Utskrifter till XLSX-format - Administration

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 8 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Vi skriver periodiskt ut vårt artikelregister i Excel-format för vidare behandling. Begränsningen i utskrift till XLS-formatet är ett stort problem för oss då det är begränsat till 65 536 rader och vårt register är på ca 120 000 rader. När Visma Administration 2000 når begränsningen låses hela programvaran och företaget som vid omstart måste omsorteras. Därför skulle det hjälpa oss mycket om ni kunde lägga in stöd för XLSX-formatet vid utskrifter eftersom det kan hantera över en miljon rader.
Foto på Nordic

Nordic

 • 184 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

 • 3
Foto på Joanna Norlander

Joanna Norlander, Fd Produktansvarig - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Webbfakturering

 • 3,002 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Nordic,

Tack för ditt inlägg!

Vilken version av Excel arbetar du i? Beroende av vilken version du använder så kan begränsningen variera, därför skulle det vara intressant för oss att veta vilken version du använder. Återkom gärna med svar i den här tråden så kan jag titta vidare på det!

Jag vill även tillägga att ni andra som också upplever problem med begränsning gärna får ge sig in i den här tråden så kan vi få en bättre bild av hur utbrett det är.
(Redigerad)
Foto på Nordic

Nordic

 • 184 poäng 100 badge 2x thumb
Hej Joanna,

Tack för ditt svar!

Begränsningen finns för oss i både Excel 2013 och Excel 2016 som vi precis uppdaterat till. Filutskrifter till Excel är även väldigt långsamma jämfört med bildskärms-, PDF- och textfilsutskrifter som bara går på några sekunder även då vi tar ut hela artikelregistret. Detta kan ta upp till 15-20 minuter ta ut i Excel.
Foto på Davor P

Davor P, Champion

 • 26,790 poäng 20k badge 2x thumb
Det spelar ingen roll vilken version av excel man har. Begränsningen ligger i XLS filformatet...

Går man över till XLSX så är problemet ur världen Jag tror inte det är många kvar som kör på gamla versioner av excel idag....

Begränsningen är borta redan i excel 2007.

 DOCK en liten brasklapp. Kör du med andra program såsom Open Office så kan du eventuellt få problem med att öppna XLSX filer, men jag tror att även OpenOffice skall klara senare format...

 Vill man ha bakåtkompatibiliteten så kan ju utvecklarna lägga in en valmöjlighet i programinställningarna för de lilla fåtal som mot förmodan inte kan hantera nyare format....

 Davor P.
(Redigerad)
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 8,120 poäng 5k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!
Vi har nu stöd för XLSX möjlighet att skriva ut ifrån Administration utan Officepaket, i de nya versionerna kan du även skriva ut från dina register på exempelvis kunder, välj högerklicka och välj Kopiera/exportera tabellinnehåll. Läs mer i versionsnyheterna eller här.
(Redigerad)

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.