Utskrift av momsrapporten - eEkonomi

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

I Administration kan man tydligen skriva ut momsrapporten. Men varför inte i eEkonomi??
Rapporten stämmer aldrig med resultat- och balansräkning så man måste läsa alla siffror mot varandra för att hitta vad som är fel. Då är det nödvändigt med en utskrift.
Som det nu är måste jag skriva ut en skärmdump.
Ännu mer besvärande är att systemet visar ett antal verifikationer som sannolikt inte är korrekt bokförda, vilket är bra. Men varför i hela friden går det inte att skriva ut den listan? Tycker ni att jag ska bläddra fram och tillbaka mellan den fellistan och de verifikationer som behöver justeras?
Det är så otroligt underligt att ni tror att man inte behöver några utskrifter. En helt felaktig grundinställning.
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,370 poäng 10k badge 2x thumb
 • frustrerad över att systemet inte är anpassat till hur kunderna arbetar

Publicerades för 2 år sedan

 • 3
Foto på Ribomation

Ribomation

 • 1,248 poäng 1k badge 2x thumb
Håller med.
Samt, lägger till; varför kan man inte separera (utskrift av) momsrapporten från bokföring av moms-omföringen? 

När jag precis bytt till eEkonomi och gjorde den första momsen, hade jag först manuellt bokat om momsen och sen gjort utskriften. Detta skapade en diff i bokföring, som jag inte noterade själv förrän min revisor något år senare påpekade att momsen inte balanserade rätt. Det tog sen ganska mycket utredningsarbete för att komma fram till slutsatsen ovan. Så, jag har slutat använda momsrapporten.

Förslag till eventuella Visma-personer som läser detta:
I samband med momsrapporten, och för den delen också arbetsgivaravgift-rapporten, visa ett förslag på kontering man kan godkänna, ändra eller inte genomföra.
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,360 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Om du önskar att skriva ut momsredovisningen på papper för att stämma av enklare, så kan du gå in via Bokföring - Momsredovisning - markera den momsredovisning det gäller - Skapa PDF. Från PDF:en kan du sedan välja att skriva ut på papper. 

Gällande om du har verifikationer att kontrollera så får du nu upp en ruta högst upp inne i momsredovisningen som säger "Vid kontroll av momsrapporten hittades avvikelser kopplade till 1 verifikation. Verifikationen behöver kontrolleras". Du kan där klicka in på länken "kontrolleras" och du får precis som du beskriver fram vilka verifikationer det gäller. Vi har här nu gjort förbättringar så att du enklare ska kunna korrigera direkt eller gå in till verifikationen, istället för att bläddra fram och tillbaka som du beskriver. 
Så antingen kan du direkt klicka på Åtgärder och antingen skapa korrigeringsverifikation eller korrigera momskoden. Vill du istället öppna upp verifikationen så klickar du på "Öppna" och du slussas då automatiskt in till Bokföring - Verifikationer. 

Jag hoppas att detta kan vara en hjälp på vägen.

/Nellie 
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,370 poäng 10k badge 2x thumb
Nej, man kan inte skriva ut momsredovisningen! Det du skriver är att om man har bokfört en momsredovisning så kan man skriva ut den. Men det är så dags då! 
Det vi vill är givetvis att skriva ut det förslag till momsredovisning som visas på skärmen. Plus skriva ut de anmärkningar som finns kopplade till redovisningen. Detta för att i lugn och ro gå igenom dessa och för att stämma av mot resultat- och balansräkning eftersom det aldrig någonsin har stämt hittills.
Det är nog fler än jag som aldrig låter eEkonomi bokföra momsredovisningen. Jag vill ju inte bokföra den förrän jag har kontrollerat och åtgärdat alla eventuella avvikelser. Och det är i den processen jag vill ha utskrifter som underlag.
Jag bokför alltid momsredovisningen manuellt. Alltid säkrare och det blir alltid rätt eftersom jag i resultat- och balansräkning ser underlaget. Minsta fel i momskod för något konto så blir systemets förslag fel. Men gör jag det manuellt blir det rätt. 
Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 7,686 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Okej, då förstår jag. Du är ute efter en typ av momskontroll som går att skriva ut innan du bokför momsredovisningen?

Jag tar med önskemålet till vår utvecklingsavdelning och vi återkopplar i tråden ifall det sker någon förändring gällande detta. :)

Ha en fortsatt fin dag!
/Jenny
Foto på Ribomation

Ribomation

 • 1,248 poäng 1k badge 2x thumb
På förekommen anledning skulle jag vilja repetera det jag skrev här för två månader sen, nu när ni tagit er tid med att beakta önskemålet.

 1. Kunna skriva ut momsdeklarationen, utan att något bokförts 
 2. Få se exakt vilken kontering som kommer att bokföras och möjlighet att avstå denna, men "spara" moms-deklarationen.
 3. Samma som ovan (1, 2) för arbetsgivaravgiftsdeklarationen

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.