Skriva ut verifikat - eEkonomi

 • 0
 • 3
 • Fråga
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Varför är det så krångligt att skriva ut ett verifikat som man precis skapat? Måste man verkligen gå till Utskrifter ... Verifikationslista .. välja verifikat som ska skrivas ut och därefter trycka på utskrift? Det borde finnas en utskriftsfunktion under Verifikationer!
Foto på monova

monova

 • 1,708 poäng 1k badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 0
 • 3
Foto på mikael pettersson

mikael pettersson

 • 80,506 poäng 50k badge 2x thumb
Skriv ut (Utskrift)
Direktutskrift (om det alternativet finns)
kanske går lite snabbare

Mikael Pettersson
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,360 poäng 10k badge 2x thumb
Det här önskemålet är väldigt gammalt men ingenting händer. Jag tror nog att de allra flesta av oss är väldigt irriterade över denna miss. Funktionen finns ju färdigprogrammerad, det är bara att man lägger till det valet när man är klar med verifikationen. En synnerligen enkel ändring - men ack så svårt att få intresse för hos utvecklarna!
Förstår inte vad Mikael menar med sitt kryptiska inlägg. Det finns inget alternativ annat än det som monova beskriver. 
Foto på SOTP

SOTP

 • 3,054 poäng 3k badge 2x thumb
Tryck bara på ”Skapa PDF” och skriv sen ut verifikatet.
Hur svårt kan det vara?
Foto på monova

monova

 • 1,708 poäng 1k badge 2x thumb
Ok tack! Nu hittade jag "Skapa PDF". Jag klickade på Verifikationsnumret och då kom jag hela tiden "in i verifikationen", och där såg jag inte detta alternativ.
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,360 poäng 10k badge 2x thumb
Hur svårt kan det vara? Synnerligen onödigt skarpt formulerat eftersom problemet existerar!

När man har matchat en bankhändelse så byts ordet Matcha ut mot Bokförd. MEN verifikationsnumret syns bara en kort stund upptill på sidan. Inte ens om man är snabb och klickar på numret får man möjlighet att att välja pdf!!!!
Vill man skriva ut verifikationen MÅSTE man således lämna den här vyn och leta upp verifikationen i listan över verifikationer och där välja pdf. Eftersom listan inte som default visas i nummerordning utan i datumordning kan det ta nog så lång tid att hitta den verifikation man vill skriva ut.

Så din spydiga kommentar faller platt till marken! Det är krångligt och borde ha fixats för länge sedan!
Foto på mikael pettersson

mikael pettersson

 • 80,506 poäng 50k badge 2x thumb
Då lämnas mitt svar utan avseende,

jag jobbar i Adm 1000, 

Förtydligande;

när ni står i läget att ha registrerat ett verifikat

om ni (likt Adm 1000) har texten "skriv ut" i huvudet och klickar på den och om ni (likt Adm 1000) har kommandot "Direktutskrift" 
går det kanske snabbare.

Mikael
Foto på Moa Lundberg

Moa Lundberg, Moderator

 • 9,952 poäng 5k badge 2x thumb
Hej på er!

Som SOTP skriver så kan man klicka på verifikationen i eEkonomi och välja Skapa PDF. Man behöver alltså inte skriva ut verifikationslistan under Bokföring - Utskrifter. 

Jag slår också ett slag för den här artikeln som förklarar vilka uppgifter i bokföringen som man faktiskt inte behöver skriva ut.

Ha det fint!

Moa
(Redigerad)
Foto på Ribomation

Ribomation

 • 1,248 poäng 1k badge 2x thumb
det vore ju bra om detta var lite tydligare.
lite väl subtilt för min smak att man ska klicka på verf-nr för att generera en pdf.
tacksam om detta kan vara lite tydligare för oss som inte jobbar med bokföring hela dagarna.
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,360 poäng 10k badge 2x thumb
Nog vet vi att man kan skriva ut en verifikation om man väl hittar den i listan med verifikationer. Men det är ju inte det som den här tråden handlar om. Bristen i systemet är att just att man måste gå till den listan för att kunna skriva ut. Självklart ska man kunna skriva ut en verifikation omedelbart efter att man har skapat den vid bokföring av en bankhändelse. Obegripligt att vi aldrig får ett svar på varför ni inte vill lägga till den lilla knappen.
Sedan är det totalt ointressant (!!) vad vissa skriver om vad som behöver skrivas ut eller inte. Var och en har sin rutin. Varje revisor har sina rutiner och krav. Det är vi användare av systemet som avgör vilka verifikat vi vill skriva ut och varför. Det vore bra om utvecklarna lyssnade mer på oss än på artikelförfattare. 
Foto på Sanna Theodorsson

Sanna Theodorsson, Fd Moderator

 • 5,690 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!
Såklart är det helt valfritt om ni vill skriva ut era verifikationer på papper. Dock är det ingen lag som säger att du måste och därför rekommenderar vi länken som Moa hänvisade till innan, men som sagt, vill du skriva ut dessa så ska du såklart kunna göra det. 

Som ni har förstått så är alternativen idag att skriva ut verifikationslistan under utskrifter eller att klicka på verifikationen i verifikationslistan. Det kommer en notis när verifikationen skapas och jag förstår det som att ni förslagsvis hade velat ha en knapp där så att ni direkt kunde göra en utskrift. 

Detta är ingenting som är planerat. Jag rekommenderar att ni följer den här tråden där detta redan finns som ett önskemål. Gå in och rösta i den tråden och fortsätt diskussionen där. 
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,360 poäng 10k badge 2x thumb
Det enklaste vore om det på varje bokförd händelse i vyn Bankhändelser fanns en knapp för att skapa pdf. Det finns ju gott om plats på raden och rutinen finns redan. Så det är en synnerligen enkel  men värdefull förbättring. 
Förstår inte vad du menar med att rösta. Hur gör man det? Ska man rösta måste det ju finnas en lista med konkreta förbättringsförslag att ta ställning till. Och hur röstar man? Menar du att Gilla ett inlägg är att rösta?
Foto på Sanna Theodorsson

Sanna Theodorsson, Fd Moderator

 • 5,690 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Lars!
Vi har massor av önskemål och hade jag kunnat så hade jag såklart velat införa alla dessa. 
Klickar du in på tråden som jag länkade till så är den klassad som en idé och då ser du en knapp som heter Rösta istället för Gilla :) 

Ha det gott! 
/Sanna

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.