Varför kan man inte göra utbetalningar när leverantörsfliken är öppnad på annan dator. - Administration

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 8 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Det händer att jag inte kommer in i utbetalningar för att jag får ett felmedelande som säger något om att programdelen används av en annan användare fast den inte gör det. Ibland kan det räcka det med att leverantörsfliken är öppen på en annan dator och att den stängs, så funkar det. Ibland hjälper inte det heller utan då måste man starta om datorn. Varför blir det så? Om det nu är så att det inte går att komma runt, så vore det bra om man kunde se vem som är inloggad. Då skulle man snabbare kunna åtgärda problemet. 

Foto på Peter R

Peter R

 • 3,374 poäng 3k badge 2x thumb
 • frustrerad.

Publicerades för 5 år sedan

 • 2
Foto på Monica

Monica

 • 2,208 poäng 2k badge 2x thumb
Detta händer ossmed ibland. Oftast är det när Visma har havererat och det inte stängs av på ett normalt sätt. Det är bara jag på företaget som använder funktionen utbetalningar, så det är jag själv som blockerar, trots att jag inte är inne. Då måste vi starta om hela servern, och då måste alla användare gå ur Visma först. Alternativt kan vi vänta till dagen efter, då brukar det ha "släppt" av sig själv.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej på er, 

Tack för synpunkterna. 

I vissa funktioner kräver programmet total kontroll för att en förändring ska kunna genomföras, t.ex. journalföring till bokföringen. Är man flera användare förstår jag att det kan bli ett avbrott om programmets kontroller kräver att någon användare avslutar sitt arbete i en funktion för att en annan uppgift ska kunna slutföras. Om programmet därtill hänger sig av någon anledning och det krävs en omstart av programmet så är det ju inte bra.

Hanteringen av flera användare i en servermiljö är något vi diskuterar i utvecklingsarbetet. Likaså är prestanda en viktig fråga för oss och vi önskar kunna förbättra detta på sikt. I grund och botten hänger det ihop med hur programmet är byggt, så det är ett stort projekt att ändra förutsättningarna. Men vi håller helt med om att detta är något som bör fungera smidigare i framtida versioner.
Foto på ITvim

ITvim

 • 70 poäng
Nu är inte problemet om någon är inloggad utan snarare att hela servermiljön måste startas om för att funktionen skall fungera igen, alltså ingen inloggad i programmet alls någon annanstans, vi som kör visma ihop med andra program i kritisk verksamhet har inte möjlighet att starta om en hel server för ett programs skull.
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 8,120 poäng 5k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej.Detta är nu möjligt i och med den nya databasen. Så har du inte uppdaterat än tycker jag du ska fundera på att göra det. Läs mer på hemsidan och hjälpen.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.