Skriva ut flera fakturor till en pdf fil? - Fakturering/Administration

 • 0
 • 4
 • Fråga
 • Uppdaterades för 5 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Jag vill ha möjligheten att skriva ut flera fakturor till en pdf fil. Hur ska man göra det? Det kunde man göra i f.d versionen (2013).

w
Foto på barbara

barbara

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 0
 • 4
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Menar du att du vill skriva ut flera fakturor till olika kunder till en och samma pdf-fil, eller missförstår jag din fråga?
Utveckla den gärna lite mera så ska vi titta på om det går att lösa.
Foto på barbara

barbara

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb
hej Joakim,
jag vill kunna skriva ut fakturor från t.ex. nr 100 t.o.m.230 i en och samma PDF-fil för att skicka det till kund som ett dokument-
Det kunde man göra i tidigare versioner av programmet genom att välja skriv ut, därefter välja PDF och markera fakturor och sedan interval /från-till/.
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Eva!
De jag har provat med heter doPDF v7 och Cute PDF Writer, men jag tror säkert att flera andra alternativ fungerar också.

Viktigt är att du väljer Förhandsgranska och inte Skriv ut/Skicka när du har valt vilken typ av fakturor du vill skriva ut ett intervall av, alltså Normala fakturor, Kreditfakturor eller vilket alternativ du nu väljer. När du hamnar i förhandsgranskaläget kan du scrolla ner i listan som visas på skärmen för att se alla fakturor som kommer ligga med i filen. Klicka sedan på skrivarikonen uppe till vänster, välj din pdf-skrivare och spara ner hela filen någonstans på din dator. Den filen kan du sedan mejla vidare till den som ska skriva ut alla fakturorna.

Vill du testa dig fram skulle du kunna gå in i Övningsbolaget, kopiera några fakturor och sedan följa mina anvisningar för att se hur det fungerar innan du gör det skarpt i det riktiga företaget.
Foto på GPC Tryck

GPC Tryck

 • 264 poäng 250 badge 2x thumb
Hej, Detta har jag också provat. Men... då får alla fakturorna återigen en bock att de är utskrivna. Kan man inte göra så att i förhandsgranskningen så står det "Preliminär" eller "kopia" på alla samt att de INTE BLIR ibockade som utskrivna.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Tack för återkopplingen på förslaget. Mycket riktigt markeras de som utskrivna även när de skrivs ut från Förhandsgranska, vilket givetvis kan vara både en fördel och nackdel beroende på vem man frågar. I flera fall är det precis det man önskar men jag kan hålla med om att det kanske inte är vad man förväntar sig i förhandsgranskningen. Så det här är bra input i sammanhanget.
Foto på Malin

Malin

 • 178 poäng 100 badge 2x thumb
Hej Helene, vi är en byråstöd kund som producerar kundfakturor i relativt stora volymer åt våra kunder. Vi önskar, som GPC Tryck, att förhandsgranskningen inte leder till att fakturan blir markerad som utskriven.
Att använda Cute som intervallutskrift i pdf-format löser till viss del vår rutin vid fakturahanteringen men dessvärre inte inte den numera manuella "avbockningsprocessen".
Tacksam för hjälp/svar.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Malin, använder ni Extra fakturadokument till något idag?

Du skulle annars kunna använda intervallutskrift av "Extra fakturadokument" i första omgången. Mallen kan vara exakt samma som för originalet och rubriken kan också vara densamma dvs Faktura. När du skriver ut dessa sätts bocken för utskriven på Extra dokumentet, men inte för den faktiska originalfakturan.

När du skrivit ut eller sparat och granskat det första intervallet kan du gå in och skriva ut samma intervall men med utskriften Fakturor (dvs det vanliga).

Hör av dig om du tror det kan vara ett alternativ så ringer vi upp dig och hjälper dig igång.
Foto på barbara

barbara

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb
stort tack Joakim
Foto på JO

JO

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Utskriftsalternativ borta - Administration.


Hej
När jag uppdaterade Administration 500 till 2014.02 så försvann ett utskriftsalternativ som jag använde.
Förr skrev jag ut tex 10 st fakturor via skrivaren, där efter svarade jag nej på att godkänna utskriften pga att jag ville även ha en PDF med alla 10 fakturorna.
Efter uppdateringen kan jag bara ställa in så jag får 10 st PDF filer med 1 st faktura på vardera. Med vänlig hälsning Erling
Foto på U Wehtje

U Wehtje

 • 2,522 poäng 2k badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
PDF-utskrift ver 2014 - Administration.


Med övergången till program version 2014 har Visma helt lagt om funktionaliteten för pdf-utskrifter. Om jag numera begär en pdf-utskrift av 100 fakturor så kommer jag att:
1. Få en fil för varje faktura dvs 100 filer.
2. Behöva kvittera 100 gånger att utskrifterna är ok.
Det finns inget sätt att få en samlad fil som tidigare. Programmet har därmed blivit avsevärt sämre.
Tidigare var det inga problem få enskilda pdf:er .
Det är ett stort problem när ni byter funktionalitet utan att fundera över konsekvenserna för era användare.
Foto på U Wehtje

U Wehtje

 • 2,522 poäng 2k badge 2x thumb
Av alla ovanstående kommentarer framgår uppenbart att många fått problem av förändringen som genomförts i version 2014. Det behövs snabbt en justering som dels kan ge utskrift utan att rutan "utskriven" bockas i och dels som möjliggör utskrift av ett intervall till en pdf-fil.
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
I den här tråden ger jag ett tips på hur man kan skriva ut fakturaintervall och spara dem till en enda pdf-fil, vilket alltså är möjligt.

En diskussion om förändring av utskriftshanteringen i kommande version pågår i följande tråd, där min kollega Helene svarar. Gå gärna in och följ eller delta i den:
https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs...
Foto på Jan Wester

Jan Wester

 • 1,740 poäng 1k badge 2x thumb
Nu kan man inte skriva ut flera fakturor till PDF igen.... med nya uppdateringen. 

Blev glad över att det stod inom parentes hur många och om det fanns något att skriva ut efter varje fakuratyp. 

Men sen kom ju katastrofen - nu går det ju inte att skriva ut flera fakturor till ett dokument längre via "förhandsgranska" och "cute pdf writer", för mig passade det perfekt att skriva ut så och att de blev förbockade som utskrivna. 

Hur ska vi göra nu då har ni tänkt?? Vi som tyckte att det var en bra lösning. 

Hälsningar
/Janne
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,970 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Janne, 

Då går du in på knappen Inställningar, där du väljer att alla dokument som skrivs till PDF ska skrivas till en enda PDF-fil.