Uppdatera program fungerar dåligt

 • 2
 • Problem
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Ej problem
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Om man klickar på Hjälp - Uppdatera programversion i antingen Administration 2000 eller Lön 600 får man antingen svaret Du har redan den senaste versionen.... eller Det finns ingen ny version tillgänglig... trots att man inte har senaste versionen. (se bilder)
Varför?
Man missar ju att uppdatera programmen.
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

 • 2
Foto på LW

LW

 • 20,834 poäng 20k badge 2x thumb

Sedan har jag märkt att när jag försöker uppdatera med hjälp av "Hjälp - Uppdatera" i några av programmen i alla fall, så fungerar det inte utan det går ur. Jag måste då stänga ner programmet och leta upp uppdateringen på Vismas hemsida.

//L

Foto på Davor P

Davor P, Champion

 • 25,862 poäng 20k badge 2x thumb
Det är en liten miss som de får se över på Visma.

Under tiden kan ni komma runt problemet på följande sätt:

* Gå ur programmet.
* Logga in på https://connect.visma.com/
* Härifrån kan du ladda ner alla program du har licens till genom att klicka på LADDA NER / UPPDATERA nere i högra hörnet.

Eftersom programmen låser en del filer under körning tillåter programmet inte att man gör uppdateringar medan man har igång administration/lön.

//Davor P
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
I Lön 600 syns det inte ens på startsidan/Min sida att det finns en uppdatering, det var tre tur att jag kollade. Hur många hittar den uppdateringen?
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Community Manager

 • 93,096 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!

Jag förstår att detta är lite förvirrande och förmodligen också frustrerande. Anledningen till att den inte alltid visar den senaste versionen är att vi har valt att inte lägga den där. Framförallt på grund av att uppdateringarna är av det mindre slaget.
Till exempel Visma Lön 600 version 2018.1 är anpassad för att de kunder som har Visma Stämpla ska byta till Visma Lön Anställd. De användarna har fått separata mejl om uppdateringen. Har du Visma Stämpla eller Mitt Lönebesked idag syns det också ett meddelande på Min Sida.
Vi vet också att många företag anlitar konsulter för hjälp att installera och för Löneprogrammet så kommer det en uppdatering för GDPR i maj som vi hellre vill att ni kunder uppdaterar till.
- återkoppla gärna om vi tänker fel i dessa lägen!


På vismaspcs.se/support/ladda-ner hittar du de senaste versionerna och information om vad de innehåller.
Ett annat tips kan vara att här i forumet följa kategorin Programuppdateringar där vi lägger information om alla nya versioner vi släpper.

Visma Update som vi kallar det slår vi på när vi ser att det hjälper mer än förvirrar för de flesta av våra användare, till exempel årsversionen av Visma Lön.
Idag kan vi tyvärr inte styra eller portionera ut versionerna vilket gör att alla får meddelande om att det finns en ny version. Vi har mycket att önska av Visma Update men just nu går andra utvecklingsinsatser före.@LW: Några av våra användare har haft problem med Visma Update, det kan till exempel bero på att programmet är installerat i nätverk eller att man har valt att inte tillåta uppdateringarna.

/Anna
Ja det var ju det jag skrev i samband med att ni släppte en ny version som skulle fungera. Tur att man inte uppdaterade när nya strul uppkommit igen. Varför testas inte nya versioner av programmet fullt ut. Är det inte dags att lägga ner er lekstuga nu.
Foto på LW

LW

 • 20,834 poäng 20k badge 2x thumb

Jag uppdaterar enbart de lokalt installerade programmen. Serverversionerna som Admin och Lön fixar datakillarna.

//L

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.