Underlag från Lön300 in som Ny bankhändelse

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 12 månader sedan
 • Inte planerade

Som helt novis på det här med bokföring så har jag svårt att hitta hur jag får in bokföringsunderlaget från lönekörningarna i Lön 300.

Föreslår att ni lägger dem som ett av valen på Ny bankhändelse när jag är på fliken Kassa- och bankhändelse, dvs där jag ska matcha och ser vad som saknas.

Foto på Helena Grimm

Helena Grimm

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 1
Foto på Annica

Annica

 • 5,882 poäng 5k badge 2x thumb
Jag har funnit att bästa sättet är att inte ange bankkontot som utbetalningskonto i Lön 300 utan ett avräkningskonto, i mitt fall använder jag 2910 Upplupna löner. Importerar sedan SIE-filen från Lön 300 via Inställningar/Import  och matchar därefter bankhändelserna mot 2910. Detta eftersom det i vårt fall är flera utbetalningar då jag inte använder filöverföring för löneutbetalningarna. Med detta tillvägagångssätt slipper jag bokföra lönekörningen manuellt, alla utbetalningarna matchas lätt och avräkningskontot nollas efter att alla steg har tagits. 

/Annica
Foto på Helena Grimm

Helena Grimm

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb

Det är inte det som är problemet.

Var kanske lite otydlig. Jag är novis på det här med bokföring och mitt problem är att jag ALDRIG hittar rätt när jag ska importera filerna från löneprogrammet. Jag tänker nämligen inte på att det är importera jag ska göra.

Därför var min tanke om man hade kunnat ha ytterligare en post under Ny bankhändelse som heter import från lönesystem. I och med att jag lägger in kontoutdraget från banken så syns löneutbetalningarna som omatchade poster och då är det ju DÄR i den vyn jag vill lösa problemet. Inte gå via inställningar osv.

Foto på Annica

Annica

 • 5,882 poäng 5k badge 2x thumb
Jag kan hålla med om att en annan placering av menypunkten import vore bra men då hellre under Bokföring än Bankhändelser. Om du importerar till Bankhändelser och har bankkoppling (eller klistrar in kontoutdraget) kommer du ju att få två bankhändelser för samma utbetalning. 
Foto på Sofia Johansson

Sofia Johansson, Moderator

 • 5,128 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Som jag förstår dig Helena Grimm så vill du ha en extra knapp under Kassa- & Bankhändelser under Ny Bankhändelse som heter något i stil med "Import från löneprogram"?
Förstår om det hade varit smidigt, så tar det vidare som ett önskemål.
Så länge - import av SIE-filer ligger under Inställningar - Import och Export - SIE-import och export av bokföringsdata :)

Ha det gott! 
Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 7,686 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Först vill jag be om ursäkt för sen respons på detta önskemålet men även tacka för att ni tar er tid till att dela era förbättringsförslag av Visma eEkonomi!

I dagsläget så är det inget som är planerat att införa men önskemålet finns registrerat hos oss och jag rekommenderar alla användare som önskar samma sak att följa eller kommentera i tråden. Självklart uppdaterar vi här ifall det skulle ske någon förändring. 

Ha en fin dag :)
/Jenny