Till löneadministratören: Arbetsgivardeklaration på individnivå i Visma eEkonomi och Visma Lön 300/600

 • 51
 • 3
 • Fråga
 • Uppdaterades för 9 månader sedan
 • Kräver inget svar
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Under flera år har det pratats om arbetsgivardeklaration på individnivå (AGI), som framöver ska ersätta de vanligaste kontrolluppgifterna.
För de anställda betyder det att de löpande kan se sina värden på bruttolön, skatt och förmåner direkt på Mina sidor på skatteverket.se
För dig som löneadministratör innebär det att du varje månad redovisar lite fler uppgifter, men slipper de årliga kontrolluppgifterna och det tunga arbetet att felsöka ett helt år bakåt om det är något som inte stämmer.
Läs mer på skatteverket.se/individniva »

Ändringen genomförs i två steg:
1 juli 2018
Alla företag som idag för personalliggare och har 16 eller fler anställda den 1 juli 2018 redovisar arbetsgivardeklarationer på individnivå. Första redovisningen gjordes 17 augusti 2018.

I den första omgången är det branscherna restaurang, bygg, tvätteri och frisör som omfattas av de nya reglerna. Har du ett byggföretag? Då ska du även ha SNI-kod 41 (byggande av hus) för att börja lämna arbetsgivardeklaration på individnivå. Om du inte har det ska du först börja redovisa enligt de nya reglerna 1 januari 2019.

1 januari 2019
Reglerna börjar gälla samtliga 400 000 arbetsgivare i Sverige. Första redovisningen sker 12 februari 2019.


Januari 2019
Sista gången du lämnar in de vanligaste kontrolluppgifterna, till exempel KU10 - gäller alla arbetsgivare och omfattar hela 2018.


Visma eEkonomi Lönebesked
Du som har eEkonomi och berörs av ändringarna kommer få en fråga om du vill uppdatera till de nya reglerna i ditt program för att kunna skapa en arbetsgivardeklaration på individnivå.
 
Visma Lön 300/600
Från version 2018.3 av Visma Lön 300/600 kan du som omfattas av reglerna skapa dels en vanlig arbetsgivardeklaration men också arbetsgivardeklaration på individnivå.

Visma Lön 100
Från version 2019.0 kommer du kunna skapa arbetsgivardeklaration på individnivå och möjligheten att skapa arbetsgivardeklaration via fil.
Jag kommer uppdatera den här tråden när det finns mer information att ge. Klicka på Följ längst upp till höger för att få mejl när det kommer en uppdatering i tråden.
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,208 poäng 50k badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

 • 51
 • 3
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,208 poäng 50k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!

Jag vill tipsa alla om att ta del av informationen på sidan https://vismaspcs.se/agi som mina kollegor knåpat ihop. Där ska det mesta om AGI finnas. :)

/Anna
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,208 poäng 50k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!

Förra veckan hade vi ett webbinarium om arbetsgivardeklaration på individnivå. Det blev fullbokat jättesnabbt så jag hann inte lägga ut någon info här.
Efter årsskiftet kommer vi köra fler tillfällen men du kan redan nu se en inspelning från webbinariet här: https://vismaspcs.se/agi#webbinarie

Jag vill att du ska vara så redo det bara går när de nya reglerna träder i kraft. - Så tveka inte att ställa dina frågor och funderingar om AGI här i forumet!
/Anna
P.S Om du arbetar med Lönebesked i Visma eEkonomi är det viktigt att du uppdaterar de anställdas identitetsbeteckning. Läs mer här: Nyhet i eEkonomi Lönebesked 20 november 2018 »D.S