Enklare att skriva ut verifikationer mm - Visma eEkonomi

 • 34
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag har problem att skriva ut ex manuella verifikationer eller momsrapporter, Vill ju ha verifikationen i min bokföringspärm, det är ju verkligen dubbelt jobb att skriva av för hand som jag fått göra nu.

Pratade med supporten idag och fick veta att man kan gå till utskrifter och verifikationslista och skriva numret på verifikationen och sen skriva ut den.
Jag tycker det är en otroligt krånglig omväg.

Min önskan är att man direkt i Redovisningsöversikten kan skriva ut vilken verifikation man vill, alternativt att det fanns en utskriftsknapp i menyn till vänster bland gris, stämpel...

Det ar vid ett flertal tillfällen varit problem för mig att skriva ut, ofta hjälper det att logga ut och så logga in igen, men det är mycket tidsödande tycker jag.
Foto på Ellinor

Ellinor

 • 1,860 poäng 1k badge 2x thumb
 • frustrerad

Publicerades för 7 år sedan

 • 34
Foto på ST

ST

 • 726 poäng 500 badge 2x thumb
Hej!
Det kanske går att "komma undan" med det utan revisor men oavsett vad som lagen säger så vill revisorerna faktiskt se verifikationer och tillhörande fall tillhörande underlag. Jag kan se konversationen framför mig till revisorn att "nej sorry du vet vi kör molnbaserad bokföring nu så det blir inga pärmar i år" men jag kan inte se den med någon vidare positiv utgång.

Idag (och det här problemet finns för all del i Fortnox också där det bara går skriva ut en verifikation åt gången) blir det till att göra SIE-exporter till ett lokalt bokföringsprogram för att kunna skriva ut verifikationer snabbare men det känns inte riktigt rätt. Ni (Visma) har ju fått en kod ovan, det borde kunna vara en start.

Jag tycker det är jättebra att ni har lanserat funktioner som löpande avstämning mot SEB och verifikationsserier men av konversationen ovan att döma är vi många användare som skulle uppskatta funktionen att skriva ut verifikationer, jag vet faktiskt inte om något annat bokföringsprogram som inte har den möjligheten. Gärna att det finns en ruta vid varje verifikation att kryssa i för att kunna skriva ut flera verifikationer åt gången.
Foto på Carl

Carl

 • 446 poäng 250 badge 2x thumb
Det samma gäller i andra sammanhang... jag hade en skattekontroll och då skulle varenda verifikation skickas in för aktuell period. Även i detta fall så går det inte att hänvisa till molnbaserat ekonomisystem... Jag hoppas fortfarande på att det ska bli en lite utskriftsknapp!!! :-)
Foto på ST

ST

 • 726 poäng 500 badge 2x thumb
Hur länge har du drivit företag? företagsform? ungefärlig omsättning/antal anställda? lite nyfiken på vad som triggade skattekontrollen :-)
Foto på Ylva

Ylva

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb
Jaa, Nu har det gått ett antal månader för er att titta över möjligheten att införa en liten skriv-ut-knapp. Varför är ni så ovilliga att införa denna enkla åtgärd som inte tar många minuter för en programmerare att lägga in? Men som gör så stooor skillnad för många av oss användare.
Foto på Carl

Carl

 • 446 poäng 250 badge 2x thumb
Håller med, jag har genomgått massa extra jobb som jag hade sluppit men en sådan enkel funktion!
Foto på Emelie Citron

Emelie Citron, UX Designer - Visma eEkonomi

 • 7,236 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

När ni står i listan över verifikationer och expanderar en verifikation, så finns det ett utskriftsalternativ "Skapa pdf". Detta är ett sätt att skriva ut verifikationer en och en - vill ni skriva ut en hel lista så finns det alternativet under Utskrifter. Menar ni att ni vill komma åt att skriva ut just en verifikation på något annat ställe - var i så fall?

//Emelie
(Redigerad)
Foto på Carl

Carl

 • 446 poäng 250 badge 2x thumb
Hej, Ja det var ett lyft att ni lade till den funktionaliteten! Men det som jag tror och att jag andra också saknar är att även kunna göra detta när man är inne i "Kassa / Bankhändelser" / Företagskonto och klickar på en händelse så kan man klicka på verifikations numret och få fram verifikationen. Hade man även kunnat print från den vyn vore det toppen.

/Calle
Foto på Emelie Citron

Emelie Citron, UX Designer - Visma eEkonomi

 • 7,236 poäng 5k badge 2x thumb

Hej Carl!


Tack för att du förtydligade önskemålet - då är jag med. På något vis vill du/ni komma åt aktuell utskrift från det ställe i eEkonomi som ni befinner er och inte behöva gå via Bokföring-Utskrifter. Vi är medvetna om att den här funktionaliteten kan förenklas och ett steg i förbättringsarbetet var att kunna skriva ut verifikationer en och en, men det finns mer att arbeta vidare med här.

//Emelie

Foto på ST

ST

 • 726 poäng 500 badge 2x thumb
Det lättaste systemet jag använt tidigare för detta är Björn Lundéns bokföringsmodul (möjligt att det är så i Visma Admin också men det var ett tag sedan jag använde), där ligger alla verifikationerna i en lista ovanför och sedan ser man verifikationen den verifikation man står på i ett förster under. Där kan man stå på en verifikation, trycka på skriv ut, och sedan med piltangent direkt gå vidare till nästa. På så sätt kan det vara lite grann i vägen att eEkonomi hela tiden öppnar upp verifikationen i listan när man markerat den. Men om det fanns ett snabbt sätt att skriva ut t.ex. 20 verifikationer samtidigt på olika sidor skulle det underlätta. Fortnox är (tyvärr) liknande, där går det snabbare att göra en SIE-export till Björn Lundén och skriva ut verifikationerna därifrån om det är mycket att skriva ut men det känns som lite systemfel att behöva göra så. Just här i Visma eEkonomi har det i.o.f.s. inte varit jättemycket verifikationer men det sparar likväl en hel del tig att kunna skriva ut verifikationer snabbt.
(Redigerad)
Foto på Linda

Linda

 • 358 poäng 250 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Snabbutskrift av verifikation.

Hej!

Jag saknar verkligen möjligheten att kunna skriva ut en verifikation utan att behöva gå via bokföring - utskrift - välja serier och nr - osv. Varför inte bara kunna högerklicka på ver nr och välja skriv ut? Den långa vägen är ju bättre när man vill skriva ut flera st i samma serie men är det enstaka tycker jag det borde finnas ett smidigare sätt.

// Linda
Foto på Jenny G

Jenny G

 • 1,054 poäng 1k badge 2x thumb
Ser att dett är en gammal tråd, men inser också att ingenting har hänt? Varför? Det är en viktig fråga när det kommer till arbetarvänlighet.
Foto på SophieOlsson

SophieOlsson

 • 378 poäng 250 badge 2x thumb
Arbetar i Visma Administration 2000, version 2015.0. Under bokföring, verifikationer har jag ett irritationsmoment. När jag har gjort verifikationen (när jag är inne i den) vill jag ha en funktion där jag enkelt kan skriva ut just den verifikationen som jag är i men i dagsläget måste jag välja lista och sedan hitta rätt verifikation för att sedan under "utskrift-direktutskrift" välja att skriva ut just den verifikationen.

Snälla, kan ni skapa en mer användarvänlig funktion i detta avseendet?
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

 • 19,744 poäng 10k badge 2x thumb
Hej!

Jag bryter ut din fråga och skapar en egen tråd eftersom din fråga gäller Visma Administration.

Du hittar den nya konversationen här: Skriva ut verifikation - Administration
Foto på ingrid lilja

ingrid lilja

 • 150 poäng 100 badge 2x thumb

Är det på det här sättet som kunders behov totalt negligeras och argumenteras emot känner jag att jag lika gärna kan vända mig till en annan programleverantör när jag rekommenderar programval till mina kunder. Det verkar som om ni använder er tid till att komma på ursäkter att inte kundanpassa. Jag förstår att ni kämpar med näbbar och klor för att skapa ett helt molnbaserat program men verkligheten funkar inte så i alla lägen ännu. Blir otroligt frustrerad när jag använder E Ekonomi och måste använda så mycket onödig tid till att hoppa emellan de olika programdelarna för att få till en enkel utskrift. Helt otroligt dåligt skött av er, tråden är ju hur lång som helst och ni bara fortsätter att argumentera emot.

Foto på Ekstam

Ekstam

 • 334 poäng 250 badge 2x thumb
Det verkar som jag inte är ensam om att tycka det är krångligt att skriva ut verifikationer, då kommantarer sedan 2 år tillbaka eftersträvar samma funktion som jag idag letar efter.

Att skriva ut en full lista utan sidbrytning är inga problem alls. Men när man bokför och sitter och matchar bankhändelser, måste man alltså ta sig ifrån denna sida för att klicka på skapa PDF, för att sedan ta sig tillbaka, eller ha ett separat fönster öppet för detta som visar verifikationerna. Att skapa en PDF, måste man då också sedan gå in öppna den och skriva ut. Detta tar otroligt mycket tid!

Borde det inte vara enklast att bara lägga en "skriv ut verifikation" knapp i listan med bankhändelser, eller lägga till en funktion i utskrifter "sidbrytning för varje verifikation" för att få ut separata utskrifter smidigt.

Jag kan tycka att detta borde vara löst eftersom många efterlyst denna (och här är bara de som faktiskt orkat bry sig om att skriva) i flera år.
Foto på Gunilla Jaltsén

Gunilla Jaltsén, Produktansvarig Marknad Visma eEkonomi

 • 3,418 poäng 3k badge 2x thumb
Hej
Ja det är en tråd som har engagerat flera och vi gjorde en förbättring för 1år sedan. Men jag förstår att ni vill ha denna möjlighet i första hand från Kassa och Bankhändelser. 

//Gunilla
(Redigerad)
Foto på ingrid lilja

ingrid lilja

 • 150 poäng 100 badge 2x thumb
och vilken förbättring var det? Jag har fortfarande inte hittat hur jag på ett lättsamt sätt ska kunna skriva ut en verifikation utan strula med att hoppa ur modulen för att gå till utskrifter. Det här problemet är så pass tidskrävande så jag har fortsättningsvis bestämt mig för att inte rekommendera ert program till mina kunder.
Foto på Sara

Sara

 • 232 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Utskrift - verifikationer.

Hej,
jag saknar en utskriftsfunktion direkt från verifikationerna. Kunde gärna finnas i menyn Åtgärder eller under denna.
Hälsar Sara
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

 • 19,970 poäng 10k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej på er! 

Efter uppdateringen som vi gjorde i november förra året går det att skriva ut enskilda verifikat när du står under Bokföring - Verifikationer och klickar på respektive verifikat. Det går även att skriva ut en verifikationslista under Bokföring - Utskrifter. 
Som jag förstår på er alla så känns inte detta tillräckligt utan det behövs vara med tillgängligt med utskrifter av verifikat, till exempel när du står inne på ett verifikat. 

Jag tar med mig alla era synpunkter kring hur vi kan förbättra utskriftshanteringen. Tack för att ni tar er tid att dela med er av era synpunkter! 
Foto på Ekstam

Ekstam

 • 334 poäng 250 badge 2x thumb
UPDATERING #1
Under Bokföring-Verifikationer finns valet nu "Skapa PDF", vilket är superbra. Men detta betyder att man först måste skapa en PDF och sen skriva ut den. Alternativet, "SKRIV UT" bör också finnas så man direkt kan skriva ut. och slippa alla PDF:er liggandes.

UPDATERING #2
Under "Bokföring-Utskrifter-Verifikationslista" Så trycker man "Ny Utskrift". Där borde en kryssbox finnas så man kan välja "1 verifikation per sida" om man vill skriva ut många samtidigt, men ändå dela dem per sida.
Foto på Emil

Emil

 • 512 poäng 500 badge 2x thumb
Detta som Ekstam ovan nämner vore helt perfekt att ha! Går det att ordna Visma?
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,370 poäng 10k badge 2x thumb
Hej!

Det måste väl betyda något att listan med användare som önskar enklare sätt att skriva ut verifikationer är hur lång som helst. För mig är det bara självklart att samla alla verifikationer i pappersform. 90% av mina verifikationer består av pappersfakturor, som alltså ska sparas i den formen. Tanken att spara vissa allegat i pappersform och andra enbart digitalt är orimlig. Och inte tänker jag slösa tid på att scanna och koppla fakturor till digitala verifikat. Vilket onödigt tekniskt arbete som givetvis strular från och till. Man blir helt beroende av sin tekniska utrustning.
Nej, den gamla hederliga metoden att samla verifikat i pappersform i pärmar eller boxar är suverän under lång tid framöver.
Det är obegripligt att Visma är totalt tondöva när det gäller en så enkel sak som att underlätta utskrift av viktiga dokument.
Foto på Edith

Edith

 • 254 poäng 250 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Önskar en direktutskriftsknapp för verifikat! - eEkonomi.

Önskar dikrektutskriftsknapp! När man har skapat en verifikation ska man kunna välja att skriva ut den direkt.
Foto på provilla

provilla

 • 352 poäng 250 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Utskrift verifikation, enklare o snabbare.

När man bokför en händelse i Kassa/Bankhändelse, så kan man inte därifrån skriva ut en verifikation. Man måste gå via Bokföring-Verifikationer för att ta ut den. Onödigt o krångligt, eller har jag missat nån genväg?
Foto på ingrid lilja

ingrid lilja

 • 150 poäng 100 badge 2x thumb
Tror inte du behöver förvänta dig ett vettigt svar från Visma, dom verkar fullständigt strunta i vad kunderna vill ha utan har bestämt sig för att deras tänkta arbetssätt är det allena saligrådande. Detta har inneburit att jag konsekvent undviker att råda mina kunder att välja Visma E-ekonomi när dom ska välja bokföringsprogram. Det är INTE ok att programleverantören sätter sig till doms över vad kunderna vill ha, då väljer jag helt enkel en annan leverantör.
Foto på Ellinor

Ellinor

 • 1,860 poäng 1k badge 2x thumb
Några manuella verifikationer senare svär jag fortfarande över den krångliga vägen till utskrift. Tycker det skulle finnas ett alternativ Utskrift redan i öppet läge när man sparar den, utan att slippa gå till verifikationslistan o skapa en pdf. Liknande när man gör en faktura.
Jag skriver ut alla verifikationer, det är för mig mycket mer överskådligt att ha dem i pärmen om man snabbt vill hitta något. 
Foto på KarinL

KarinL

 • 3,278 poäng 3k badge 2x thumb
Håller med. Jag skriver också ut allt. Och av någon underlig anledning finns aldrig någon knapp för utskrift tillgänglig där jag är när jag har sökt fram eller arbetat med en verifikation utan jag måste alltid gå till bokföring-->utskrifter. Kunde vara så mycket enklare.
Foto på Ugglas

Ugglas

 • 144 poäng 100 badge 2x thumb
Jag håller också med övriga att utskriftsrutinen är alldeles för omständlig. Jag, och jag tror många med mig, vill ha en utskriven verifikation/verifikationslista att kunna koppla kvitton, fakturor etc. till.

Mest påtagligt blir det vid matchning av kontoutdrag. Om jag exempelvis skall stämma av plusgirot så har jag ett kontoutdrag per dag som innehåller olika typer av transaktioner. Varje enskild transaktion blir då en verifikation. När kontoutdraget är avstämt vill jag ha en verifikationslista för dagen som sammanställer alla händelser och som ger mig en bra överblick och god ordning i mina verifikationspärmar.

I stället för att direkt i matchningsfunktionen kunna trycka på en knapp och skriva ut dessa verifikat måste jag då gå till Bokföring - Utskrifter - Verifikationer och där dessutom ange vilka verifikationsnummer som skall skrivas ut. Vilket i sin tur innebär att jag måste titta tillbaka på den sist utskrivna verifikationen om jag inte kommer ihåg vilket nummer den hade....puhh. Oerhört frustrerande och tidsödslande!

Det jag önskar är en knapp direkt i matchningsfunktionen för utskrift och där default är att skriva ut icke utskrivna verifikat men självklart med möjlighet att också kunna välja specifika verifikat.

Jag tror att ni underskattar era kunders önskan om denna funktion med tanke på att ingenting hänt på fyra år, ungefär som ni gjort med budgetfunktionen som nu äntligen är på plats. Lite synd för programmet är i många stycken riktigt bra.
Foto på Pierre

Pierre

 • 526 poäng 500 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Stöd för utskrift av pdf på fler ställen i eEkonomi..

Förslaget avser: Visma eEkonomi (v2017022139761fd)
Förslaget är alltså att man även inne i ett verifikat ska kunna skapa pdf, direkt.
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,370 poäng 10k badge 2x thumb
Har efterfrågat detta sedan länge! Just den här situationen uppkommer ju flera gånger per dag och är oerhört irriterande. Jag har tvingats till en löjlig work around genom att ha två flikar aktiva i webläsaren, den ena för bokföring och den andra för att ta fram en verifikation för utskrift. Eftersom rutinen för utskrift finns är ju lösningen så busenkel att implementera. Nu vill vi se att nåt händer.
Foto på awwd

awwd

 • 1,062 poäng 1k badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Utskrift av flertal verifikationer -eEkonomi.

Vet inte om jag är den enda som gör så här, men efter att ha bokfört skriver jag ut varje verifikation och häftar ihop med verifikat (t ex faktura) innan de hamnar i pärmen.

Att skriva ut ett tjugotal verfikationer är tidsödande. Varje verifikation ska öppnas, pdf ska skapas (och "öppnas") samt sedan välja skriv ut och klicka ok. 5 klick + väntetid

En funktion där jag kunde välja (markera) ett flertal verifikationer och sedan skapa en flersidig pdf för utskrift vore (åtminstone av mig) en uppskattad funktion.

/awwd
Foto på ingrid lilja

ingrid lilja

 • 150 poäng 100 badge 2x thumb

Hej!

Du kommer troligen inte att få ett svar av Visma. Dom bryr sig inte om sina kunders önskemål. Detta önskemål finns hos ett stort antal kunder men man väljer tydligen att negligera synpunkterna. Detta är en stor anledning till att jag absolut inte rekommenderar E-ekonomi


Foto på awwd

awwd

 • 1,062 poäng 1k badge 2x thumb
Hej Ingrid,

Håller inte med, enligt mina tidigare erfarenheter så är Visma kundtillvända och lyhörda. Jobbar själv med IT-utveckling och har förståelse för att de måste väga varje önskemål mot ekonomi, total kravbild och många andra parametrar.

Med detta sagt så var det bra att vi är många som har synpunkter kring utskrifter av verifikationer. Det ökar ju sannolikheten att önskemålen realiseras.

/awwd
Foto på Nathalie Alcea

Nathalie Alcea

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
Vi, på byrån där jag jobbar, håller med alla tidigare i tråden. Vad händer visma? Är det något ni jobbar på att få till? Utskrift direkt?
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihop! 

Som det ser ut i dagsläget så går det bra att skapa en PDF direkt på verifikationen från Bokföring - Verifikationer. Det går även bra att skriva ut en verifikationslista under Bokföring - Utskrifter. Samtidigt så försöker vi sträva mot att du inte ska behöva skriva ut allt, utan all information finns sparad i programmet. Vill du läsa mer om vad du behöver skriva ut och inte, så kan du läsa mer om Webbaserad bokföring vs. papper

Självklart finns tråden öppen för diskussion och önskemål, t ex är ni en del som har önskat att det ska vara möjligt att skriva ut en PDF inifrån verifikationen i öppnat läge och inte bara från listläget. Men som det ser ut i dagsläget så är det inte planerat att förändra detta. 

/Nellie
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,370 poäng 10k badge 2x thumb
Det var dessvärre ett typiskt svar från Visma. Vi vet alla att man kan skriva ut verifikationer från Bokföring - Verifikationer. Men vad vi vill är att kunna skriva ut verifikationen direkt efter att den har skapats efter en matchning till exempel. Nu måste man lämna den bilden och hoppa till Bokföring - Verifikationer för att skriva ut. Klumpigt värre.
Varför ska det vara så hopplöst att få er att förstå att det är så vi alla vill ha det????
Sedan är det helt fel approach att "sträva mot att du inte ska behöva skriva ut allt". Det är kunden som bestämmer vad den vill skriva ut inte ni! Min revisor kräver att alla verifikationer finns på papper så där spelar er uppfattning ingen som helst roll.
Förenkla gärna för den som nöjer sig med allt sparas i programmet men försvåra för tusan inte medvetet för alla oss andra - den stora majoriteten.
Varför tror ni så ofta att ni vet bättre än vi hur vi vill arbeta?
Foto på provilla

provilla

 • 352 poäng 250 badge 2x thumb
Har hela tiden kollat och kommenterat denna tråden på ämnet och jag håller med Lars R. Ska det vara så svårt för en IT tekniker hos er att göra som kunderna vill, och det är tydlingen många. Jobbar ni för oss kunder eller är ni bekväma med er själva. Skärp er! Jag har fått nog, tittar på på andra program som kan se till kunden behov.
Foto på Sofie

Sofie

 • 60 poäng
Jag saknar också att smidigt kunna skriva ut ett verifikat. Överlag så tycker jag inte om detta programmet jag gillar visma administration mycket men det finns ju väldigt få likheter. Som det är nu rekommenderar jag inte detta program till mina kunder utan istället era konkurenters. Hälsningar Sofie Redovisningskonsult
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihop! 

Tack för era synpunkter och önskemål. Vi ser att detta är ett stort önskemål, och behovet likaså att få bättre möjlighet att skriva ut verifikationer på lättare sätt. 

Vi kommer se över funktionen/hanteringen om hur det fungerar i programmet idag och hur vi kan göra det bättre. Men jag kan tyvärr inte lova någon exakt lösning för hur det kommer fungera eller hur tidsplanen på detta ser ut. 

Vi uppdaterar forumtråden när vi har mer information. 

/Nellie 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.