Tips vid uppdatering

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Inte planerade
Oavsett vad VISMA eller något annat program tycker så är min påsikt att INTE 
uppdatera så fort en uppdatering kommer.
Låt den köras ett par veckor och uppdatera då , för om det ligger nån annan bugg i uppdateringen vilket har hänt så kommer den uppdagas rätt fort och rättas till.
Foto på Kronans

Kronans

 • 526 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 1
Foto på AccountantfromHell_singland

AccountantfromHell_singland, Champion

 • 26,608 poäng 20k badge 2x thumb
Gör lika jag också, vilket har räddat mig många gånger. Och det är även en av anledningarna till att jag inte gillar molnlösningar. Då blir ett eventuellt fel iofs väldigt rättvist för det drabbar alla användare. Vem som skulle betala vårt stillestånd kan nog ingen svara på.
Foto på LW

LW

 • 20,874 poäng 20k badge 2x thumb

Just nu har Visma problem: "Internt systemfel" kommer det upp och vi kan inte få iväg fakturorna via Autoinvoice eller PDF. Det hela har stått still i ett par timmar nu, skulle jag tro. Jag gissar att det är personer som är vana med datorer som ser risken med att allt ska hamna i det berömda molnet. VI vet var problemen uppstår och vad det medför. 

På grund av att Visma står nu, har vi inte fått iväg veckofaktureringen som vi ska. Har hållit på sedan åttasnåret. (jobbat med manuell handpåläggning nu i en halvtimme) 

...(nu är jag tillbaka...)  Nu har det kommit igång igen och verkar fungera, men det har visat sig att fakturor gått iväg fastän de står som icke utskrivna i Visma. PDF-fakturorna har jag lyckats stoppa, så det inte går dubbelt, men jag vet ju inte hur det blir med autoinvoicefakturorna. Har skrivit ut en lista på "de icke utskrivna", så får jag klagomål från kunderna på dubbletter, vet jag vilka jag ska begära pengar tillbaka på när Autoinvoicefakturan från Visma kommer.

H det så gott!

Foto på AccountantfromHell_singland

AccountantfromHell_singland, Champion

 • 26,608 poäng 20k badge 2x thumb
Just sådan här fel är jäkligt irriterande då vi kör Visma Adm lokalt. Vi har inget som är beroende av internet och Vismas uppkoppling förutom "mina sidor". När det blir sådana här problem så stannar systemet, programmet laggar för ett fel som inte har med programmet att göra. Vi som då kör byråstöd och en massa andra program skulle önska att man kunde välja ett offlineläge för programmen istället för som nu vara beroende av internet i varenda jäkla program som vi har igång... 
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,208 poäng 50k badge 2x thumb
Jag flyttar den här kommentaren till https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs...
(Redigerad)
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 8,120 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Kronans!
Jag förstår din tanke, när det gäller uppdateringar av Administration så ber jag dig att alltid hålla dig uppdaterad av kända fel och versionsnyheterna. Berör felen dig så behöver du uppdatera, berör felen inte dig och du tycker att programmet fungera bra ja så kan du avvakta med din uppdatering. 
Det viktiga är att du får en bra upplevelse. Varje version som släpps har förbättringar i hastighet och andra bakomliggande saker som gör att programmet flyter på bättre så du som användare kanske inte ser som en ny funktion.
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 8,120 poäng 5k badge 2x thumb
Hej LW!
Det var mycket riktigt svajigt i vår inloggningsportal under några timmar till och från. Oturligt att det var när du skulle skicka fakturorna. Vad gäller bocken för utskrivet undrar jag lite vilken version du sitter i?  
Foto på LW

LW

 • 20,874 poäng 20k badge 2x thumb

Den senaste. I och med att vi ser i Outlook vilka som gått iväg, så kunde vi gemensamt lösa det hela rätt smidigt ändå, men det var en handfull PDF-fakturor som inte gått iväg. Jag hoppas att standard är att e-fakturorna går iväg sist, så att inte några där gick dubbelt. Det är ju svårt att se om elektroniska fakturor gått iväg eller ej; de ligger ju inte i någon utkorg.

Ha det så gott!

//L