Schemaläggning sjuk - lön anställd

  • 1
  • Problem
  • Uppdaterades för 2 år sedan
  • Bekräftat
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre. Communitymoderatorn angav följande anledning för att arkivera: löst.


Vi har en heltidsanställd som är sjuk 25%. Funkade jätte bra att lägga in sjuk t ex 25% framåt i tiden innan uppdateringen av Lön Anställd. Efter uppdateringen har detta ej följt med och idag när jag la upp hela april som sjuk 25% drogs den tid som ej var arbetad än som flexledig. Detta måste vara en bugg eller?

En anställd la in semester från en torsdag till måndag som en period, vilket skall bli 3 dagar i semesteravdrag inne i Lön Anställd, men ack nä,  det drogs av 5 semesterdagar. Även detta en bugg eller?

Tacksam för återkoppling.
Foto på Cecilia

Cecilia

  • 280 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

  • 1
Foto på Theodor Ahlström

Theodor Ahlström, Moderator

  • 5,194 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Cecilia, 


Gällande det första med att flexsaldot blir minus när du lägger in sjukfrånvaro är för att Stämpla och Lön anställd räknar/visar på lite olika sätt. I Stämpla så gick saldot på det som var registrerat fram tills idag. Lön anställd kollar på hela perioden som du markerar, om man därför kollar på hela månaden så finns det enda som är registrerat framåt i tiden 25% sjukfrånvaro. När den anställde sedan registrerar arbetat tid på de resterande dagarna i månaden så kommer det som ligger som "Tidssaldo minus" istället bli arbetat tid. Anledningen till att det ser så ut är alltså för att programmen visar resultatet och saldona olika och för att det framåt i tiden enbart är registrerat sjuk 25% och inget mer på dessa dagarna, därför blir det minus i flexsaldot tills dess att något annat registreras. Det går att markera perioden fram tills idag och resultatet för vald dag/period ska då visa korrekta värden utifrån vad som är registrerat. 


Gällande det andra problemet med att lägga in semester över en helg eller liknande där den anställde inte har schemalagd tid inlagd så är det ett rapporterat fel som vi arbetar på. Jag har inte så mycket mer information om det i nuläget men vi kommer att komma ut med information om det och även när det är löst. 


Önskar dig en fin dag! 
/Theodor 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.