Utskrift av verifikationer - Visma Administration

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 5 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Ibland får man inte debet och kredit att stämma överens, eller man kan bli osäker på andra sätt vid t ex en väldigt lång verifikation. Jag tycker att det kan vara enklare att stämma av om man kan skriva ut allt, det kan vara svårt och jobbigt att kolla på skärmen. Men då måste man registrera verifikationen! Varför kan man inte få göra en provutskrift som man kan göra när man t ex håller på att skapa en fakturamall?
Foto på Laila

Laila

 • 13,516 poäng 10k badge 2x thumb
 • frustrerad

Publicerades för 5 år sedan

 • 2
Foto på Leif G

Leif G

 • 534 poäng 500 badge 2x thumb
Det går inte att registrera en verifikation som inte stämmer på båda sidor. programmet tar inte emot.
Jag vet att många arbetar/konterar direkt mot datorn. Jag tycker att det är bättre att kontera upp verifikationerna först för att sedan hacka in dem. Det minskar antal rättningar drastiskt men tar lite längre tid. Om det blir besvärliga konteringar är det lättare att leta upp vad man tidigare gjort när man inte sitter låst vid en verifikation på skärmen.
T-konton på ett kladdpapper också vara till god hjälp. När verifikationerna blir långa kommer de ofta från andra källor typ reskontror som de läses in och då stämmer de.
Kanske inte är något bra råd, men eftersom du just skrev till mig så ville jag svara. Ett exempel från dig skulle kunna underlättat svaret.
(Jobbar inte på VISMA)
Foto på Laila

Laila

 • 13,516 poäng 10k badge 2x thumb
Visst använder jag T-konton ibland,  men det är ju ändå jobbigare att först skriva dem för hand och sen printa in på skärmen. Det kan vara långa verifikationer även om de inte kommer från reskontra. Kunder kan t ex ha gjort en lista på utlägg. Jag tycker att det skulle vara jättebra att kunna skriva ut och kolla.

Vet inte vad du menar med att jag skrev just till dig?
Foto på Leif G

Leif G

 • 534 poäng 500 badge 2x thumb
Frågan står till mig, troligtvis för att vi följer samma tråd, men jag vet ju inte om du skickat till mig.

När kunden kommer med en lista eller en kontokortsfaktura med många köp på flera olika kort. Bensinfakturor och liknande som kan behöva delas upp.

Då tar jag Excel till hjälp lägger kvitton, och kontonummer i kolumner. Då får jag en summering per konto och kvitto specade. Sedan använder jag den som verifikation och sätter alla kvitton bakom. 

I vissa fall kan de klara Excel själva men bara huvudsummorna, konteringarna går inte om man inte går ner på ett fåtal konton.

VISMA har gjort en kvitto app, men jag har aldrig fått kunderna att orka med den.

Kanske till någon hjälp, tills någon kommer med bättre råd. Leif
Foto på Laila

Laila

 • 13,516 poäng 10k badge 2x thumb
Tack för tipset. Nej den där appen har jag också försökt med, tyckte den var toppen för de som aldrig kunde hålla reda på sina kvitton, men det var ingen som var intresserad.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej på er, 

Tack för din fråga Laila. Det finns kanske en poäng med en provutskrift i det läget men jag kan inte minnas att jag fått önskemål på det innan. Därför inget vi har med i planen. 

Skulle vara intressant att se om fler användare har funderingar kring detta. 
Foto på OlleK

OlleK

 • 578 poäng 500 badge 2x thumb
Det är alltid bra att kunna skriva ut något. Jag brukar göra en skärmdump på någon del av bilden som jag vill skriva ut, antingen jag behöver klottra på den, eller om jag vill spara den. Rekommenderar FSCapture, ett enastående program som bara kostar lite.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.