Startsida, uppgift om latent skuld / tillgång på skattekontot - eEkonomi

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • Inte planerade
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej!

Jag har en idé för startsidan för eEkonomi Smart. Förutom de saker som finns där idag skulle det vara bra om programmet automatiskt summerar alla tillgångskonton och skuldkonton som har med skattekontot att göra och visar resultatet. Detta är underlag för om man behöver flytta pengar från bankkontot till skattekontot så att minst har täckning för kommande dragningar där.

Jag tänker så här: Skattekonto-förra årets momsskuld-nuvarande års upplupna ingående moms+nuvarande års utgående moms - skatteskulder + inbetald F-skatt - upplupen skatt och social avgifter från löneutbet. 

Med vänlig hälsning
Johan L
Foto på Kingen

Kingen

  • 232 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

  • 1
Foto på Markus Anderberg

Markus Anderberg

  • 3,016 poäng 3k badge 2x thumb

Hej Johan!

Intressant förslag.

När det gäller kommande betalningar till Skattekontot så har Skatteverket en bra summering över dessa om Du loggar in och tittar på Skattekontot där. (Se bild) Din idé är bra men kanske lite för komplex att omsätta i praktiken?

Jag tänker såhär, med dagens teknik skulle det vara möjligt att liksom med vissa banker, skapa kopplingar direkt till Skattekontot. I så fall skulle eEkonomi kunna presentera verkligt saldo på skattekontot i realtid på sin startsida, alternativt bokfört värde på konto 1630.

Vidare skulle eEkonomi kunna utvecklas så att bankhändelser på olika bankkonton även omfattade transaktioner på skattekontot (1630). Hade underlättat för de som är vana att jobba med bankhändelser i eEkonomi skulle jag tro.

Hälsningar Markus


Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 7,686 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Tusen tack för önskemålet :)

Då denna tråden är relativt ny så håller vi den under uppsikt och rekommenderar alla användare som önskar samma sak att följa eller kommentera tråden. Sker det någon förändring så uppdaterar vi självklart här i tråden :)

Ha en fin dag!
/Jenny

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.