Utökat val för sortering av ordrar

  • 3
  • Idé
  • Uppdaterades för 4 månader sedan
  • Genomförda
Vi har en STARK önskan att ni utökar valen för sortering av ordrar i list/kortläge. Vi har flera säljare på företaget vilket gör att vi har en stor mängd ordrar. De vill kunna titta på bara sina egna ordrar, vilket inte går. I så fall måste man först skriva ut en lista. Problemet går att lösa om man i den mittersta listmenyn kan välja in "vår referens" eller "resultatenhet". Då kan de bläddra bland enbart sina egna ordrar. Samma funktion kan man ha på fakturor och offerter.
Foto på Marie B

Marie B

  • 90 poäng 75 badge 2x thumb

Publicerades för 4 år sedan

  • 3
Foto på SofieP

SofieP

  • 256 poäng 250 badge 2x thumb
Hej
bra idé, detta skulle vara superbra för oss också. MEN vi vill även kunna sortera bland beställningar - att var och en kan skriva ut leveransbevaknings lista efter "vår referens" och slippa se de andras beställningar
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

  • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej på er, 

Tack för synpunkterna. 

En mer flexibel sortering på olika värden i orderlistan hade varit toppen. Vi får väldigt många olika förslag på sorteringsordningar i programmets listor och vi har med oss alla önskemål när vi kikar på möjligheterna till framtida versioner. Vi kommer diskutera detta mycket framöver. 


Gällande önskemålet att sortera i rapporten Leveransbevakningslista skulle jag rekommendera att skapa en egen rapport i Rapportgeneratorn som tar med Vår referens. Då ges också möjlighet att göra urval på det värdet innan rapporten skrivs ut. I Guiden skapas en sådan rapport på bara några minuter enligt dessa steg. 

1. I Visma Administration 2000, gå till Arkiv - Mallar/Rapportgenerator - Rapportgenerator 
2. Tryck på Ny - välj Guide 
3. Skriv namn och välj registret Beställningar, ej levererade. Tryck Fortsätt
4. Välj in relevanta fält t.ex BestNr,  LevNr, LevNamn, LevDatum,  VårRef och SummaKr. Tryck Fortsätt. 
5. Välj Listlayout och ange antal kolumner som motsvarar antalet fält du valde in föregående steg. Tryck Fortsätt. 
6. Tryck Fortsätt (Definiera utskriftsdialog). I nästa steg markerar du att du vill kunna göra urval på registret BestEjLev samt markerar om du vill kunna skriva rapporten på Fil och Pdf. 
7. När du avslutar guiden kan du förhandsgranska rapporten med skrivarikonen i Rapportgeneratorn. 

Rapporten finns sedan i din utskriftslista där det står Inlästa/Skapade... 
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Community Manager

  • 93,096 poäng 50k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!
Jag håller på att gå igenom gamla idéer och ville bara säga att man nu i både orderlistan och beställningslistan kan plocka upp fler kolumner. Vår referens i båda vyerna och i orderlistan även Resultatenhet. Genom att högerklicka i listan och välja Kolumninställningar kan du välja vilka kolumner och i vilken ordning de ska synas.
I de senaste versionerna går det också att sen söka i respektive kolumn.
/Anna