Utskrift av verifikationslista, visa referens till betalning leverantörsfaktura - eEkonomi

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 2 år sedan
  • Inte planerade
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej,
I verifikationslistan, när jag automatkonterar en leverantörsbetalning, skulle jag vilja automatiskt få en referens i beskrivning/texten i verifikatet i A serien till det verifikat i leverantörsserien det gäller. Den infon finns ju i den info som flashar förbi när man ligger till verifikatet. Skulle det gå att implementera? Det skulle underlätta avsevärt för revisorerna när de ska gå igenom verifikatlistan.
mvh
Leif Lindgren
Foto på Selindgle

Selindgle

  • 134 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

  • 1
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hejsan!

Tack så mycket för att du lyft ett önskemål här på vårt supportforum :)

Om jag förstår dig rätt så skapar du en leverantörsfaktura i första läget. Därefter vill du registrera den som betald och gör detta under Bokföring - Verifikationer genom att skapa en ny verifikation och lägga till 2440 och sedan välja leverantörsfakturan du vill betala? I detta läget hade du i beskrivningen velat att den hänvisade till det verifikationsnumret som leverantörsfakturan du betalar har. Återkoppla gärna.

Ha en fin dag!

/Lovisa 
Foto på Selindgle

Selindgle

  • 134 poäng 100 badge 2x thumb
Hej Lovisa,
Tack att du följer upp mitt inlägg. Precis så som du beskriver. Jag bokför lev.faktura i B serien och matchar sedan betalningen av den i A serien men printar då inte ut ngt verifikat. När jag lämnar verifikatpärmen till revisorn med en verifikationslista i A serien utskriven saknas ju då underlag i papper för betalningarna i pärmen. Men kan man få med referensen i den utskrivna verifikatlistan till lev.fakturan i B serien som är betald i A serien så är revisorn nöjd. Förra året fick jag sitta och handskriva den infon i verifikatlistan... Exempel: jag bokför lev.faktura som får ver.nr B1. När jag sedan läser in kontoutdraget från banken så finns den med som betald och jag matchar beloppet med lev.fakturan och ett verifikat i A serien skapas med ver.nr A20. I texten för ver.nr A20 skulle jag automatiskt vilja få med att det gäller en betalning av lev.fakt som bokförts på ver.nr B1. Då finns den referensen med direkt när jag skriver ut verifikationslistan. Det borde inte vara alltför komplicerat då all data finns där iom matchningen ;-)
Mvh //Leif
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hej igen Leif!

Tusen tack för förtydligandet, då vet jag att vi förstår varandra :) 

I dagsläget är det inget som är planerat att utvecklas inom den närmsta framtiden men vi kommer hålla utkik på din tråd för att se hur den utvecklas.

Det slog mig däremot att du och revisorn skulle kunna samarbeta med varandra direkt i eEkonomi, det kan ni göra oavsett om revisorn jobbar i Vismas system eller inte. På det sättet så kan revisorn se dina verifikat direkt i programmet.

Om du har en revisor som arbetar i Vismas system så kan du och revisorn läsa mer om hur det fungerar på vår hjälpsida "Samarbeta om bokföring och fakturering" eller se en film om hur ett samarbete kan fungera "Samarbeta effektivt med Visma eEkonomi"

Om du har en revisor som inte arbetar i Vismas system så kika gärna på filmen "Bjud in din redovisningsbyrå till samarbete" där du ser hur ni på ett smidigt sätt kan samarbeta i Visma eEkonomi :) 

Ha en fin dag!

/Lovisa

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.