Tidsberäkning, ej flex - Lön Anställd

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)

Tidsberäkningen är ändrad sedan vi bytte från Stämpla till Lön Anställd, vi har varken tidssaldo eller flex och om en anställd har arbetstid 10-17 och loggar in 09:45 så läggs detta som arbetad tid utanför schema. 

Vi har fått lägga in stämplingsavrundning till 0 min och då blir det arbetat utanför schema, innan kunde man lägga in ett visst antal minuter som inte togs med i flex och det blev ingen markering om att det var utanför arbetstid om det höll sig inom ramarna för dessa minuter, däremot fick man att man skulle kontrollera justera dagen om det var inloggat tidigare än det antal minuter man hade i ställt in.  Nu reagerar man på att det blir rött på samtliga dagar trots att det är korrekt arbetstid men den anställda har varit någon minut tidig till jobb.

Det är även ändrat så man inte längre kan se om instämplingen är gjord via app eller efterregistrering, nu visas det bara som arbetad tid, jag vill veta att det är gjort via app eller om de gjort en efterregistrering.


Foto på Marie

Marie

 • 244 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

 • 0
 • 1
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,208 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!

Jag är inte helt säker på att jag följer med. Men om ni inte använder flex eller tidssaldo så borde du ha en stämplingsavrundning istället. Lägger du till exempel 15 minuter innan och 15 minuter efter så borde det funka?


Gällande att enklare kunna se hur den anställde stämplade in och ut har vi fått en del synpunkter på det och vi tar självklart det med oss.
Inne på Tidsregistreringar för vald dag i den anställdes kalender kan du se en liten mobilikon om det är registrerat via appen men tyvärr inte direkt i översikten.
Foto på Marie

Marie

 • 244 poäng 100 badge 2x thumb

Så som du beskriver är så som det fungerade i stämpla, men så fungerar det inte sedan byte till Lön anställd.

Om jag gör som du föreslår och lägger 15 min så blir dessa 15 min helt plötsligt betald arbetstid.  Lägger jag in tidssaldo också så blir de komptid.

Det skall vara betald arbetstid för de timmar som är schemalagda inget innan och inget efter, men jag vill inte att det skall bli röda fält som heter arbetat

Bifogar bilder på de olika inställningarna,


nr 1 = utan tidssaldo, stämplingsavrundning 0 min

nr 2 = med tidssaldo, stämplingsavrundning 15 min

nr 3 = utan tidssaldo, stämplingsavrundning 15 min


nr

Foto på AnnSofi

AnnSofi

 • 60 poäng
Jag har precis samma problem... Vad jag lägger in som stämplingsavrundning verkar liksom inte påverka beräkningen av timmar. Detta är ett stort bekymmer hos oss då vi har betald arbetstid mellan 06:30 och 15:30 men kan välja att jobba 07:00 till 16:00 istället. Jag har lagt in stämplingsavrundning med 30 minuter efter ordinarie tid men det spelar ingen roll, arbetad tid blir ändå fel.
Foto på Marie

Marie

 • 244 poäng 100 badge 2x thumb
När kan vi förvänta oss att detta är korrigerat?         Vi kan fortfarande inte se om en stämpling är gjord via app eller efterregistrering.  Det är helt omöjligt att lägga in mer än en instämpling i efterhand. Tex en anställd har börjat som vanligt på morgonen och stämplat in, sen går han till tandläkaren men glömmer stämpla in. Han är hos tandläkare kl 09,00-10,30 och detta vill jag då korrigera innan jag kör lönen, men det går ej eftersom det finns en stämpling som täcker hela dagen och man kan inte lägga till fler. Däremot kan den anställda göra detta i appen, men då skall man ringa upp dem, sitta och förklara hur de skall göra mm, det måste ju gå att göra detta som administratör av programmet.     Varför har det blivit sämre sedan uppdateringen från Stämpla, enligt info från er skulle det bli mycket bättre, men vi upplever endast försämringar och helt omöjligt att nå supporten?  Kommer man fram så hänvisar de till forum, men här har jag inte precis fått någon lösning på de problem jag lagt in.
(Redigerad)
Foto på Ann Sundström

Ann Sundström

 • 872 poäng 500 badge 2x thumb
Om någon har missat frånvaro och registrerat hel dag måste du för att det ska bli rätt ändra sluttiden till 9 på den aktuella stämplingen. Sedan kan du göra en ny rad med tiden 10,30 - sluttid. 
Precis som du skriver så går det inte att ha flera stämplingar för samma klockslag utan då måste man radera/ändra så att de "går i varandra". Jag håller med om att det är många funktioner från Stämpla man saknar och svaren man får från support, chatt o forum skiljer sig ofta åt :-(

Foto på Sanna Theodorsson

Sanna Theodorsson, Fd Moderator

 • 5,690 poäng 5k badge 2x thumb
Hej! 

Jag ska se om jag kan ge en lite närmare förklaring här.

Det stämmer att funktionen har förändrats. Om den anställde ska jobba en annan tid än schemat så ska du numera ändra schematiden den dagen. Du kan i menyn till vänster välja "Ändra schemalagd dag". Om vi tar exemplet ovan, schema från 06:30 till 15:30 men väljer att jobba 07:00 till 16:00 istället. Då bör schemat den dagen uppdateras till 7-16. Då kommer du inte få arbetad tid utanför schema, om dom inte stämplar utanför 7-16 vill säga.

Däremot så låter det som att de anställda har möjlighet att vara flexibla med sina tider och då kanske ni skulle fundera på att tillämpa flextid i programmet.
Du kan lägga in max/min-tid på flextiden i inställningarna på avtalet som gör att det indikerar i kalendern om den anställde har för mycket eller för lite tid i flexbanken, om ni inte vill att de ska kunna samla på sig flextimmar utan bara kunna variera sina tider. 

Anledningen till att Arbetad utanför schema kommer upp är för att göra den anställde och dig som löneadministratör uppmärksam på den anställde har jobbat utanför sina tider. Programmet vill veta vad denna tiden innefattar, t.ex. övertid. 

Vill man inte att det ska hända något alls med den tid som ligger utanför schemat så är det stämplingsavrundning som ska användas. 

Jag hoppas att detta förtydligar vår tanke med funktionen. Det är ingen förändring som kommer ske här i dagsläget men självklart tar vi synpunkten med oss. 


Marie, du skriver: "..det går ej eftersom det finns en stämpling som täcker hela dagen och man kan inte lägga till fler." Jag rekommenderar att du i så fall tar bort stämplingen och delar upp den. Alternativt ändrar starttiden på den som ligger där så att du kan lägga till en stämpling före. 

Ta bort en felaktig instämpling kan du som löneadministratör göra om du går till kalendern för den anställde det gäller, markera dagen och klicka på Redigera tidsregistreringar (klickar på pennan över tidsregistreringarna) - klicka sedan på papperskorgen och Radera. Du kan också markera dagen, klicka registrera tid och klicka på fliken redigera. 


Ni ska inte få olika svar beroende på vilken kanal ni använder. Delvis undantag från forumet där vi ger svar på bokföringsfrågor, men programfrågor ska ni såklart få samma svar oavsett kanal. Jag kommer lyfta detta och hoppas att ni framöver upplever en förbättring.