Som egenföretagare utan OCR vill jag inte få upp sökträffar på detta vid ny bankhändelse - eEkonomi

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

När jag under inställningar sagt nej på OCR, så borde systemet ta hänsyn till detta vid matchning av bankhändelser.

Dvs dölja kolumnen "OCR" i matchningsfönstret samt sluta ge mig sökträffar på partiella träffar av OCR-numret när jag söker på ett unikt fakturanr. 

Alltså: Behålla det som det är för de kunder med OCR men också anpassa för oss som inte kör med OCR utan meddelande. Bara irriterande att få upp en massa felaktiga sökresultat, risk att jag gör fel. 

Är nog viktigt att systemet lyssnar på mina inställningar. Vill jag inte köra med OCR, då skall jag som användare slippa se OCR alls.
Foto på experience

experience

 • 3,226 poäng 3k badge 2x thumb
 • frustrerad

Publicerades för 2 år sedan

 • 1
Foto på Sanna Theodorsson

Sanna Theodorsson, Fd Moderator

 • 5,690 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!
Är det under Inställningar - Företagsinställningar och fliken Övriga uppgifter du har gjort din inställning? Där har du ett val att inte visa OCR på fakturautskriften, är det denna du menar?

Programmet kan ge förslag på fakturor som stämmer med din bankhändelse. Den tar inte hänsyn till just OCR utan fältet referens samt datum och belopp. I ditt fall verkar det dock som att det är i nästa läge du står, när du väl har klickar på Matcha, stämmer det? Eller i vilket läge ser du kolumnen för OCR?

Hos mig ser det ut enligt följande:


Men det kanske inte är i detta läget du står?


Jag tar såklart emot din synpunkt angående söket. Vi håller på att se över söket i hela programmet så jag hoppas att vi kan leverera bättre sökning framöver.

Återkom gärna med lite mer information angående din fråga så kikar vi närmare på det.
Foto på experience

experience

 • 3,226 poäng 3k badge 2x thumb
Hej!

Helt korrekt enligt din skärmdump, det är där som OCR syns samt då sökrutan (filtreringsrutan) ovanför denna lista ger partiella sökträffar på ocr vilket känns helt onödigt när jag under företagsinställningar (enligt din beskrivning) stängt av OCR. Då borde systemet vara så smart att jag aldrig påträffar OCR, speciellt inte att det stör filtrering/sökning helt i onödan. 

Mvh
Foto på experience

experience

 • 3,226 poäng 3k badge 2x thumb
Kan tilläggas: Jag anser att detta borde ses som en bugg (då jag stängt av OCR i mina företagsinställningar), inte "fråga" som detta är kategoriserat som. 
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 21,374 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

Nu har vi gjort förändringar gällande detta, så om du avmarkerar "Visa OCR på fakturautskrift" under Inställningar - Företagsinställningar - Övriga uppgifter, så kommer vi heller inte visa kolumnen Referens vid matchning under Kassa- och Bankhändelser. 

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.