Swish handel - Webshop +

 • 15
 • Idé
 • Uppdaterades för 9 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Swish handel har nu startat igen efter ett långt uppehåll. Vad jag förstår från er support har ni inte någon integration med dem. Eftersom Swish är ett populärt och ökande sätt att betala är ett starkt önskemål från vår sida att ni skaffar det.
Foto på A

A

 • 200 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 15
Foto på Jan Wester

Jan Wester

 • 1,730 poäng 1k badge 2x thumb
Hej! 

Jag är inte så uppdaterad vad det innebär du skriver. - MEN det är inga som helst problem att ha Swish i webshoppen, för mig fungerar det jättebra o det är rätt många kunder som väljer det betalningsalternativet. Mycket kostnadseffektivt om man jämför med kortbetalningar. Kolla www.slattergubben.se
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 20,260 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!

Tack för ditt önskemål gällande att införa Swish handel till Visma Webshop. Precis som du skriver så har vi i dagsläget ingen integration med Swish handel, men vi håller tråden öppen och är ni fler som önskar samma sak så får ni gärna gå in och rösta och följa tråden. 
För att komma vidare just nu så finns det en möjlighet för dig att skapa ett eget betalsätt under Inställningar - Betalsätt där du kan döpa det till Swish och välja upp passande Betalningsvillkor. 

Vi håller som sagt tråden öppen, så är ni fler som önskar Swish handel, så får ni gärna rösta och följa tråden. 

/Nellie 
Foto på Bjornen

Bjornen

 • 570 poäng 500 badge 2x thumb
jag vill med att ni integrerar swish handel i er plattform. Det ger kunden ett mycket proffsigare och finare intryck av betalningen än vad många löser det i nuläget med "eget betalsätt"....
Foto på emil_gronahemmetse

emil_gronahemmetse

 • 122 poäng 100 badge 2x thumb

Full integration som med t ex Payson är som ovan skriver ett mycket proffsigare intryck. Se Nordeas beskrivning: https://www.nordea.se/foretag/betala/in-och-utbetalningar/swish-handel.html#tab=Mer-fakta Vi hade gärna använt oss av detta.

(Redigerad)
Foto på Ralf

Ralf

 • 824 poäng 500 badge 2x thumb
Swish handel borde ni integrera då swish är ett betalsätt som ökar rejält. Jag vet att ni hade en integration (eller i alla fall på g ) innan Swish handel kraschade, men nu funkar det ju igen.
Foto på Felix Hermansson

Felix Hermansson

 • 1,506 poäng 1k badge 2x thumb
Ja det är sjukt frustrerande att behöva kontrollera alla betalningar bara för det inte är intrigrerat :(
Och att det snart finns 5miljoner användare är ju som gjort för att det skall finnas !
Foto på Fredrik

Fredrik

 • 596 poäng 500 badge 2x thumb
Swish Handel borde helt klart vara integrerat i Visma Webshop. 
Foto på screensaveruf

screensaveruf

 • 92 poäng 75 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Swish-betalning - Webshop.

jag driver ett uf företag med kompisar vi har fått tillgång till visma webshop men borde inte vi få tillgång så vi kan lägga till swish som betalnings alternativ det är det enklaste sättet för oss uf företag att ta betalt. som det är nu har jag svårt att hitta ett snabbt och bekvämt betalningsalternativ till vår webshop.
Foto på Per

Per

 • 270 poäng 250 badge 2x thumb
Önskar absolut en integration med swish - borde inte vara så svårt och om Visma frågade sina användare aktivt skulle det nog bli ett rungande ja tillbaka - istället för dessa trådar
Foto på Jimmy

Jimmy

 • 524 poäng 500 badge 2x thumb
Har likadant upplägg som Jan Wester skriver, men det blir många mail att svara på. Som tex detta jag fick för några minuter sen: Citat: Hejsan jag beställde kulor på eran sidaoch umdrade bara vilket nummer det är för swish betalning då det ej stod i mailet.
Tack på förhand Pontus slut citat. 

Det fungerar, men känns som en massa onödigt jobb, iallfall för mig som har 1 fast anställning, 2 enskilda firmor, hus (ifrån 1928) och barn, så blir tiden dyrbar :)

Skulle också vilja se Swish mer integrerat!
Foto på Jan Wester

Jan Wester

 • 1,730 poäng 1k badge 2x thumb
Hej, Men jag skriver i ordermailet också vårat swishnr. Alltså det som går ut atutomatiskt till kund. 
Har ärligt talat inte fått ett enda mail om detta eller ett enda problem med betalningen. Någon enstaka har förstås lyckats betala till mitt mobilnr. Och jag har ändå betydligt mer än 1000 order/år. Det jag upplever som det STORA problemet är när man bokar inbetalningarna i visma. De som swishat anger ofta ordernr, men det måste man hitta manuellt och går inte söka på i inbetalningsordern. Det tar frustrerande lång tid när det är mycket att leta bland. Ska försöka styra så de skriver namn istället för ordernr, namnet kan man ju söka på i inbetalningen. 
Foto på Jimmy

Jimmy

 • 524 poäng 500 badge 2x thumb
Tack för det! Har missat att man kan redigera det automatiska mailet. Det kommer att hjälpa enormt. Tack för det =)
Foto på Per

Per

 • 270 poäng 250 badge 2x thumb
Hej, ja, det handlar ju inte om att det inte går att förmedla swishnummer utan om att göra det enklare för köpare och säljare. För köparen som slipper hålla koll på att skriva rätt sak i meddelande och får upp en swishbetalning direkt. Känns idag viktigt att allt är så smidigt som möjligt för att öka köpvilligheten. Och enklare för säljaren att koppla rätt betalning till rätt order.
Foto på d3heljo

d3heljo

 • 164 poäng 100 badge 2x thumb
Swish Handel behöver ni integrera mot om ni vill att vi webhandlare ska utnyttja den fantastiska betalkanalen. Min bank, Swedbank, informerade mig om att om man i webhandel ska använda Swish  så MÅSTE det vara Swish Handel eftersom man INTE FÅR använda Swish Företag. Jag har inte gått till botten med detta, men allt jag kan läsa om Swish Handel indikerar att jag fått rätt information.
Foto på Felix Hermansson

Felix Hermansson

 • 1,506 poäng 1k badge 2x thumb
Visst är det underbart att vi snart inte kan ha kvar våra webbshoppar för snart är det olagligt att vara så ouppdaterade som vi är
Foto på MH

MH

 • 382 poäng 250 badge 2x thumb
Hej, undrar om ni har en integration med swish på gång, om ja, när i så fall? 
Foto på Felix Hermansson

Felix Hermansson

 • 1,506 poäng 1k badge 2x thumb
varför läggs det inget krut på Swish handel när det är en av dom mest gillade/följda och diskuterade ämnen ? 

SLL certifieringen är grundläggande och efter det borde väll swish handel stå högst på listan men iden står som "Ej planerad" ?

Skriver här igen för jag håller på att bli ***** pgr av att detta är så nedprioriterat!
Foto på Johan Larsson

Johan Larsson

 • 122 poäng 100 badge 2x thumb
Jag efterfrågar Swish eller Klarna. Frustrerande att detta inte finns ännu
Foto på Felix Hermansson

Felix Hermansson

 • 1,506 poäng 1k badge 2x thumb
Nu när ni är färdiga med SLL certifieringen , är Swish högst på listan ?
Har ni någonstans man kan se vad ni prioriterar och vad som är under utveckling till webbshoppen ?

Swish intigrerat i sidan kommer göra att ni får sjukt mycket nöjdare kunder! Kan garantera er det.
Foto på THP

THP

 • 336 poäng 250 badge 2x thumb
Håller med Felix, hade varit trevligt att få en lista på vad som faktiskt finns i er planering. Det enda man läser från ert håll är vad som INTE ligger i planerna.
Foto på Robin Melldén

Robin Melldén, Team Manager

 • 3,084 poäng 3k badge 2x thumb
Hej alla, 

Vi har inlett undersökning för att kunna återuppta integrationen gentemot Swish. Vi måste gå igenom det vi jobbat med innan Swish fick problem och se ifall det fortsatt kan användas eller om vi behöver göra om det. När den undersökningen är klar vet vi närmre hur stort arbetet är. GDPR är också något vi jobbar med för tillfället, eftersom att tjänsten måste uppfylla de krav som GDPR innebär. Näst ut är dock ett par nya teman för att ni kunder ska kunna erbjuda en mer modern hemsida/nätbutik rent utseendemässigt. Här återstår testande som pågår för fullt. 

Mvh
Robin
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Community Manager

 • 92,890 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!
Jag vill bara tipsa om tråden https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/utvecklingsplaner-website-webshop där Robin har skrivit lite om vad som är på G i webshop-familjen inom den närmsta tiden.
/Anna
Foto på Felix Hermansson

Felix Hermansson

 • 1,506 poäng 1k badge 2x thumb
Det är synd attman inte kan kommentera på den tråden , skulle vilja ha uppdatering på testandet av swish ? 4 veckor har gått men kan inte se om det hänt något ?
Foto på Robin Melldén

Robin Melldén, Team Manager

 • 3,084 poäng 3k badge 2x thumb
Hej, 

Anledningen till att den är stängd för kommentarer beror på att det kommer bli svårt att följa utvecklingsplanerna i tråden om det ligger önskemål och frågor också. Det skulle inte bli hanterbart. Angående Swish så jobbar vi på det för fullt. Att integrera ett nytt betalsätt är ett stort arbete med utveckling, avtal, design, test osv. När vi börjar känna oss relativt klara med allt detta så kommer jag att uppdatera tråden. Följer du den kommer du därför få information i god tid innan. 

Mvh
Robin
Foto på Andreas Damberg

Andreas Damberg

 • 3,018 poäng 3k badge 2x thumb
Skulle det vara möjligt att integrera med betallösningen från Hips?
Den har redan inbyggd Swish, förutom kort, faktura etc. Jag har den i en annan webshop och den är mycket bra. Billigare än payson, integrerad checkout. Jag har pratat med dom och dom är intresserade av att utveckla den till visms webshop www.hips.com
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 20,260 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Andreas! 

Vi håller på att kika på att införa Swish, du kan läsa mer om utvecklingsplanera för Visma Webshop i följande forumtråd: "Utvecklingsplaner Website/Webshop". Gällande Hips så tar vi detta självklart med oss som ett önskemål till produkten. 

/Nellie 
Foto på Andreas Damberg

Andreas Damberg

 • 3,018 poäng 3k badge 2x thumb
Jag vet. Men att integrera Hips är förmodligen det snabbaste sättet att även få in Swish eftersom det redan är inbyggt i det
Foto på Robin Melldén

Robin Melldén, Team Manager

 • 3,084 poäng 3k badge 2x thumb
Hej,

Vi har nu kommit en bra bit i integrationen mot Swish. Vi söker nu pilotkunder som vill vara med och testa detta inom en snar framtid. Låter detta intressant så får ni gärna fylla i nedan formulär:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdz257DEy1kWHzIRq7UYhxFXcADKNrcC-RTi3UzaX7F60VNOw/viewform

Mvh
Robin
(Redigerad)
Foto på David

David

 • 72 poäng
Vi har i nuläget bara den enklare webshopen eftersom vi inte varit säkra på att den hade en framtid. Ska vi uppgradera oss för att kunna vara med i pilotprojektet?

David
Foto på Marcus Fjordevik

Marcus Fjordevik, Fd Testledare - Visma Website/Webshop

 • 5,520 poäng 5k badge 2x thumb
Hej David,

Du kan absolut anmäla dig som pilotkund utan att behöva uppgradera er.

Mvh 
Marcus 
Foto på David

David

 • 72 poäng
Jag fyllde i att jag ville vara med som test pilot, men har inte hört något eller fått någon info.
Foto på Robin Melldén

Robin Melldén, Team Manager

 • 3,084 poäng 3k badge 2x thumb
Hej David,

Jag kommer att hålla formuläret öppet ett par veckor till då vi inte är färdiga med utvecklingen och för att vi behöver samla in fler pilotkunder. Jag kommer att återkomma med mer information är det är dags att aktivera Swish för pilotkunder.

Mvh
Robin

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.