Uppdateringar i eEkonomi april 2019

 • 2
 • Tillkännagivande
 • Uppdaterades för 5 månader sedan
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.


Hej!
Här kommer en sammanställning av alla nyheter som släpps under april månad i eEkonomi:

Visa eller dölj Kontrolluppgifter (eEkonomi Bas, smart och Pro med lönebesked)
För dig som arbetar i lönemodulen inne i eEkonomi finns det nu möjlighet att bocka för eller bocka ur om du vill visa Kontrolluppgifter i menyn eller inte.
De flesta rapporterar inte längre Kontrolluppgifter utan istället AGI (arbetsgivardeklaration på individnivå), men det finns fortfarande föreningar eller företag med undantag som ska rapportera Kontrolluppgifter.
Vill du läsa mer om du berörs av att fortsatt lämna in Kontrolluppgifter under 2019 och framåt kan du göra det på Skatteverkets hemsida.


Märk fakturan med kundens orderreferens (eEkonomi Fakturering, Bas, Smart och Pro)
Vi har lagt till ett nytt fält för att kunna hantera referensnummer eller märkning på fakturorna till kund.
Detta kan vara extra viktigt sedan 1 april och lagkravet om e-faktura till offentlig sektor. Då är det bra att kunna skriva in en orderreferens på fakturan som kommer med i det elektroniska formatet.Notifiering om återkommande faktura (eEkonomi Fakturering, Smart och Pro)
Om du har skapat upp återkommande fakturor och missat att skicka iväg en faktura så får du nu en notis via utropstecknet uppe i den blå menyn.
Du får även information om hur många återkommande fakturor som är aktuella att skicka ut under aktuell vecka.

Bidra till framtiden (eEkonomi Fakturering, Bas, Smart och Pro)
Via knappen “Framtiden” nere till vänster inne i eEkonomi så har du nu möjlighet att vara med och tycka till!
Du kan här anmäla ditt intresse om du vill medverka i utvecklingen av produkten.Genväg till verifikationen direkt från listan över kund- och leverantörsfakturor (eEkonomi Fakturering - enbart för kundfakturor, Bas, Smart och Pro för både kund- och leverantörsfakturor) 
Om du står i listan över kund- eller leverantörsfakturor så har du nu möjlighet att se och även klicka vidare på länken för att komma in till verifikationen.Möjlighet för “Välj alla” på projekt i rapporter (eEkonomi Fakturering, Smart och Pro)
Vi har tidigare gjort förbättring att kunna välja upp flera projekt till utskrifterna Balanrapport, Resultatrapport, Huvudbok, Verifikationslista och Försäljningsstatistik.
Nu har vi gjort en ytterligare förbättring i denna vy och du har nu möjlighet att bocka för “Välj alla” om du vill få med samtliga projekt till utskriften.


Utskrifterna “Balansräkning med projektredovisning” och “Resultaträkning med projektredovisning” försvinner (eEkonomi Smart och Pro)
Eftersom du nu har möjlighet att välja och filtrera projekten på ett bättre och smidigare sätt på balans- och resultaträkningen så har de numera överflödiga rapporterna “Balansräkning med projektredovisning” och  “Resultaträkning med projektredovisning” tagits bort. Istället hittar du rapporterna som heter enbart “Balansräkning” och “Resultaträkning”.

Smidigare hantering av leverantörsfakturor med omvänd byggmoms/omvänd skattskyldighet (eEkonomi Bas, Smart och Pro) 
Nu blir det mycket enklare att registrera en leverantörsfaktura med omvänd byggmoms/omvänd skattskyldighet. Äntligen!
eEkonomi räknar nu fram den in- och utgående momsen automatiskt när du använder dig av ett konto med momskod 20-24. Det vill säga de bokföringskonton som berör omvänd byggmoms/omvänd skattskyldighet, inköp från EU och inköp utanför EU.


För att få fram den automatiska beräkningen lägger du in ditt inköpskonto på leverantörsfakturan, t ex 4415 Inköp Sverige omvänd byggmoms 25%, anger belopp och slår ut raden med hjälp av Enter. Är inköpsbeloppet samma som leverantörsskulden kan du direkt använda dig av Enter och slå ut raderna och eEkonomi räknar ut beloppen automatiskt åt dig.Kolumn för momskod på leverantörsfakturan (eEkonomi Bas, Smart och Pro)
Numera visas momskoden i en kolumn när du registrerar en leverantörsfaktura, så du tydligt ser var beloppet kommer redovisas på momsredovisningen.

Meddelande när du bokför ett andra lönebesked till samma anställd inom samma månad (eEkonomi Bas, Smart och Pro med lönebesked)
När du bokför ett till lönebesked, så du har totalt två st lönebesked till samma anställd inom samma månad så får du nu ett meddelande som förtydligar hur skatten kommer räknas fram. eEkonomi kommer räkna samma den totala bruttolönen för båda lönebeskeden och räkna ut skatt enligt detta.

Ny användare av eEkonomi får inte automatiskt tillgång till lönemodulen (eEkonomi Bas, Smart och Pro med lönebesked) 
Lägger du till en ytterligare användare av eEkonomi så har den tidigare fått tillgång till lönemodulen. Nu behöver du istället ställa in om användaren ska ha tillgång eller inte. Det gör du under Inställningar - Behörigheter.

Hantering av makulerade verifikationer i SIE-filen (eEkonomi Bas, Smart och Pro)
Nu finns det stöd att både importera och exportera SIE-fil med makulerade verifikationer, helt enligt kraven för SIE.

Ny startsida och förbättringar i eEkonomi-appen för iPhone

 • Graf över kund- och leverantörsfakturor

 • Tydligare notifieringar på startsidan

 • Snabb överblick över Resultat

 • Snabb överblick av saldot på banken om du arbetar med bank koppling

 • Skapa ny samt redigera artiklarFörbättringar i eEkonomi-appen för Android

 • Uppdaterad vy vid inloggning och val av företag

 • Notifieringar och Meddelanden har delats upp i två olika vyer

 • Ny app-ikonHa en härlig dag! 
Nu blickar vi framåt för maj månad och fler spännande nyheter i eEkonomi! 

/Nellie
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb

Publicerades för 6 månader sedan

 • 2
Foto på Martin A

Martin A

 • 380 poäng 250 badge 2x thumb
Toppen!

Nu önskar jag bara en funktion som beräknar SLP och bokför på rätt konton :)

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.