - eEkonomi

  • 6
  • Idé
  • Uppdaterades för 10 månader sedan
  • Inte planerade
  • (Redigerad)
Hej!

Efter att ha pratat med er support konstaterar jag att det i dagsläget inte finns något sätt att återställa min bokföring i Visma eEkonomi om något tråkigt skulle hända, t ex om mitt konto skulle hackas och mitt företag startas om via "Företagsinställningar", eller om jag själv (eller någon med tillgång till kontot) begår ett misstag som orsakar dataförlust.

Det skulle kännas mycket bättre om det:
  1. Fanns möjlighet att exportera/importera egna säkerhetskopior som innehåller allt som behövs för att återställa kontot (räcker alltså ej med SIE-filer)
  2. Automatiskt togs säkerhetskopior hos er (t ex varje dygn) som jag som användare kan välja att läsa tillbaka för att återställa kontot 
Jag kan tänka mig att det är fler än jag som känner likadant.

Är säkerhetskopiering och återställning för slutanvändare något som känns intressant för Visma att implementera?

Med vänlig hälsning,

Per
Foto på Per S

Per S

  • 144 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 4 år sedan

  • 6
Foto på Sanna Lindkvist

Sanna Lindkvist, Produktområdeschef ERP Webb - Utveckling

  • 1,392 poäng 1k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!
Precis som vår support svarat i tidigare trådar kan du vara lugn vi har redundanta miljöer och tar dagligen backuper av kunders data till ett annat datacenter om något skulle hända. Det går att läsa mer om hur vi skyddar din
information här https://vismaspcs.se/support/skydd-av-information

Som leverantör av internettjänster har vi idag inga planer på att införa stöd för export och import av säkerhetskopia som är ett vanligt scenario för flytt av bokföringsdata på lokalt installerade produkter. Vår vision är att du tillsammans med din redovisningskonsult eller andra användare ska jobba i samma system för att slippa överföra transaktioner manuellt, undvika dubbelregistrering vilket ofta är en större risk för fel. Vi vet att alla kunder inte jobbar på detta sätt ännu så därför finns möjligheten till att exportera och importera SIE filer. 

Vi har gjort flera förbättringar under de sista åren för att underlätta när du som användare upptäcker att något blivit fel, här är några exempel: 

  
- Många kunder har efterfrågat möjligheten att starta om sitt företag från noll speciellt i början och det är nu möjligt. Detta är självklartinget man kan göra om man jobbat längre i Visma eEkonomi.

      
- Det finns möjlighet att spara både kundfakturor och leverantörsfakturor som utkast som har varit efterfrågat då fler kunder bokfört fakturor felaktigt. 


- Ibland blir det fel i bokföringen och nu kan du direkt ändra kontonummer och momskoder på ett verifikat utan att du behöver göra en ändringsverifikation. 

  
- Vi har gjort det enklare för dig som användare att kvitta en debetfaktura genom att snabbt göra en kreditfaktura. 

Hoppas mitt svar gör att det blir lite tydligare för hur vi hanterar data och varför vi inte har stöd för export och import av säkerhetskopior. 


Ha en bra dag och tack för att ni ger oss feedback här på forumet. 

Hälsningar Sanna Lindkvist (Utvecklingschef)