Tydligare tidssaldon - Lön 600

 • 8
 • Idé
 • Uppdaterades för 12 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Det är svårt att idag enkelt hitta anställdas saldon i tidbankerna, arbetstidsförkortning och komptid.

Jag skulle önska att ni la detta på den anställde, ungefär som semesterfliken. Om jag inte missminner mig helt så fanns det något sådant i Visma Lön Special, i alla fall att du kunde se tidbanken på den anställde.

Detta skulle underlätta då det inte är ett alternativ att skriva ut dsemesterskuldlistan då den bara anger kompsaldo i summa pengar och i Visma Stämpla kan jag bara se kompsaldo och inte Arbetstidsförkortning....

Foto på Soders

Soders

 • 1,164 poäng 1k badge 2x thumb
 • frustrerad

Publicerades för 2 år sedan

 • 8
Foto på Annapanna

Annapanna

 • 3,874 poäng 3k badge 2x thumb
Ja! Jag vill också ha dessa uppgifter i personalregistret. Det vore så mycket enklare om man kunde hitta dem där.
JA, det vore toppen om man kunde få ut det från samma flik. Nu måste man ju hela tiden "hoppa" fram o åter i olika avsnitt för att få ut ALL tid.
Foto på Jonsac

Jonsac

 • 510 poäng 500 badge 2x thumb
Önskar också att detta finns på den anställdes uppgifter.
Foto på Linda Kjellsson

Linda Kjellsson, Produktspecialist Visma Lön

 • 698 poäng 500 badge 2x thumb
Hej

Visst hade det varit bra att kunna se anställdas saldon i tidbankerna, arbetstidsförkortning och komptid inne på den anställde. Vi tar med oss denna ide när vi diskuterar framtida förändringar i programmet. Tack för er input.

/Linda
(Redigerad)
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
Diskuterar låter så där..
Men okej då;)

Kenneth
Foto på Timo Alvila

Timo Alvila

 • 150 poäng 100 badge 2x thumb

Vill absolut ha detta också!!

// Sabina

Foto på Sanna Theodorsson

Sanna Theodorsson, Fd Moderator

 • 5,690 poäng 5k badge 2x thumb
Hej allihop! 
Vi har gjort en förbättring för att enklare kunna se tidssaldon för den anställde. Vi har valt att göra en förändring inne på lönekörningen, på den anställdes lönebesked, så får du nu ett saldo som visas där. När händelser registreras uppdateras saldot också direkt. 

Jag hoppas att detta ska underlätta för er! :) 

Ha det gott!
/Sanna
Foto på Annapanna

Annapanna

 • 3,874 poäng 3k badge 2x thumb
Nja, det vet jag inte om det gör...  Och där fanns det väl redan? Som jag tolkar önskemålet, och det som jag själv skulle vilja ha, är att lätt kunna hitta all tid som en anställd har möjlighet att ta ut på ett och samma ställe, i stället för att behöva hoppa mellan kalendariet (komp och ATF) och personalkortet (semester). Och detta vill jag kunna göra när som helst i månaden, dvs inte nödvändigtvis inne i löneberäkningen.  
Foto på Soders

Soders

 • 1,164 poäng 1k badge 2x thumb
Helt riktigt, det är på den anställde i anställningsregistret jag vill se saldona. Inte behöva gå in på lönespecen. Visst är det bra att se det på lönespecen också, men varför kan man inte göra en flik som heter tidssaldon på den anställde och samla allt där? Känns som det skulle vara enklare än att behöva öppna lönekörningen för att se på den anställdes saldon....
Det är när jag får frågan från en chef eller ansvarig för ledighet som jag enkelt vill kunna titta på den anställde, vad hen har för saldon och kunna säga att det finns ledighet att ta ut eller inte.
Nu kan ju jag som har visma lön anställd se mer än vad jag kunde förut så visst har ni förbättrat, men för de som inte har Lön Anställd så bör ni kanske fundera ett varv till...
(Redigerad)
Foto på Jesper Fogelström

Jesper Fogelström, Application Specialist Lön/Lön Anställd/Resa&utlägg

 • 6,708 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Soders! 

För de kunder som inte använder lön anställd så kan man som löneadministratör inne i lön gå till kalendariumet och där välja en anställd, tryck sedan på antingen tidbank eller komp knappen så ser man den anställdes saldo. Hoppas detta kan vara et tips för att se saldot tydligare. 


// Jesper
Foto på Annapanna

Annapanna

 • 3,874 poäng 3k badge 2x thumb
Fast det tror jag alla vet redan, så det var nog inte det som efterfrågades. Jag är helt inne på Soders linje ovan; Jag vill på ett enkelt sätt kunna se ALL tid en anställd har, oavsett om det är komp eller semester osv, och utan att behöva hoppa mellan olika delar i löneprogrammet.
Foto på Soders

Soders

 • 1,164 poäng 1k badge 2x thumb
Bra där Annapanna. Det är precis så jag menar! Om jag går in på den anställdes "kort" så vill jag att det finns en flik "Tidssaldon" och där skall ALLT ligga. Det blir så bökigt att gå fram och tillbaka genom menyer och olika delar.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.