Välja bort moms i Visma scanner?

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Besvarad
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

En ny funktion i Visma scanner lägger automatiskt in moms i verifikationen när bilden är överförd. Går det att ta bort den funktionen? Jag bokför ingen moms och måste nu gå in och ta bort den raden på varje verifikation, ett onödigt merarbete.
Foto på Stinalonn

Stinalonn

 • 130 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 0
 • 1
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej,

När du scannar underlaget finns det då ett momsbelopp i rutan för Moms innan du skickar över underlaget till eEkonomi?
Är det ett kvitto eller en leverantörsfaktura det gäller eller blir det lika oavsett?

Har testat i mitt program att scanna av ett kvitto och får inte med någon moms när rutan är tom, finns det däremot ett belopp i rutan för moms så kommer det med över till programmet.

Återkom gärna med en skärmdump på hur underlaget i Appen ser ut och en skärmdump på hur underlaget ser ut när det kommer in i eEkonomi så kikar vi vidare på det:)
Vill du inte skicka skärmdumpar kan du chatta eller ringa in till oss så hjälper vi dig den vägen istället.

Ha en fin dag
/Susan
Foto på Lovisa

Lovisa

 • 192 poäng 100 badge 2x thumb
Hej!

Jag har liknande fråga/fundering! Momsen kommer med när man scannar kvitton precis som Stina skriver. För min del är det kanon!! Visma scanner som jag scannar kvitton med läser in orgnummer, företagsnamn, bruttobelopp, moms och hur man betalt (kort/kontant!). Då blir det lättare att koppla kvittot till bankhändelsen, förut var det svårt att matcha när det är så mikroskopisk text på kvittona i datorn :-D.

Stina Lonn, lösningen för dig är att skaffa en Iphone för appen där kan inte läsa in något (än). Det är bara Android vad jag märkt iaf.

Susan, det låter som att du har Iphone? Min fråga till dig är, när kommer appen att uppdateras på Iphone. Jag har (tyvärr) många kunder som har Iphone och jag skulle helst vilja att de scannade sina egna kvitton så att jag slipper se dem :-)

Mvh
Lovisa
Foto på Stinalonn

Stinalonn

 • 130 poäng 100 badge 2x thumb
Det blir samma med både kvitto och faktura. Momsen kommer med och specificeras på verifikationen. Säkert en jättebra funktion för de flesta men inte för oss som inte bokför moms. Det vore bra om det gick att välja bort just den delen.
Foto på Stinalonn

Stinalonn

 • 130 poäng 100 badge 2x thumb
Moms förs över när momsbelopp finns på kvitto och faktura.
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej,

Stinalonn, när moms finns på kvitto/faktura kommer det med när du scannar in det - om du tar bort momsbeloppet i rutan för Moms innan du skickar över underlaget till eEkonomi så får du enbart in bruttobeloppet, ingen moms.

Lovisa, du har helt rätt i att jag har en Iphone:)
Jag kan glädja dig med att dina kunder själva kan scanna av sina kvitton och få med samtliga uppgifter (org.nr, företagsnamn, bruttobelopp, moms osv..) så nu ska du slipper dem :-)
Om samtliga uppgifter inte kommer med beror det på att det är för mycket "luft" runtom kvittot/fakturan

När de scannat in kvittot/fakturan - tryck på den fyrkantiga rutan längst ner till höger (rutan finns både i Iphone och Android) - beskär kvittot/fakturan så det inte finns en massa "luft" runt om - tryck sedan på klar (Iphone) Använd (Android) så kommer samtliga uppgifter med:)

Ha en fin dag
/Susan
Foto på Erik K

Erik K

 • 286 poäng 250 badge 2x thumb
Är det bara jag som har problem med att momssummor inte summeras om jag lägger in flera bildunderlag för samma verifikation. Ex: har fått en faktura för bankkortet där flera inlöp gjorts (dvs flera olika bildunderlag). Alla summor (tot summa och moms) är ifyllda i Visma Scanner, men när bildunderlagen kopplas till verifikation är det bara moms från först valda underlag som "hoppar in" automatiskt. Resterande momssummor får läggas i en ny rad vilket gör det onödigt rörigt/otydligt med flera rader för konto 2641. 
Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

 • 10,146 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Erik,

Jag förstår precis hur du menar och vad det är du vill att programmet ska göra, vilket vore kanon.
Däremot är det inte riktigt så funktionen är tänkt att fungera.
Tanken med att man kan ladda upp flera olika bildunderlag till en händelse/verifikation är då man kanske har ett dokument med flera bilagor och vill att alla dessa ska finnas som ett bildunderlag på en specifik verifikation.
Funktionen är inte till för att man ska ha flera olika kvitton med olika belopp eftersom att egentligen varje kvitto bör bokföras för sig.
Det är därför programmet inte hämtar några värden från de andra bildunderlagen än det första.

Då du i ditt fall gör så här då du matchar detta mot en totalfaktura för bankkortet så vill man kanske ha alla bildunderlag med men du får då manuellt hämta och fylla i beloppen på konto 2641.

Hoppas du är med på vad jag menar.

Ha en fin dag!

/Cecilia

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.