Sjukfrånvarostatistik - Lön 300/600

 • 6
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • (Redigerad)
Behöver en rapport som kan redovisa sjukfrånvaro i kort (1-14 dgr) och lång (15-  ) i timmar samt procent av schemalagda timmar. Detta totalt för vald personalkategori och specificerat per anställd inom vald kategori. Period valbar.
Foto på Ricky

Ricky

 • 410 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

 • 6
Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

 • 10,156 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Ricky,

Jag har kikat lite och kommit fram till en utskrift med de flesta av de saker du vill ha.

Om du går till Utskrifter och spårning - Skapa egna utskrifter, väljer Ny längst upp till vänster och därefter Kopiera en av programmets standardutskrifter. Välj Personal - Frånvarolista och OK
Nu kan du i vänster kolumn välja att bocka ur tex À-pris och Belopp.
Samt klicka på + tecknet vid Anställd - övriga fält och bocka i Personalkategori så får du fram arbetare och tjänstemän.

Högst upp har du även Period och där kan du välja Annan period och kan då fylla i period från och till datum.

Längst ned i vänstra hörnet har du sedan Urval, klicka på den och scrolla ned till raden Löneartstyp nivå 1, där väljer du Sjuk i kolumen för Urval och sen OK.

Nu har du en utskrift som visar alla anställda och deras personalkategori, all frånvaro de har haft med sjuk i timmar , arbetsdagar, hela arbetsdagar med mera. Man kan ej få fram en sån rapport i procent, tyvärr.

Du kan säkert utforma denna mer hur du vill ha den men nu har du en bra bas att utgå från.
Utskriften kan du ta i pdf, excel med mera och blir du nöjd med rapporten kan du spara den så finns den bland dina standardutskrifter.
Tar du ut den i excel kan du ju sen välja att sortera dina kolumner.


Ha en trevlig helg!
/Cecilia
Foto på Ricky

Ricky

 • 410 poäng 250 badge 2x thumb
Hej Cecilia,
Tack för att du tog dig tid med detta. Tyvärr blir det ju ingen kaka om man utesluter hälften av ingredienserna :-) 

Det jag efterfrågar är inget nytt eller ovanligt. Att mäta sjukfrånvaron i procent av schemalagd tid är ett mycket etablerat sätt att följa upp hur mycket sjukfrånvaro man har och det är lite förvånande att ni inte har denna möjlighet.
Rapporten ger mig visserligen timmar och dagar men utan relation till något och då kan man inte dra någon slutsats av siffrorna. Slutsatsen är ju det viktiga.

Året 2018 tycker jag inte att man ska behöva lägga en massa tid på att försöka matcha två separata listor i Excel. Våra datasystem ska ju räkna - det är tveklöst mest effektivt och det är så de ska användas.
Hade faktiskt hoppats på ett svar som gick ut på att ni skulle ta fram detta. Jag tror mer eller mindre alla företag med över 10 anställda sitter med samma behov.

Hälsningar,
Ricky
Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

 • 10,156 poäng 10k badge 2x thumb
Hej igen,

Jag gjorde ett försök men jag lägger ditt önskemål vidare till vår utvecklingsavdelning och har vi fler användare med detta önskemål så vore det bra om de följde eller röstade på tråden.

Ha en fin dag!
/Cecilia
Foto på Marie J

Marie J

 • 3,054 poäng 3k badge 2x thumb
Jag har än inte behövt dra ut sådan information, men jag tar för givet att jag ska kunna ta ut vilken typ av statistik som helst från löneprogrammet, när jag behöver den. Detta är ju bra helt naturlig information som man ska kunna ta fram utan att behöva begära det. Sjukfrånvaro, övrig frånvaro, VAB-frånvaro, semesterfrånvaro, statistik på löner (oavsett kategori), personalomsättning: ja ALLT ska man kunna få fram från lönesystemet hoppas jag...?
Foto på Lotta

Lotta

 • 3,358 poäng 3k badge 2x thumb
Hej! Jag har fått göra en egen rapport från tabell "Ackumulatorhistorik". Där kan man välja de fält man vill ha med och även arbetad tid i perioden. Sparas i excel och sedan är det bara att dividera sjukfrånvaro med summan av arbetad tid + sjukfrånvaro.