Självfakturering med mera - eEkonomi

 • 0
 • 2
 • Fråga
 • Uppdaterades för 3 veckor sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)

Nu tänker jag vara lite gnällig.

Jag har använt E-ekonomi i drygt tre år och under den tiden har ni infört en massa funktioner och ändringar av användarinterface. De flesta av funktionerna är avgiftsbelagda i syfte att ni ska tjäna mer pengar.
Jag har inte haft någon nytta av en enda ändring. Tvärtom så har ändringarna av användarinterface bara rört till det.

När tänker ni fixa något man har nytta av?

Några för mig aktuella exempel:

- Bokföring av självfakturering och betalningsmatchning av dessa fakturor.

- Möjlighet att förhandsgranska exakt vad och hur det bokförs innan man trycker på bokför-knappen. Tex så syns inte vilken verifikationsserie som används vid kassa-och bankhändelser. Man måste prova först för att se om det blev rätt. Därför använder jag ofta manuella verifikationer istället för att slippa göra korrigeringar.

- Skapande av manuella boföringsförslag funkar sådär. Senast jag skulle göra det var jag tvungen att kopiera ett existerande och sen ändra det. Det gick inte att skapa från ett tomt.Foto på MatsB

MatsB

 • 434 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 0
 • 2
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Hej MatsB! 

Jag vill börja med att tacka för dina synpunkter och önskemål för produkten. När det gäller självfakturering så finns det en befintlig tråd som önskemål för produkten som jag gärna vill hänvisa till: "Självfakturering åt kund" - gå gärna in och följ tråden och få uppdateringar om det skulle ske någon förändring gällande detta önskemål. 

Gällande att kunna förhandsgranska, inte bara fakturan, utan även hur den kommer bokföras förstår jag kan vara mycket till hjälp. Tyvärr är det inget som finns i produkten idag men vi tar det självklart som ett önskemål för framtiden. Skapar du däremot t ex en leverantörsfaktura så ser du direkt vilka konton som kommer bokföras, är det däremot en kundfaktura så får du kontrollera vilka artiklar du använder och för att spåra vilka bokföringskonton som är kopplat till vardera artikel så kan du gå in under Inställningar - Artikelkonteringar. För att innan kontrollera vilken verifikationsserie som används för Kassa- och bankhändelser så kan du se detta under Inställningar - Företagsinställningar - Bokföringsuppgifter. Här inne under "Verifikationsserier" kan du se vad du har valt upp under "kassa- och bank". 

Vad gäller dina bokföringsförslag, så ska du ha möjlighet att både skapa helt nya men även kopiera befintliga. Vad fick du för problem när du försökte skapa upp ett helt nytt bokföringsförslag?


/Nellie 
Foto på P

P

 • 1,038 poäng 1k badge 2x thumb
Jag efterfrågar också detta, ett mycket vanligt sätt för alla konsulter att bli fakturerade på. Hur ser processen ut för att ta emot en selfbillingfaktura och hur ser processen ut för att vidarefakturera den. Mao göra en selfbilling baserad på den? Den tråd ni refererar till ovan finns inte längre verkar det som.