Systemdokumentation - Advisor

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

I exempelvis Fortnox trycker man bara på ett par knappar så har man all information angående systemdokumentation klart för att sparas ner. Man får ca 21 sidor att spara.
I Visma ska man göra massor av val som man tycker att programmet ska känna av och kunna samla in. Hoppas verkligen ni produktutvecklar denna hantering inom kort.
Foto på Lena

Lena

 • 280 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

 • 3
Foto på Maribo

Maribo

 • 592 poäng 500 badge 2x thumb
Jag håller med, det är betydligt rörigare än hur funktionen var i Visma Byråstöd där det också fungerade bra.
Foto på Victor Magnusson

Victor Magnusson, Manager Team Onboarding

 • 9,914 poäng 5k badge 2x thumb
Hej,

Systemdokumentationen i Visma Advisor är väldigt ny i programmet och i takt med det pågående arbete som vi håller på med att på bättre sätt bygga ihop våra system avser vi att även fortsätta utveckla systemdokumentationen i Visma Advisor.

@Maribo vad är det idag som du upplever rörigt och skulle vilja ändra på?

Tack för er input.

/Victor
Foto på Maribo

Maribo

 • 592 poäng 500 badge 2x thumb

Hej Victor,

Jag ska ärligt säga att när det kom gick jag in som hastigast för att titta på det men gav upp nästan direkt. Jag har erfarenhet av hur det såg ut i Byråstöd och jämfört mot det är det skillnad. Nu har jag gått in på en kund och försökt lägga upp men jag tycker det är svårt att förstå vad man ska fylla i på vissa ställen och jag hittar inte funktionen att ställa fråga om just denna specifika sida. Sen är står det Dimension, vad är det? Huvudbok/verifikationslista är gråmarkerad? Jag tycker man måste fylla i väldigt många uppgifter.

När man sen kommer till sista sidan och beställer PDF så blir det som en skärmdump varpå man inte får ut hela den färdiga systemdokumentationen, men jag gör kanske helt fel.

Jag menar att det ska vara en beskrivning av bokföringssystemet där det framgår vilka rutiner som är integrerade med varandra. Man ska kunna bilda sig en uppfattning om den interna kontrollen vid överföring av information mellan rutinerna. Samt hur man hanterar arkivering och material.

Jag hade önskat att man kunde kryssa i rutor på frågorna som man gjorde i Byråstöd, känns mer omständigt i Advisor.

När jag ändå är igång avs det omständiga så vill jag nämna bevakningsfunktionen, jag har en del kunder som har tremånadersmoms och är så små så att det är ok att köra materialet var tredje månad, jag hade önskat att man inte behövde gå in på varje månad för att kryssa i hanteringen av materialet utan att man kunde välja tremånadersperiod. Om det inte är ditt område så får du gärna lämna det vidare:)

Tack för mig

Maribo

Foto på Victor Magnusson

Victor Magnusson, Manager Team Onboarding

 • 9,914 poäng 5k badge 2x thumb
Hej,

Om vi börjar med Dimension, så är det resultatenhet eller projekt.

Huvudboken är gråmarkerad eftersom den alltid kopplas mot Huvudboken/Verifikationslistan. Medan de andra punkter rent teoretiskt skulle kunna kopplas mot något annat än huvudboken. Håller med dig om att detta är lite otydligt och onödigt många steg. Kanske att vi ganska smidigt kan lösa att skriva ut att huvudboken är kopplad mot just huvudboken/verifikationslistan istället för som nu skriva ej kopplad. Samt att vi kanske skulle kunna lägga ett defaultvärde för huvudboken/verifikationslistan på de andra istället för ej kopplad. Ska titta vidare på det. Tack för din input här.

När du skriver om PDF, tänker du då hur det ser ut på skärmen eller när du skriver ut den faktiska PDF:en? Att då PDF:en inte ser ut som du önskar?

En sak som är bra att tänka på för att få en tydlighet och en kopplingen mellan programmen. För att få streck/koppling mellan hur de olika programmen integrerar så är det viktigt att man på fliken övriga system kopplar programmen mot varandra, t ex Visma Resa/Utlägg mot Visma Lön 600. Det är då man får streck mellan systemen och ser en tydligare koppling. 

När det gäller bevakningspunkter som man vill ha var tredje månad så kan man inaktivera de månader på de bevakningspunkter som inte är intressanta. Ibland har jag tipsat om att skapa ett eget uppdrag som heter kvartalsmoms för dessa men det är inget måste om man inte vill. Detta går att massuppdatera i bevakningslistorna. Då behöver man hitta ett urval t ex kvartalsmoms som kan tänkas passa för att få med de kunder som har kvartalsmoms alternativt att du bockar i de som man vill massuppdatera. 

Sedan väljer du per bevakningspunkt, ställer in att det ska vara var tredje månad aktiv på de som är aktuella för detta och massuppdaterar kunderna. 

Hoppas du blir lite klokare av det jag skriver och tack för att du hjälper oss att bli bättre.

/Victor
(Redigerad)
Foto på Maribo

Maribo

 • 592 poäng 500 badge 2x thumb

Hej Victor,

Tack, lite klokare blev jag, ska titta på detta. När det gäller PDF så sparade jag ner den och plockade sen upp den men den blev inte bra och allt kom inte med. Jag ändrade namn innan jag sparade den men det brukar inte vara några problem. Ni kan ju prova och se om ni får det rätt, det kan mycket väl vara jag som gör fel.

Jag var med på det att programmen måste kopplas till varandra men då upptäckte jag en detalj till, jag hittar inte Visma Skatt som ett alternativ och det är för mig sista ledet när jag arbetar med kund, jag importerar siffrorna från Visma Bokslut.

//Maribo

(Redigerad)
Foto på Victor Magnusson

Victor Magnusson, Manager Team Onboarding

 • 9,914 poäng 5k badge 2x thumb
Hej igen,

Vad bra, lite klokare är en bra början=) Jag ska ta och titta på PDF:en och sen lovar jag återkoppla till dig här senast imorgon. När du säger att allt inte kommer med, vad är det som saknas? Så ska vi se om jag kan återskapa det eller återkomma med en logisk förklaring. Tack för din input.

När det gäller Skatt och Systemdokumentationen, så finns det en logisk förklaring. Detta fungerar exakt likadant i Visma Byråstöd som i Visma Advisor. 
  Systemdokumentationen utgår från det ERP-system du gör din bokföring i t ex Visma eEkonomi eller Visma Administration. Efter det kan du koppla på system som är kopplade till dessa system eller om man ska vara helt specifik - Du kan koppla på system som gör att du kan läsa tillbaka filer till ditt ERP-system. T ex kan du från Visma Bokslut läsa tillbaka dina bokslutsverifikationer. Visma Skatt är mycket riktigt med i ditt och andras programled, men du kan bara importera från ditt ERP till Visma Skatt, du kan inte exportera något därifrån tillbaka till ditt ERP. Därför är inte Visma Skatt med i Systemdokumentationen. 

Detsamma gäller t ex Visma Analys. Skulle du vilja ha med dessa eller något system som inte är ett Visma system, går det bra att skapa programmen själv.

Hoppas du får en fin torsdagskväll, så lovar jag återkomma i PDF frågan.

/Victor
Foto på Tina

Tina

 • 450 poäng 250 badge 2x thumb
Jag håller också tummarna att systemdokumentationen i adviser kommer bli lika lätthanterad som den är i Visma byråstöd.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.