SPCS_system saknas eller är felaktig

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 9 månader sedan
 • Besvarad
Efter uppdatering till 5.82 så fick vi från arbetsstationerna upp felmeddelande när vi startade Byråstöd. Gick dock igång om vi startade som administratör men då var det annat som inte funkade. Både jag och vår datakille kände igen det här från förr och mycket riktigt så var det samma problem som tidigare. När jag uppdaterade så ställde Visma om vissa inställningar vad gäller SQL-hanteringen till att gälla samtliga sub-nät. Vi har en annan indelning och då ballade allting ur. Efter en handpåläggning av vår tekniker så funkar allt igen. Så det är ett tips att även kolla detta då det finns många olika "standarder" i upplägg av nätverk och det är inte alltid som den Visma tror att man har. Ett tips till supporten helt enkelt.
Foto på AccountantfromHell_singland

AccountantfromHell_singland, Champion

 • 26,608 poäng 20k badge 2x thumb
 • luttrad

Publicerades för 1 år sedan

 • 0
 • 1
Visst kan det vara så. Har också haft en hel del bekymmer. Men har fått till det hela med hjälp av Visma och mina egna tekniker. Synd att man inte får info från Visma om det. Borde kunna kontrolleras vid uppkopplingar från supporten. Är ingen kritik utan mer som ett tips för framtiden.
Foto på AccountantfromHell_singland

AccountantfromHell_singland, Champion

 • 26,608 poäng 20k badge 2x thumb
Vore bra om Visma själva hade koll på att det här kan hända. Den på supporten som försökte hjälpa mig hade ingen koll på det utan ville in på min server och "gräva". Inte direkt vad jag och min tekniker tillät.
Foto på Per Nyquist

Per Nyquist, Moderator

 • 43,442 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!

Tack för feedback och tips! Miljön du beskriver avviker en del från hur det brukar se ut hos majoriteten av våra kunder. Av den anledningen kan det vara svårt att fånga upp och lösa på ett bra sätt. men vi tar givetvis till oss av kritiken och ska bli bättre på att hantera olika nätverks-upplägg.
Foto på AccountantfromHell_singland

AccountantfromHell_singland, Champion

 • 26,608 poäng 20k badge 2x thumb
Vill ju bara meddela att nu när jag uppdaterade till 5.83 så uppstod samma fel. Men nu hade vi ju lärt oss.... det jag inte begriper är varför programmet skall in och ändra i sånt....
Hade annars en underbar start på året med uppdatering av samtliga program. Byråstöd, Visma Adm 2000 (till nya SQL-databasen), Bokslut, Skatt, Analys och tid.
Tog 3 dagar och funkade bekymmersfritt om än inte helt onervöst. Fick ringa supporten och kolla så att jag förstått arbetsordningen rätt, vilket jag hade.
Tråkigaste biten var väl konverteringen av de kundföretag som vi kör i Adm 2000 som då måste ske ett i taget. 300 st (trehundra) tar ju en stund. Körde dock dessa inloggad på servern så det gick rätt bra. Mellan 0,5 och 3 minuter skulle jag gissa per kund. Men jag har två skärmar och Netflix så det gick väl an...... ;-) Är oändligt tacksam för att jag väntat och sluppit alla bekymmer som uppdateringen av Adm 2000 skulle inneburit om jag gjort den när det kom. Fördelen med lokala program det....