Schemat har förändrats vid senaste uppdateringen!!

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Besvarad
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Upptäcker att något har förändrats i vissa schema, antar att det är efter senaste uppdateringen. Ej logiskt att detta kan förändras, tycker jag, men faktum är att det måste hänt efter senaste uppdateringen. Har ingen annan förklaring! Hjälp, sådant här får inte hända!

Har haft schematider på tex 8,34 vissa dagar för att tillsammans med 8,33 två gånger bli hela timmar. Och då har timantal och procent stämt, men nu har flera scheman där det fanns tex 8,34 blivit 8,33.. Vad har ni gjort, vid uppdateringen?

Ser ju att det förändrats något då man nu inte styr start av schema inne på schemat, utan på person lägger vilken vecka det ska starta på. Så något har ni ju ändrat.

Men mina "fasta" tider ska ju inte förändras. Lägger en bild där det tydligt syns att summerad % längst ner inte stämmer med den text jag lagt på schemat, detta har ju stämt tidigare. Här är jag väldigt noga, och märker när jag registrerar tidrapporter om det skulle vara fel. Dessutom ser jag på tidigare månader på lönebeskeden att det är rätt antal månadstimmar men att det inte ligger det antalet i kalendariet om jag tittar bakåt i tiden. Alltså har något hänt denna månad!!!

Nu är det ju inte några stora % men dock en förändring, påverkar tex semesterberäkning då snitt% är sänkt! Och det går ju inte att lägga ett rätt schema bakåt i tiden! Vad göra??

Visma detta får inte hända!! Mina inlagda uppgifter får det inte bli fel på!!

Hade det varit lätt att byta lönesystem, hade jag gjort det nu! Det har varit för mycket struligt den senaste månaden.. inte okej!


Aktuell sysselsättningsgrad är ändrad till 84,29% pga att måndagarna har ändrats till 8,33 istället för 8,34. Benämningens text säger att den ska vara 84,31 % vilket stämt tidigare.

Foto på Christel

Christel

 • 6,346 poäng 5k badge 2x thumb
 • mycket frustrerad!

Publicerades för 2 år sedan

 • 0
 • 1
Foto på UlriS

UlriS

 • 476 poäng 250 badge 2x thumb
Detta har hänt mig också och jag har varit i kontakt med supporten. Fick svaret att Utvecklingsavdelningen skulle titta på det.
Detta hände vid synkroniseringen mot Visma Anställd (stämpla). Du kan säkert gå in på din logg och se exakt vilka förändringar som systemet har gjort (Arkiv-Företagsunderhåll-Loggning...)
Hos mig har i princip alla scheman ändrats. :-(
Foto på Christel

Christel

 • 6,346 poäng 5k badge 2x thumb
Åh, hjälp!! Jag som inte ens ska ha Visma lön anställd utan bara mitt lönebesked!!

Men varit fundersam på de två företag som jag synkat först nu efter uppdateringen, för det har kommit flera sidor med Synkningar som rört schema mm, men jag vill ju bara skicka lönebeskeden den vägen...

Tack för din respons!
Foto på UlriS

UlriS

 • 476 poäng 250 badge 2x thumb
Samma här. Ska bara ha Mitt lönebesked. Hoppas på snabb handläggning av Visma.
Foto på Eva-Lena

Eva-Lena

 • 292 poäng 250 badge 2x thumb
Jag har samma problem. Jag undrar om avrundningsreglerna har ändrats.
Jag upplever att Lön Anställd har konstruerats bara för att passa hela tjänstgöringsgrader och inte med decimaler.
Inte nog med att man inte kan få det att stämma i schemat, när man sen för över det till Visma Lön så kan procenten ändras igen.
Nått är fel.
Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

 • 10,206 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Christel,

Jag kommer ta kontakt med dig via mejl istället så att vi kan ta och kika vidare på ditt ärende.

@UlriS, jag hoppas att ditt ärende har löst sig och annars är du välkommen att ta kontakt med supporten.
@Eva-Lena, jag ser att din e-post ligger på flera olika kundnummer och gäller det även hos dig ändringar på scheman enbart vid användning utav Mitt lönebesked?

/Cecilia
Foto på UlriS

UlriS

 • 476 poäng 250 badge 2x thumb
Tyvärr är mitt problem kvarstående. Jag skulle få besked/hjälp från supporten men har fortfarande inget hört! Börjar bli lite kris eftersom lönerna snart skall vara klara...
Foto på Eva-Lena

Eva-Lena

 • 292 poäng 250 badge 2x thumb
Så fort det är scheman man skapat som får en procent med 2 decimaler så är det mer regel än undantag att procenten kan ändras i synkningen från Lön Anställd till Visma lön 600.
Sen är det ofta svårt att få till rätt tjänstgöringsprocent i Lön Anställd när det är tjänster som ex. 34,27 eller något sådant. Det var faktiskt enklare i Stämpla. Då la man till fler veckor och snittet kunde ge rätt decimaler.
Jag är löneadmin för olika skolor och då är det rätt ofta det är decimaler i tjänsterna.
Foto på landhs konditori

landhs konditori

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb

Hos mig har flera tider som personlen stämplat in försvunnit efter uppdateringen!! någon mer med det problemet?ingen kommer ju ihåg hur de jobbat, med övertid och byten av pass. Katastrof!!!Har inte orkat ringa supporten, då de har lååång kö,  men de kanske har någon backup med de gamla stämpla??

Foto på Per Nyquist

Per Nyquist, Moderator

 • 43,442 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!

Jag vill börja med att be om ursäkt för att vi inte återkopplat, men om ni fortfarande har problem råder jag er att ta kontakt med vår support. Köläget har förbättrats de senaste dagarna, så förhoppningsvis behöver ni inte vänta allt för länge på hjälp. Ni får gärna använda chatten på https://vismaspcs.se/kontakta-oss om det passar bättre än telefon.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.