Valutor i internationell handel i Visma Web +

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Under bevakning
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag saknar möjligheten att lägga olika valutor för internationell handel i  Visma Web + . Många kan/vill inte handla i andra valutor än sin egen.
Foto på Tanja

Tanja

 • 162 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 4 år sedan

 • 3
Foto på Marcus Fjordevik

Marcus Fjordevik, Fd Testledare - Visma Website/Webshop

 • 5,520 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Tanja!

När vi introducerade funktionen internationell handel valde vi att begränsa valutahanteringen till den valutan som gäller i det land där Webshopen är, dvs. Sverige i det här fallet. 
Om vi utökar valutastödet är inget jag kan lova eller säga något om mer än att vi kommer självklart se över möjligheterna och mäta de med efterfrågan. 

/ Marcus 
Foto på Filip

Filip

 • 172 poäng 100 badge 2x thumb
Hej Visma,

det är så sjukt korkat så jag blir helt matt! Hur kan man tala om internationell handel och sedan INTE ha en valutaomvandling kopplad till det land man lagt till?? Det slår ju allt som Visma hittills inte har att erbjuda... Vi har kunder i länder utanför Sverige som INTE kan svenska och som självklart inte fattar SEK eller pallar gå in i något externt valutaomvandlingsprogram (försäljning handlar om trösklar och ingenting annat..).. Hur skall de göra då är tanken? I VismaeEkonomi har ni ju omvandlare via Europeiska Centralbanken... kan ju inte vara jättesvårt att lägga till en liknande funktion i Webshopen. Jag gillar verkligen människorna som sitter i supporten, där är Visma överlägsna men det här är verkligen skit... på riktigt! FIXA NU!

Mvh

Filip
(Redigerad)
Foto på Marcus Fjordevik

Marcus Fjordevik, Fd Testledare - Visma Website/Webshop

 • 5,520 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Filip!

Tråkigt att höra att du är så besviken på Webshop+. 

När vi valde att implementera funktionen Internationell handel, valde vi att begränsa oss till en valuta, precis som det är i dagsläget.
Vi är självklart medvetna om att det vore ännu bättre ifall vi hade stöd för olika valutor och vi har det i våra planer, men vi kan tyvärr inte säga när det kommer att införas. 

Vi arbetar ständigt med att förbättra vår produkt och det är en lång lista över förbättringsförslag vi har, både från er i forumet, men även från oss själva som vi är medvetna om. Med detta vill jag inte försöka slingra mig från ämnet, utan jag vill bara att du ska förstå att vi har väldigt mycket saker att prioritera men vi har inte glömt bort valutahanteringen. 

Med vänliga hälsningar,
Marcus Fjordevik 
Foto på Filip

Filip

 • 172 poäng 100 badge 2x thumb
Hej Marcus,

tack för ett snabbt svar! Dock borde valutaomvandling hamna som den absolut högsta prioriteringen då detta är ett avgörande verktyg för huruvida kunden orkar köpa eller inte, trösklar och åter trösklar.... Som sagt, mycket nöjd med personalen, väldigt missnöjd med prioriteringarna....

Mvh

F.
Foto på Erik Kard

Erik Kard

 • 390 poäng 250 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Webb butik - Webshop.

Jag har er Wbb butik men dessvärre fungerar det inte med utlänsk valuta. Hur ser framtiden ut för utlänsk valuta jag behöver lösa detta problem inom ett år kommer ni ha löst detta till dess ? min verksamhet består til 75 % av export  

MVH
Erik
Foto på Marcus Fjordevik

Marcus Fjordevik, Fd Testledare - Visma Website/Webshop

 • 5,520 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Erik!

Att införa stöd för utländska valutor är något vi håller på att undersöka, dock så kan jag tyvärr inte säga när det kommer att införas. Mest troligt är det att detta blir en funktion som ekonomiprogrammen får stödja. Så för att besvara din fråga om det kommer att införas det här året är svaret tyvärr nej. 

Med vänliga hälsningar,
Marcus 
Foto på Tanja

Tanja

 • 162 poäng 100 badge 2x thumb
Hej, jag har samma problematik. Det löses inte av att ekonomisystemet hanterar det, för det ser ju inte kunden. Mina kunder vill kunna se och betala i sin valuta och bryr sig inte alls om vad mitt ekonomisystem har för sig i bakgrunden.
Foto på Niclas

Niclas

 • 230 poäng 100 badge 2x thumb
Vi har även samma problem. Finns inte en kund iutomlands som vet vad SEK är. Givetvis vill de inte betala i SEK. Att då säga att man har stöd för internationell handel är falsk marknadsföring.
Foto på Felix Hermansson

Felix Hermansson

 • 1,556 poäng 1k badge 2x thumb
kommenterade nyligen en annan tråd samma problem , kan ni  slå ihop dom ? https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/webbshop-i-valuta-eur

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.