Texten Skanning i fältet För attest i - Administration 1000

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 6 månader sedan
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Efter uppdatering till version 2018.71 (igår) har nu texten "Skanning" lästs in i fältet "För attest" i vyn Leverantörsfakturor. Vi kör via Autoinvoice. Kan man få bort den texten? Det fältet är ju avsett för namnet på den som ska attestera fakturan. Genom er förändring måste man nu ta bort Skanning och sedan lägga till rätt namn. Detta måste göras i två steg eftersom drop-down-valet inte fungerar om fältet är ifyllt. Det är onödig tidspillan. Hur tänkte ni när ni ville ha ordet Skanning där det ska stå namn? Tacksam för tips om hur man kan få bort detta.
Foto på Ricky

Ricky

 • 410 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 8 månader sedan

 • 0
 • 1
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 8,120 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Ricky.
Det du säger är att alla dina fakturor har blivit utbytta från Attestansvarigs namn till skanning? Som om det vore en person som heter Skanning.   
Från vilken version gick du? Du kan ju så klart ändra på alla en och en som du nämnde men bara om dina leverantörsfakturor inte är journalförda. Låsta fakturor kommer du inte åt utan vår hjälp. Kolla gärna också vad som finns under Företagsinställningar och Inköp. Finns det en upplagd Attest som heter Skanning. Har ni en integrationslösning som läser in era leverantörsfakturor? Lite funderingar för att veta varför detta händer. 
Foto på Ricky

Ricky

 • 410 poäng 250 badge 2x thumb
Hej, Många frågor. Detta skulle kanske tagits via supporten men jag antog att det var känt som en feature i senaste version. (Versionsnr står i mitt 1a meddelande). Du frågar om integrationslösning och det framgår av mitt 1a meddelande, nämligen er tjänst Autoinvoice. De lev.fakt som inlästs sedan versionsuppdateringen får texten "Skanning" i Attestfältet. Detta finns inte upplagt i Företagsinställningar utan läggs till av systemet antingen vid inläsning till Visma Adm 1000 eller vid skanningen som görs av er partner. Kan detta tas bort för framtida fakturor? Jag vill inte behöva byta bort detta "spam" för varje ny faktura som kommer in.
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 8,120 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Ricky!Det är så att när man läser in Leverantörsfakturor i Administration så gör den en kontroll på vad som finns i dina inställningar över Attest, är det tomt där så hämtar programmet från xml-filen som kommer med den inlästa dpf-en. Är den tom hämtar programmet från leverantören.

Om pdf-fakturan inte har en referns eller om skanningen inte kunnat tolka den korrekt lägger dom in ordet skanning. Det är önskvärt från vårt håll om detta lämnades tomt, det men som det ser ut nu får jag be dig lägga in ett namn i Attest i dina företagsinställningar. Om din skannade faktura sedan saknar referns så läggs det namnet in i stället för Skanning.

Observera att detta gäller om du tar emot skannade fakturor inte helt elektroniska då blir det aldrig Skanning i attest.
Foto på Ricky

Ricky

 • 410 poäng 250 badge 2x thumb
Hej!
Först måste jag säga att det är extremt långsamt att svara efter två månader.....Jag har naturligtvis inte väntat utan haft kontakt med er support, som då lovat att fixa detta (2 ggr!). Men så har det inte blivit.
1) Ditt förslag om att lägga ett namn för attest i företagsinställningarna är ju inte relevant då man har flera namn man ska använda.
2) Påståendet att man vid skanningen lägger in referens från fakturan om det finns, är inte sant. Det har det aldrig gjort sedan vi började med Autoinvoice (2 år sedan). Hur kan ni påstå det överhuvudtaget?
3) Ska jag tolka dig som att jag kan lägga in ett Attestnamn i "Vår ref" på leverantören så att det kommer in istället för "Skanning" ?
Annars är inga av dina förslag till lösning möjliga och det dina kollegor lovat tydligen inte genomförbart. Vänligen svara snabbt denna gång så jag vet om det är någon idé att lägga mer tid på detta.
Hälsningar,
Ricky

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.