Varför finns inte "Skriv ut" som alternativ på t.ex. fakturor? eEkonomi

 • 8
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

När jag skapat en faktura kommer det upp en "pratpubbla" uppe i rutan som informerar att fakturan skapats och jag kan klicka på "skriv ut". Men inget skrivs ut. Istället laddas då en pdf-kopia av fakturan ner på min dator.

Om jag trycker på knappen "Skicka eller skriv ut" på den aktuella fakturan i listan med kundfakturor, så finns inte "Skriv ut" som ett alternativ över huvud taget. 

Så här ser det ut:Saknas det verkligen en funktion i detta fakturerings-/redovisningssystem, som skickar en utskrift till skrivaren? Eller är det jag som letar på helt ologiska ställen efter en sådan knapp?

Om det saknas, är det rimligt att ett sånt här system saknar en utskriftsfunktion?
Foto på Arash

Arash

 • 1,684 poäng 1k badge 2x thumb
 • förvånad

Publicerades för 4 år sedan

 • 8
Foto på nlb

nlb

 • 824 poäng 500 badge 2x thumb
Jag brukar klicka på "skriv ut som pdf" sedan öppna en valmeny längst ner på skärmen där jag väljer "spara som" och klicka på "skivbordet" eller var jag nu vill placera den. Sedan skriver jag ut eller placera den i ett mail till kunden. Funka kanon
Foto på Arash

Arash

 • 1,684 poäng 1k badge 2x thumb
Jag gör likadant idag, men efter den 10:e, 20:e, 30:e fakturan blir denna systembrist (?) ganska irriterande och tidskrävande.

Skulle gärna vilja ha ett svar från support / utvecklare om denna funktion. Saknas den verkligen? Isf. hur har ni tänkt där och hur fort kan den bli verklighet. Att den framgent skulle utebli känns helt orimligt.

Mitt förslag är att både i "listvy" på fakturadelen, samt i "kortvyn" ha en utskriftsknapp som gör precis det som står på knappen, dvs. skriver ut (direkt utan krångel) på den skrivare man valt som standard i Windows (alt. att man i eEkonomis inställningar fördefinierar vilken skrivare man vill använda för utskrift).
Foto på Lars R

Lars R

 • 9,690 poäng 5k badge 2x thumb
Jag har häromdagen skrivit om ett mycket snarlikt problem. Bara en sån enkel sak som att vilja titta på ett utdrag ur verifikationslistan eller huvudboken eller vilken utskrift som helst. Det är omöjligt att bara få fram utskriften på skärmen. Man måste först spara utskriften som en pdf-fil på datorn för att därefter be att få se den. Min temp-katalog där jag lägger allt sånt skräp blir snart överfull.
Det är oerhört svårt att förstå hur man har tänkt. Man undrar faktiskt om utvecklarna själva har använt systemet nån gång.
Foto på Mats

Mats

 • 1,210 poäng 1k badge 2x thumb

Jag har också upplevt att det inte händer något när jag väljer att visa en rapport på skärmen (inte spara eller visa som PDF), men tror att lösningen i mitt fall var att avaktivera  pop-up-blockeringen i Safari.

Foto på Lars R

Lars R

 • 9,740 poäng 5k badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette skapa pdf.

Jag vill väldigt ofta titta på enskilda verifikationer, utdrag ur huvudbok, mm. I minst 95 % av de gångerna vill jag inte spara någon fil utan bara se resultatet på skärmen och därefter ev skriva ut.
Som systemet fungerar, åtminstone i Windows 8, måste jag spara pdf-filen först innan jag kan se den. Det gör att jag tvingas få en oherrans massa filer som skräpar ner på disken. Dessutom blir default-placeringen av filen slumpmässig, nämligen beroende på var jag senast sparade en pdf-fil.

När man vill ta fram en utskrift görs det i tre steg.
1. Välj utskrift från menyn.
2. Klicka på knappen "Ny utskrift"
3. Klicka på knappen "Skapa" eller "Skriv ut som pdf". Texten varierar konstigt nog beroende var jag är.

Steg 2 har syftet att be systemet producera urvalet. Knappen borde istället ha texten "Skapa urval"
Steg 3 bör visa en knapp med texten "Visa urval"

Filen som visas är givetvis en pdf-fil. När jag ser att jag fått det urval jag hade räknat med väljer jag om jag bara vill studera filen på skärmen eller om jag vill skriva ut den eller dessutom spara den.

Det finns kanske vissa ställen i systemet där det är relevant att direkt spara en fil. Men de allra flesta alternativen under rubriken "Utskrifter" är absolut inte sånt som jag varje gång vill spara.
Foto på Pacsac

Pacsac, Champion

 • 48,488 poäng 20k badge 2x thumb

Jag använde ett litet tag Crome som webläsare med pga att alla utskrifter kom som filer, som lagrades lite överallt på datorn (sista nedladdade platsen) så gick jag tillbaka till IE då den öppnas och kan då skrivas ut.

Men en enklare hantering av utskrifter vore önskvärt

Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
Julafton i februari,
Hoppas ni sitter ner och har nära till syrgasen;)
I väntan på bättre har jag har installerat en webbläsare som heter OPERA och den gör precis det ni önskar. Skapar en skärmutskrift direkt utan via PDF. Sparar ingen fil på hårddisken och går att skriva ut.

Detta gäller alla "Utskrifter",

Kom i håg var ni hörde detta först;)

MVH

Kenneth
Foto på Arash

Arash

 • 1,684 poäng 1k badge 2x thumb
Hej Kenneth

Det låter trevligt att du hittat en sådan funktion. Kanske kan fungera som en interrimslösning.

Men i det stora hela tycker jag att det är helt oacceptabelt att faktureringsprogrammet inte har en knapp som direkt skickar en utskrift till skrivaren. Det jag efterfrågar är alltså på dagisnivå.

Lite som en miniräknare som gör uträkningarna man knappar in, men inte visar upp dom direkt utan att man behöver genomgå 3-4 ytterligare moment.

Vi är inte direkt aktivitetsbefriade som arbetar med detta. Tid är den mest dyrbara resursen och lösningar som stjäl tid ifrån oss blir kortlivade till förmån för bättre alternativ.

Det känns som att man missat målet helt i detta avseende. Man har inte tänkt ur kundens/användarens perspektiv vilket är helt basic.

Varför har detta inte lösts ännu av programutvecklarna? Det är helt galet...
Foto på Mita Jonsson

Mita Jonsson, Moderator

 • 30,624 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Arash!

Jag vill tipsa dig om funktionen Behandla flera fakturor samtidigt, som kom nu i december, som kanske underlättar det för dig. Men jag tar även dina synpunkter vidare till vår utvecklingsavdelning. 
Foto på Arash

Arash

 • 1,684 poäng 1k badge 2x thumb
Hej!

Jag har kikat på den nya funktionen och det är kul att den finns och jag uppskattar att ni lägger krut på eEkonomi, men jag bedömer prioriteringen bör ha legat i att kunna skriva ut En faktura smidigt först, innan man tagit fram den funktionen. 

Många småföretagares kunder vill ha en faktura i handen i samband med levererad produkt/tjänst. Då har man i regel bara en faktura man vill skriva ut och fysiskt räcka över och idag består det av en hel ritual vilket är orimligt med tanke på kontexten.

Mvh Arash
Foto på Mita Jonsson

Mita Jonsson, Moderator

 • 30,624 poäng 20k badge 2x thumb
Jag gör om denna tråden till en idé istället, för framtida utveckling.
Foto på Storagrytor

Storagrytor

 • 350 poäng 250 badge 2x thumb
återigen ett problem som inte kan vara speciellt svårt att åtgärda för vismas utvecklare, Jag undrar vad erat problem är när det gäller enkla korrigeringar i systemet. Är ni för stolta för att inse att det saknas en grundläggande funktion i systemet? Blir bara mer och mer trött på er ignoranta attityd mot kunderna.
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 23,898 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Det är självklart ytterst tråkigt att du känner att vi inte är uppmärksamma på dina önskemål som du förmedlar här på vårt supportforum. Jag skulle vilja lyfta att vi alltid tar hänsyn till de önskemål som finns på forumet när vi sätter oss ner och skapar en preliminär plan för innehållet i kommande versioner. 

Hur gärna vi än vill så har vi inte möjlighet att genomföra alla förslag och önskemål på en och samma gång. Detta innebär att vi får ta hänsyn till flera aspekter som t.ex. hur många kunder som har lyft samma önskemål. Du kan se vilka de mest efterfrågade funktionerna är genom att gå in under Kategorier - eEkonomi i vårt supportforum - välj idéer - sortera på "antal som håller med". 

Jag vill även lyfta vår funktion Visma Autoinvoice - Detta gör det möjligt för er att skicka fakturor direkt från programmet till er slutkund med ett enda knapptryck. På det sättet slipper ni själva att skriva ut fakturorna från PDF:en. Gå gärna in och läs mer på vårt dokument "Visma Autoinvoice" eller kika på filmen "Kom igång med Visma Autoinvoice i eEkonomi".

Skulle en förändring ske gällande detta så återkopplar vi självklart här i tråden.

Ha en trevlig måndag!

/Lovisa 
Foto på Arash

Arash

 • 1,684 poäng 1k badge 2x thumb
Jag förstår att det är enkelt för er att ha en "community-driven" utvecklingsprioritering där ni hela tiden jobbar efter "pull" istället för "push" som potentiellt innehåller något större riskfaktor.

MEN, man bör rimligen lägga grundläggande funktionalitet som prio för utvecklingavdelningen oavsett. Vi pratar om det allra mest grundläggande.

...

Har du hört om den senaste bilmodellen från Volvo? En fantastiskt bra bil som slår konkurrenterna med hästlängder. Bara en sak... för att den ska starta måste man först lägga nycklarna i höger framficka och springa tre varv medurs runt bilen, sen flytta nycklarna till vänster bakficka och springa tre varv baklänges moturs. Därefter är det bara att hoppa i och köra iväg. När jag tog upp "problemet" med Volvos support sa dom att inte tillräckligt många Volvoägare tagit upp detta som ett problem (kanske för att dom behövde motionen) och att man istället supersmidigt, med en knapp på utsidan av förardörren, kan beställa en Volvotaxi (mot en liten kostnad).

Vilken fantastisk idé. Så får det bli.
(Redigerad)
Foto på Arash

Arash

 • 1,684 poäng 1k badge 2x thumb
Hej!

Ni säger att utvecklingen av eEkonomi drivs av efterfrågan hos era användare...

ändå har ni genomförd denna tämligen avancerade åtgärd:
https://sv.getsatisfaction.com/visma_spcs/topics/h2j0yfrxcj2ll

som har både färre antal "gillare" och "följare", men ni har inte ens planerat in en grundläggande  utskriftsfunktion ännu i detta affärssystem ännu.

Kan ni motivera prioriteringarna så vi förstår?

Mvh
Arash
Foto på fgh

fgh

 • 232 poäng 100 badge 2x thumb
Svaret är enkelt. Säljer mer att kunna skryta om att man är iZettle-kompatibel än att ha en vettig utskriftsfunktion, något som presumtiva kunder tar för givet. Tyvärr
Foto på Storagrytor

Storagrytor

 • 350 poäng 250 badge 2x thumb
Både EEkonomi och visma web är pinsamt dåliga vad gäller att lyssna på önskemål om grundläggande funktioner. Och kritik tar de inte heller åt sig. Ta bara en sådan sak som att kunder ska kunna skapa ett konto på webshoppen för att slippa behöva skriva in alla uppgifter igen vid eventuell ny beställning. Det tycker visma att man ska sitta och göra åt kunderna. Smidigt ju när man kanske har tusentals kunder om året!! Ändra färg på eekonomi kan de lägga tid på men göra något som verkligen behövs verkar de inre klara av!
Foto på mistblinde

mistblinde

 • 126 poäng 100 badge 2x thumb
Efterfrågar exakt samma sak! När man sitter och skriver 40 fakturor eller fler åt gången som jag gör så blir det ganska tidskrävande att hålla på att öppna upp som PDF-fil hela tiden istället för att bara kunna trycka "skriv ut" och inte bara som PDF och e-post.
Enskild Firma klarade av det, då borde väl eEkonomi göra detsamma?
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 23,898 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!

Vi tror att fakturor på papper kommer vara mindre och mindre efterfrågat generellt i samhället. Fler kunder efterfrågar smarta och direkta elektroniska lösningar för att minska pappersarbete samt värna om miljön. Detta är något som vi vill förespråka och har därför valt att erbjuda tjänster som Visma Autoinvoice och funktioner som att mejla direkt från programmet.

Vill era kunder ha fakturan på papper så finns det möjlighet att skicka brev via Visma Autoinvoice. Läs gärna mer om hur du gör det på vår hjälpsida "Visma Autoinvoice". 

Med detta som bakgrund finns det i dagsläget inga planer på att lägga till en skriv ut-knapp. Givetvis har du fortfarande möjlighet att spara PDF-filen och sedan skriva ut den.

/Lovisa

Foto på mistblinde

mistblinde

 • 126 poäng 100 badge 2x thumb
Härligt ju.. för en som levererar tjänster till främst äldre personer som varken använder mail eller internet när de betalar räkningar så var ju detta underbara nyheter (notera sarkasmen).
Jag skriver ut ca 40 fakturor om dagen som jag tar med mig på jobben och lämnar efter avslutat jobb. Men då vet jag att ni inte har några som helst planer på att underlätta för mig och många fler. Tackar!
(Redigerad)
Foto på Storagrytor

Storagrytor

 • 350 poäng 250 badge 2x thumb
Okej men då ska jag klistra på en e-faktura som fraktsedel på mina sändningar i framtiden. Det handlar om att jag vill ha en smidig sätt att skriva ut fraktsedel! Och eftersom detta saknas i eEkonomi så har jag använt mig av en faktura!!
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Antibävrar,
Jag fick själv gröna konstiga utslag som kliade i början när jag febrilt letade efter alla utskriftsknappar i varje läge. Det var ju så jag hade gjort förut; så fort jag öppnade programmet så blev ögonen frikopplade från min kontroll och sökte som strålkastare på en mörk teaterscen efter SKRIV UT knappen. Check! Nu var allt lugnt och under kontroll så att jag kunde skriva ut minst ett exemplar av varje tänkbart dokument i programmet under den här inloggade sesionen.

Jag skrev många och långa inlägg på forumet om att det här kan inte vara sant, vad är det som händer, ska det vara så här? Var är skriv ut knapparna? Snälla lägg tillbaka dom.nu.

Det var ju så jag gjort förut, skrivit ut, skrivit ut och skrivit ut och beställt toner. Hålslagit, sorterat, sorterat och satt in i färgglada pärmar, nästan som en evighetsmaskin;) Och när jag ändå höll på så gjorde jag mallar till pärm etiketterna i Word och skrev prydligt vad varje färgglad pärm innehöll och vilken årgång den hade, det senare med större teckensnitt i fet stil och i bland med annan färg. Det roligaste med det här var nog trots allt när jag tänker efter att klippa ut dom små etiketterna och pillra in dom i plastfickan på pärmens gavel. I bland hjälpte min fru till, det var trevliga små stunder.

En vacker dag slog mig tanken, tänk om SKRIV UT knapparna inte alls ska vara där..Att man inte behöver skriva ut.. Tänk om eEkonomi är papperslöst..

Det kändes motigt men jag tog tjuren vid hornen och gav den en match. 

Nu spolar vi fram bandet.. 

I dag använder jag:
 • Autoinvoice och skickar ALLA fakturor (Brev eller fil)
 • Autoinvoice för att ta emot leverantörsfakturor
 • Mobil scanner för att fota leverantörsfakturor som går att få via Autoinvoice (Transportstyrelsen)
 • Mobil scanner till ALA kvitton
Jag har gjort det till en sport att inte behöva skriva ut något, allt ska lagras digitalt och än så länge har jag inte behövt kasta in handduken. Får jag abstinens och börjar leta skriv ut möjligheter skriver jag ut något mejl då brukar det gå över.

Jag har sparat några pärm etiketter som jag tar fram och tittar på i bland och minns att det var ju så jag gjorde förut..


MVH

Kenneth
Foto på mistblinde

mistblinde

 • 126 poäng 100 badge 2x thumb
Tro mig, personligen hade det varit underbart att kunna sköta alla fakturor elektroniskt, men för en som har främst äldre kunder som varken använder mail eller internet är det inte ett alternativ.
Jag skriver ut ca 40 fakturor per dag som jag lämnar efter avslutat arbete. Tråkigt att en sån enkel funktion ska vara så svår att ordna.
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
Hej mistblinde,
Du har väl inte missat en del av det elektroniska alternativet är att dom skrivs ut, läggs i kuvert och frankeras för samma pris som du gör det själv?

MVH

Kenneth
Foto på CNystrom

CNystrom

 • 2,910 poäng 2k badge 2x thumb
Det är väll faktiskt till och med billigare än att göra det själv!
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
Stämmer CNystrom, men det får komma som en bonus;)

Kenneth
Foto på Storagrytor

Storagrytor

 • 350 poäng 250 badge 2x thumb
Helt rätt Kenneth, men om man driver webshop som är kopplad till visma eEkonomi så bör det ju finnas ett enkelt sätt att skriva ut en plocklista för att kunna klistra på kartongen som ska skickas till kund. Jag använder mig enbart av e post faktura till mina kunder men när lådan ska skickas så vill fraktbolaget ha en lapp på vad försändelsen innehåller plus att det är bra med påklistrad plocklista om fraktsedeln skulle lossna.
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 23,898 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Om jag förstår dig rätt så önskar du att det skulle finnas en möjlighet att skriva ut en plocklista från Visma eEkonomi? Det finns ett önskemål om detta sedan tidigare här på forumet. Jag rekommenderar dig att gå in och rösta på tråden "Plocklista-  eEkonomi".

Ha en fin kväll!

/Lovisa
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Storagrytor,
Naturligtvis förstår jag att olika verksamheter kräver undantag här. Kan inte Visma göra den till ett tillval; Utskriftsknapp 5 kr/mån? Då kommer bara dom som verkligen behöver den skaffa ...;)

Mvh

Kenneth
Foto på AWF

AWF

 • 3,422 poäng 3k badge 2x thumb
Jag vill också ha en så simpel och grundläggande funktion som en utskriftsknapp till skrivaren. Kan vi maila fakturan till kunden så gör vi det naturligtvis, men det känns mycket trögtänkt att ni med en slags politisk korrekthet ska bestämma hur jag ska jobba. Nä, fram med en KNAPP för utskrift bums!!!
(Redigerad)

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.