Lägga till sökbart fält i kundregister - eEkonomi

  • 2
  • Idé
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • Inte planerade
  • (Redigerad)
Hej! Vi driver ett Hund och Kattpensionat, så våra Kunder är djuren. Ägaren bara betalar :)  Vi skulle vilja ha ett nytt fält i Kundregistret där man kan skriva djurets namn och göra det sökbart. Det hade underlättat mycket när vi söker bland våra 3000 kunder. Går det att lösa?
Vänliga hälsningar från Anders & Kerstin på Fyrfota Vänner AB
Foto på Fyrfota

Fyrfota

  • 304 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

  • 2
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Stort tack för önskemålet till eEkonomi. Det finns ingen specifik ruta för detta i kundregistret idag precis som du beskriver. 
Den workaround som jag kan komma på är om ni inte redan nu arbetar med kundetiketter, alltså att du kan dela upp ditt kundregister i olika etiketter, så skulle du kunna använda detta för respektive djurs namn. 

Går du in under Försäljning - Kunder - Markera kunden du vill lägga till djurets namn - Redigera - Nere till höger kan du se "Kundetiketter" och välja att skapa en ny genom att klicka på listikonen så listan fälls upp och du kan där klicka på "Ny kundetikett" och fyll i djurets namn under "Namn". Lägg till eventuell beskrivning om du önskar det - Spara. 
Du ser då att kundetiketten läggs till nere till höger inne på kunden och du kan spara kunden. 

Du kommer nu tillbaka till listläget för kundregistret och högst upp i mitten kan du göra urval på kundetiketter. Det finns tyvärr ingen möjlighet att söka på namn men du kan bläddra i en lista efter rätt djurs namn som då är kopplat till rätt kund. 

Vill du skapa nya kundetiketter samt koppla till korrekt kund kan du även gå via Inställningar - Kundetiketter. Du kan även här sortera listan enligt Namn och genom att markera en etikett och välja Redigera så kan även den vägen se vilken kund som är kopplad till vilket djur (etikett). 

Jag ser självklart att detta inte är en helt optimal lösning på ert problem men jag hoppas att det kan hjälpa er en bit på vägen. 

Är ni fler som önskar sökbart fält inne i kundregistret får ni gärna följa tråden!
/Nellie 
Foto på Elisabeth

Elisabeth

  • 60 poäng

Hej !

Vi skulle vilja få titel på den person som finns i kundregistret.

Hur löser vi det ?

Hälsningar
Elisabeth 
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

  • 16,034 poäng 10k badge 2x thumb
Inte för att vi själva just nu har behov av det men för att komplettera Elisabeths fråga: Utomlands är det väldigt vanligt, och i kommunikation viktigt att uppmärksamma, individers titlar.

Så med andra ord blir detta en väsentlig fråga för de företag som har affärskontakter utomlands. Jag har uppfattat det som att det till exempel i Tyskland kan det bli väldigt fel om man inte visar att man uppfattat någons doktorsgrad/professur etc. (?)


(Personligen skulle jag visa slippa hålla reda på titlar och tycker det är tjatigt att ange det i alla möjliga formulär på nätet men jag har med tiden börjat bli allt er medveten om att detta är något som fortfarande lever kvar utomlands.)
(Redigerad)