Under hösten presenterar vi Visma Spcs forum 2.0

 • 4
 • 10
 • Artikel
 • Uppdaterades för 2 veckor sedan
 • (Redigerad)
Sedan mars 2012 har Visma Spcs forum varit öppet för frågor, funderingar, produktidéer och framförallt en mötesplats för alla kunder och användare. Några av er har hängt med sedan dess och sett forumet utvecklas tillsammans med oss. Nu är det dags att ta forumet till högre höjder och göra det ännu mer ljuvligt att spendera sin tid här! Vi kallar det Visma Spcs forum 2.0.

Ny plattform
Runt månadsskiftet oktober/november kommer vi byta plattform för forumet. I den nya plattformen vill vi göra det ännu enklare att hitta svar på dina funderingar och hitta information som är relevant för dig - samtidigt som du såklart kan kommunicera med andra användare och oss på Visma Spcs.

Hur berörs du som användare?
Bytet planerar vi göra under vecka 44 och under den veckan kommer du med största sannolikhet inte kunna skriva nya inlägg eller svara i forumet men självklart kan du läsa tidigare trådar. Jag kommer återkomma med mer information när det närmar sig.
Planen är att befintligt innehåll flyttas med till den nya plattformen, även om vi passar på att rensa en hel del nu när vi har chansen.
Som användare kommer du logga in med den inloggning som du har till vismaspcs.se så det är egentligen ingen större skillnad.

Klicka på Följ i den här tråden för att få mer information när det närmar sig flytt och för att få lite sneak peek av det nya verktyget och andra nyheter vi planerar gällande forumet!
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,208 poäng 50k badge 2x thumb
 • Exalterad

Publicerades för 4 veckor sedan

 • 4
 • 10
Foto på LW

LW

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
Hejsan!

Fick ett e-mail om att jag behöver justera inloggningen enligt fyra valbara alternativ. Jag har nu grejat och krånglat, så det har blivit jättetokigt.

Jag gick in på Mina tjänster och valde Användare ute till höger för att lägga upp mailadressen jag får forumets mail till, de kommer till f öretagsmailen. Jag såg att min privata mailadress låg där och undrar hur det hänger ihop.

Försökte ändra, men då började det krångla. Fick byta lösenord, vilket resulterade i ännu mer underligheter och att huvudadministratörens lösenord blev ändrat, inte mitt... (loggar på eEkonomi Smart via den inloggningen av någon anledning).

 • På något sätt, har min användaridentitet på forumet varit kopplad till huvudadministratörens, men med mitt namn och ingen annans namn.
 • Jag på forumet har inte varit samma jag som finns reggad under företagets användare. Jätteunderligt.
 • Nu finns två jag på forumet.

Grejar nog att byta tillbaka till huvudadministratörens ursprungliga lösenord, men hur löser vi problemet med mina två jag. Känner mig lite kluven...  :-)  Skulle nog vilja att mitt nyupplagda jag försvann och integrerades med mitt gamla.

Låter det här konstigt? Det tycker jag också...

Mvh LenaFoto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 93,908 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!
Jag tar en titt på hur det ser ut på dina olika forumanvändare och återkommer till dig via mejl.
Ledsen att jag stökat till det! :(
/Anna
(Redigerad)
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,370 poäng 10k badge 2x thumb
Den här ändringen har nog skapat total förvirring hos fler än mig. 
Jag har en inloggning i eEkonomi med en mailadress och ett lösenord.
Jag använder naturligtvis en annan mailadress för forumet, då jag inte vill ha alla aviseringar om nya inlägg i min ordinarie inkorg.
Jag har lagt till mailadressen jag använder i forumet som en ny användare.
Blir det rätt så?
Jag kan ju inte testa att det blir rätt och vill inte gärna förlora hela historiken plötsligt.
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,040 poäng 50k badge 2x thumb
Ja, jag förstår att det förvirrar. Men det ser helt rätt ut hos dig.
Till er andra som har fått mejl om användarmejladressen i forumet så går det bra att svara på det mejlet så hjälper jag vidare. Det går också bra att ändra mejladressen i forumet när vi har migrerat./Anna