Sjukfrånvaro, radera företag och skatt på individnivå - Lön 600

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Har fler problem som jag stött på. 
1: Om man först i efterhand efter att man gjort lönerna avseende de förutbestämda perioderna behöver lägga in sjukfrånvaron på "fel" period så går det inte att göra det med rätt datum i efterkommande lönekörning. Hur göra?

2: När jag skulle redovisa löner på individnivå så fick jag upp att de som var angivna med "ej skatt" i löneprogrammet var jämställda med SINK-anställda. Det gick därför inte att lämna via fil. Hur göra? 

3: Om man har haft en gammal version och uppdaterat till en större, hur får man bort ett "gammalt" företag som man glömt användarnamn och inlogg på? Hur göra?
Foto på Petra Nilsson

Petra Nilsson

 • 70 poäng
 • Frustrerad

Publicerades för 1 år sedan

 • 0
 • 1
Foto på Assistent

Assistent

 • 3,432 poäng 3k badge 2x thumb
Hej! Svar punkt 1 om du t ex har en anställd som inte rapporterat in t ex sjukfrånvaro i säg juli och lönekörningen är klar och utbetald 24 aug. Då kan du i kalendariet lägga sjukfrånvaron på rätt datum och detta ska då följa med när du kör lönen för augusti som betalas ut i september (eller hur ni nu har era perioder ;)) Starta upp en lön med bara denna anställde som ska justeras och testa, så vet du om det löser ditt problem. Bara att ta bort lönekörningen när du sett om det fungerar. 
Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

 • 10,146 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Petra,

1. Finns det ett schema på den anställde så ska det fungera att lägga in på en gammal avslutad period. Är det däremot en timavlönad utan schema så tillåter den ingen frånvaroregistrering då avvikelseperiodens slutdatum ligger i en låst lönekörning.
Här får man antingen ta en säkerhetskopia och låsa upp lönekörningen och göra rätt från början eller helt enkelt registrera det på ett senare datum. Det hade inte varit samma problem om det hade funnits ett schema.

2. När det kommer till arbetsgivardeklaration på individnivå så har vi några begränsningar fortfarande, ni kan läsa om vilka det är i Begränsningar i Visma Lön»
Däremot om jag har anställda med ingen skatt ska det fungera i den senaste versionen av programmet.
Hade du version 2018.41 när du hämtade uppgifterna till din AGI? Om inte så hämta uppgifterna igen och prova ladda upp filen på nytt. jag testade hos mig och det fungerade fint.

3. Behöver man radera ett företag som man inte har signatur och lösen till så får man radera de bakomliggande filerna.
Dem hittar du via C:\ProgramData\Visma\Shared data\MSSQL12.VISMA\MSSQL\DATA. Om du raderar både .mdf och log.ldf filerna här så försvinner företaget.

Efter raderingen så behöver du även sen göra en reparation av löneprogrammet genom att söka fram Visma Assist Löneprogram och Reparera Visma Lön


Hoppas att detta hjälpte!

/Cecilia

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.