Schemaläggning av faktura - eEkonomi

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Sitter ofta på helgerna och knappar in fakturor med tillhörande specifikationer. Idag kan jag endast välja att spara som utkast för att inte skicka iväg dem till kunden klockan 22:30 en lördag kväll. Nu måste jag gå in en gång till på måndag för att skicka fakturorna. En funktion att kunna schemalägga fakturorna hade varit mycket hjälpsam!

Foto på Lentzit

Lentzit

 • 3,468 poäng 3k badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

 • 3
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej,

Tack så mycket för att du lyft ett önskemål på forumet!

Om jag förstår det rätt hade du velat ha en funktion där fakturorna skickas iväg med automatik på ett utsatt datum och en utsatt tid? Återkoppla gärna. 

/Lovisa
Foto på Lentzit

Lentzit

 • 3,468 poäng 3k badge 2x thumb
Precis så. Då kan man liksom avsluta faktureringsmomentet helt. Riktigt snyggt är om  jag som ägare av fakturan får ett kvitto på att X antal fakturor skickats ut till kunder
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Lentzit!

Det finns idag en funktion i eEkonomi som kallas för Återkommande faktura. Med Återkommande faktura så kan du skapa en mall och ställa in på vilket datum fakturan ska skickas iväg och hur ofta. Detta är särskilt bra om du t ex fakturerar hyror varje månad och vill att samma faktura ska skickas varje månad på samma belopp, men att det så klart genereras ett nytt fakturanummer. 

Kanske kan du ha nytta av denna funktion när du vill ställa in när en faktura ska skickas iväg? 

Läs gärna mer om funktionen i hjälpen

/Nellie 
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

 • 16,034 poäng 10k badge 2x thumb
Hmm, det var ju en tanke. Skapa en återkommande faktura som har sista faktura den period den första fakturan skall gå iväg. Är det så du menar Nellie?

Min fråga är då (eftersom jag inte har använt återkommande faktura "skarpt": Skulle det innebära att, när jag har skapat det återkommande fakturan så slipper jag göra något mer? Det vill ska, säg att jag idag, 2019-08-12 skapar en återkommande faktura med fakturadatum 2019-08-30, intervall månad, sista faktura augusti 2019 - så skulle jag sedan inte behöva göra något alls utan fakturan skulle gå iväg automatiskt 2019-08-30 utan att jag ens behöver logga in i eEkonomi? 
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

 • 16,034 poäng 10k badge 2x thumb
Nähä, såg nu att man måste gå in och trycka iväg en återkommande faktura. Så jag skulle påstå att det inte löser den ursprungliga frågeställarens behov. Inte mitt
heller. 
För en annan som är närmast manisk på att alltid-alltid-ALLTID faktura all upparbetad tid (eller enligt avtal) per den sista varje månad så skulle det ibland vara smidigt att kunna göra administrationen i förväg och inte behöva gå in i eEkonomi under semestern utan att allt rullar på ändå. Med rätt fakturadatum och förfallotid med mera.
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

På sikt är det som du önskar Khedron att du ska slippa göra något mer, du kan skapa en mall på när första fakturan ska skickas iväg och sedan hur ofta den ska vara återkommande, t ex en gång i månaden. Vi jobbar just nu på en funktion att göra det möjligt att ställa in att fakturorna ska skickas iväg automatiskt. Så du helt enkelt slipper att logga in för att skicka iväg fakturan på rätt datum, utan istället utefter dina inställningar så kommer eEkonomi kunna skicka iväg fakturan automatiskt åt dig. 

Jag uppdaterar forumtråden igen när vi har en lösning på plats. 

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie 
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

 • 16,034 poäng 10k badge 2x thumb
Trevlig nyhet! Jag gillar allt som går att automatisera. :-)
(Redigerad)
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

Jag kan nu med glädje meddela att du har möjlighet att skicka Återkommande fakturor helt automatiskt. 
Funktionen Återkommande faktura hittar du under Försäljning - Kundfakturor och när du klickar på pilen till höger om "Ny faktura". Här har du möjlighet att skapa en mall för bland annat hur ofta denna återkommande faktura ska skickas ut. Och nu har du även möjlighet att ställa in att den ska skickas helt automatiskt. Läs mer om funktionen Återkommande faktura i den skriva hjälpen

/Nellie

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.