Spara verifikationer som utkast - eEkonomi

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Det vore fantastiskt bra om det gick att spara verifikationer, leverantörsfakturor och matchningar mot kassa- och bankhändelser som utkast. Det har hänt många ggr att jag behövt kolla något (kan vara saldot på ett konto eller vad som helst) och då behövt avbryta verifikationen, fakturan eller matchningen för att kolla upp det jag behöver innan jag kan göra färdigt det jag håller på med. Om det då hade gått att spara som utkast hade det varit guld värt.
Foto på NathalieEK

NathalieEK

 • 706 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 3
Foto på Wasa Motor HB

Wasa Motor HB

 • 330 poäng 250 badge 2x thumb
Hej Nathalie,
Jag känner igen det där. Jag brukar öppna en till eekonomi i en egen flik. Det går att jobba inloggad på separata flikar samtidigt.
Foto på Sanna Theodorsson

Sanna Theodorsson, Fd Moderator

 • 5,690 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!
Leverantörsfakturor kan du redan idag spara som utkast, klicka på den gröna pilen nere till höger så ska du hitta alternativet där :)

Vad det gäller att spara utkast på kassa- och bankhändelser så finns önskemål om det i denna tråden. Gå in och rösta att även du vill ha den funktionen. 

Verifikationer kan du spara och ändra bokföringskonto på ända tills du har låst bokföringen. Däremot kan jag förstå att du inte vill spara den innan du har kollat vilket konto du verkligen vill använda. Så vi tar det som ett önskemål i denna tråden så får vi kika vidare på det och se om det är något vi kan ändra framöver.

Ha det gott!
/Sanna
Foto på Arash

Arash

 • 1,694 poäng 1k badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Spara utkast av pågående verifikat.

Vi har ett behov av att kunna spara utkast av pågående verifikat. Ibland jobbar vi med stora & krångliga verifikat och behöver leta efter och komplettera med underlag, leta vilka konton som ska användas osv.

Det kan handla om 20-30 transaktionsrader som ska in i ett och samma verifikat och arbetet kan bli utdraget. Så pass utdraget att sessionstiden kan rinna ut och kräva att man loggar in på nytt och då har allt arbete gått förlorat.

Det kan också vara så att en anställd kör igenom en del av det och en annan fortsätter och gör klart det. 

Det skulle underlätta mycket för oss om vi kunde spara ett utkast på pågående verifikat på samma sätt som programmet idag tillåter vad gäller offerter, ordrar, kundfakturor, leverantörsfakturor osv...
Foto på NathalieEK

NathalieEK

 • 706 poäng 500 badge 2x thumb
Tipset från Wasa Motor HB att ha flera fönster öppna samtidigt tkr jag underlättar jättemkt! Numera har jag alltid 2-3 fönster öppna när jag jobbar, så kan jag lätt kolla upp saker medan jag gör t.ex en verifikation. Det löser kanske delvis ditt problem iaf :).