Önskar fler antal veckor i scheman och att det dras rätt antal semesterdagar - Lön 300/600

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 12 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag skulle vilja att ni jobbade på en lösning på när en person jobbar mån, tis och fre-sön så dras det 7 semesterdagar istället för 5 som det ska göra.

Samt att man kan lägga in ett schema på 8 veckor, nu går det bara max 6 veckor vilket ställer till det en hel del när man har företag som har 8 v schema.

Foto på Nilslunds konsultbyra

Publicerades för 5 år sedan

 • 1
Foto på Annie Karlsson

Annie Karlsson, Employee

 • 3,282 poäng 3k badge 2x thumb
Hej!

Angående ditt första önskemål så tänker jag att det fungerar om du har ett korrekt schema på den anställde som visar att arbetstiden är mån, tis och fre-sön. Markerar du sedan en hel vecka med semester tas endast semesterdagar för de dagar personen skulle arbetat.

Jag testade för säkerhetsskull och gjorde då ett schema enligt nedan:


När jag sedan i kalendariet markerar en hel vecka dras endast semester för de dagar med arbetstid på, se nedan:


Återkom gärna med lite mer information om du inte får detta att fungera.

Angående ditt andra önskemål så ber jag vår utvecklingsavdelning att kika på det.
Ok, jag hade kontakt med supporten som sa att ni hade problem att den drog 7 dagar och han kunde inte hjälpa mig och sa att jag skulle skriva det här så ni såg det. Jag har ett aktuellt schema på den anställde, och när jag via snabbvalet lägger semester den veckan så drar den 7 dagar. Varför går det inte via snabbvalet då?
Foto på Annie Karlsson

Annie Karlsson, Employee

 • 3,282 poäng 3k badge 2x thumb
Nu har jag läst chatten du hade med vår support och där framgår det att veckorna inte ser likadana ut, att personen arbetar endast ons och tors vecka nr. 2.
Du får gärna ta en bild på hur du lagt upp schemat i programmet och även vilka dagar du sedan markerar i kalendariet nu när personen haft semester och programmet vill dra 7 dagar. Tänker om det är veckan där det är arbetstid mån, tis och fre-sön eller om det går över på den andra veckan också?
Jag vet inte hur man tar kort på sidan tyvärr. Men jag använder inte kalendariet utan bara snabbvalen. Han har haft semester i 3 veckor 22sept-12 okt så jag försökte att lägga hela semester på en gång ( via snabbvalet) men det var då jag såg att den drog 7 dagar dom veckor han jobbar helg. Han jobbar mån, tis, fre-sön första veckan, ons, tors andra veckan och mån, tis, fre-sön tredje veckan. Så ser även schemat ut jag har lagt upp. För detta drar den 19 dagar om jag använder mig av snabbvalet. För att få det rätt måste jag under dom veckorna han jobbar 5 dagar lägga semester endast dom dagar han skulle jobba och inte ta med ons och torsdag alls. 
Foto på Annie Karlsson

Annie Karlsson, Employee

 • 3,282 poäng 3k badge 2x thumb
Jag ska undersöka detta och återkommer under morgondagen.
Foto på Annie Karlsson

Annie Karlsson, Employee

 • 3,282 poäng 3k badge 2x thumb
Hej igen!

Nu är jag med på varför det blir tokigt och anledningen är att programmet inte hanterar detta helt automatiskt när du valt att arbeta med bruttosemesterdagar. Det ska i detta fall dras 15 dagar och inte 19 för 3 veckors semester.

Svaret du fick via chatten med vår support är därför helt korrekt och det är så du får lösa det. Alltså att markera mån och tis för sig sedan nytt snabbval för fre-sön. Markera hela nästa vecka och sen göra likadant med nästa mån, tis och fre-sön som du gjorde första veckan.

Jag kan bara hålla med om att det inte ser så kul ut på lönespecifikationen med alla dessa rader men då kan du göra en inställning och slå ihop lika lönespecifikationsrader om du vill. För att göra denna inställning går du in via Arkiv - Företagsunderhåll - Företagsinställningar - Utskrifter m.m. Markera rutan Slå samma lika lönespecifikationsrader. Då summeras det och varje lönart visas bara en gång.

Det allra smidigaste när man har intermittenta deltidsanställda, alltså att de inte jobbar alla dagar i veckan, är att jobba med nettosemesterdagar. Du kan läsa mer om det här: Företagets regler för intermittent deltidsanställda »

Jag har även gjort vår utvecklingsavdelning uppmärksam på detta nu så att de kikar på dina önskemål här.
Hej och tack för svar. Jag måste enl deras kollektivavtal ha bruttosemesterdagar tyvärr annars hade det inte varit några problem. Jag har ännu inte hittat något iallafall om att dom får har nettosemesterdagar men hittar jag det så kommer jag ändra.  Mvh/Malin
Foto på christel

christel

 • 2,228 poäng 2k badge 2x thumb
Har också stött på samma problem med att det dras för mycket dagar, och fått lösningen med att ändra från brutto till nettosemester. Men jag tycket ändå att ni borde utveckla det så att det även vid bruttosemester blir rätt, när det nu finns ett schema att följa.
Foto på Tobias Runesson

Tobias Runesson, Fd Testledare - Visma Lön

 • 5,996 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Bra att ni tar upp problem som ni stöter på i programmet. Som ni säger så får man i dagsläget antingen markera dagarna för sig eller ha inställt på nettosemesterdagar. Båda önskemål, dels om hanteringen av semesterdagar och dels med fler veckor på arbetsscheman, har jag noterat så vi har dem med oss när planer diskuteras.
Foto på Sanna Theodorsson

Sanna Theodorsson, Fd Moderator

 • 5,690 poäng 5k badge 2x thumb
Hej! 
Lite glädjande besked i denna tråden. Ni kan numera skapa scheman upp till 12 veckor. :) 

Angående bruttosemestern så är det tyvärr ingen förändring gjord utan semestern måste registreras per dag istället för att dra snabbvalet över hela veckan när det är ett intermittent heltidsschema och blir ett "glapp" mitt i veckan. 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.