Uppdateringar i eEkonomi december 2018

  • 1
  • Tillkännagivande
  • Uppdaterades för 9 månader sedan
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.Nedan följer en summering av nyheter i eEkonomi under december månad. 


Återkommande faktura  
En ny funktion som gör det möjligt att skapa återkommande fakturor, med eller utan avtalsperiod! 

En smidig funktion för dig som önskar att skicka samma faktura varje månad under en längre tid. 
När du skapar en ny kundfaktura så har du nu möjlighet att markera “Återkommande faktura” och fyller i information så som fakturadatum och intervall, spara sedan inställningarna och välj att bokföra och skicka fakturan till kund.

eEkonomi kommer ihåg dina inställningar på mallen och skapar nästkommande fakturor automatiskt och du finner dem under fliken “Återkommande fakturor”. Det enda du behöver göra är att bokföra och skicka iväg varje faktura för sig.  
Rapport för Arbetsgivardeklaration på individnivå (AGI)
Idag har vi lagt till en pdf som du kan skapa i samband med arbetsgivardeklarationen på individnivå. Pdf:en innehåller uppgifter som du ska redovisa vidare till Skatteverket. Du ser t ex uppgifter om bruttolön och förmåner, underlag för arbetsgivaravgifter, skatteavdrag m.m. Slutligen ser du summa för avgift och skatt att betala till Skatteverket.

Pdf:en skriver du ut under Lön - Arbetsgivardeklaration - markera den månad det gäller och klicka på Skapa pdf. Ta för vana att kika igenom pdf:en innan du lämnar in arbetsgivardeklarationen till Skatteverket. 

I januari 2019 träder lagen i kraft för alla företagare, och du som börjar rapportera enligt Arbetsgivardeklaration på individnivå behöver inte oroa dig för inställningar. När du skapar din första Arbetsgivardeklaration på individnivå under Lön - Arbetsgivardeklaration så har vi ändrat om till de nya rapporterna.

Vill du läsa mer om AGI kan du kika in på www.vismaspcs.se/agi


Egen verifikationsserie för Inköp mot kvitto 
Tidigare har Inköp mot kvitton ingått i verifikationsserien för leverantörsfakturor men för dig som önskar att dela upp Inköp mot kvitton och Leverantörsfakturor i olika verifikationsserier så har du nu möjlighet till det under Företagsinställningar - Bokföringsuppgifter.
Bättre navigering med tangenterna
Vi har gjort förbättringar för att kunna använda tangenten Enter för att enklare kunna navigera i programmet och faktiskt kunna slutföra uppgifter helt med tangentbordet! 


Förbättrad upplevelse vid programuppdatering
Vi har förbättrat meddelandet och alternativen att välja på när du får information om en ny version i eEkonomi. T ex om du registrerar en verifikation och under tiden släpper vi en ny version så kommer du nu mötas av följande meddelande: 
Förbättringar startsidan
Senaste filtret som du gjort urval på och använt på startsidan kommer nu sparas per användare så du enkelt kan göra samma urval vid senare tillfälle.
Startsidan är nu även responsiv så att den anpassas till storleken på skärmen som du arbetar på. Skulle du t ex arbeta på mobilen så blir startsidan anpassad efter det.På gång framöver:

Arbetsgivardeklaration på individnivå (AGI). Under 2019 ska alla företag rapportera arbetsgivardeklaration på individnivå och detta har vi gjort anpassningar för i lönemodulen för eEkonomi. Vill du veta mer om vad AGI är så kan du göra det på följande sida: www.vismaspcs.se/agi

I början av år 2019 så hoppas vi kunna släppa en funktion för att periodisera kundfakturor, vilket vi hoppas och tror att många av er användare kommer ha nytta av. Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 22,096 poäng 20k badge 2x thumb

Publicerades för 9 månader sedan

  • 1

Det finns inga svar.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.