Tolkning av bildunderlag undermålig

  • 5
  • Idé
  • Uppdaterades för 2 veckor sedan
  • Genomförda
Eftersom tolkningen av bildunderlag är undermålig skulle jag vilja se en setting där man kan stänga av denna funktion.

Mindre än 5% av våra fakturor tolkas korrekt och ibland är det horribla fel. Moms som blir helt fel, belopp och datum som är helt åt skogen.

Inläsningen tar alldeles för lång tid, det som tidigare tog mindre än 10 sekunder tar idag 7-8 ggr längre tid och i slutändan måste man ändå mata in de flesta uppgifter manuellt.

Tanken är god men TYVÄRR är koden inte tillräckligt bra för att platsa i programmet.

Snälla, lägg till en inställning där man kan stänga av tolkningen.
Foto på TGC

TGC

  • 2,412 poäng 2k badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

  • 5
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 22,360 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

Jag förstår att ni har önskat en av/på-knapp för att styra om ni vill att underlagen ska tolkas eller inte innan ni skickar in dem till eEkonomi. 
Det finns nu möjlighet att ställa in detta i Visma Scanner appen.

Använder du iOS så loggar du in i appen och uppe till vänster klickar du på "i" och här inne kan du välja att stänga av "Automatisk tolkning".
Använder du Android loggar du in i scanner appen och uppe till vänster klickar du på den streckade ikonen för att fälla ut en meny - går till Inställningar och här inne kan du välja att stänga av "Automatisk tolkning". 

Självklart hoppas vi att tolkningen kan bli bättre och bättre, men om ni önskar stänga av den för stunden så har ni nu möjlighet till det. 

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie 
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 22,360 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

Vi har tidigare informerat om att det bra att stänga av tolkningen i Scanner-appen om du inte önskar att en tolkning av bildunderlaget ska ske. 
Jag vill nu uppdatera er om att det även går bra att stänga av tolkningen inne i eEkonomi. Skulle du önska att stänga av tolkningen för bildunderlag så går du till Inställningar - Företagsinställningar - Bokföringsuppgifter - Bockar ur rutan "Använd automatisk tolkning av bildunderlag"

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie