Visa endast verifikation utan projekt - eEkonomi

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 4 veckor sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Sammanslagen

Den här konversationen har slagits ihop med en annan. Se huvudkonversationen: Välj "inga projekt" i Kontoanalys - eEkonomi

I Visam eEkonomi under Bokföring --> Kontoanalys är det möjligt att filtera på resultatenhteter och projekt.
 För resultatenheter så kan man välja att filtera på "utan resultatenhet". Men jag kan inte hitta ett liknande filter val för projekt. 
Är det en inställning jag har missat att göra elller är det så att detta inte går att göra idag? Om det inte går så skulle det vara mycket bra om detta implemterades, skulle hjälpa mig när jag kontrollerar att alla verfikationer på vissa av konton har ett projekt.
Foto på nyquist

nyquist

 • 104 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

 • 3
Foto på Fanny Örnberg

Fanny Örnberg, Moderator

 • 3,924 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Nyquist,

Det går i dagsläget inte att göra en filtrering på "utan projekt" under Bokföring - Kontoanalys eller på ett annat sätt i programmet. Men jag tar vidare ditt önskemål angående denna funktion i programmet. Jag rekommenderar även att andra användare som tycker likadant kommenterar och röstar på tråden. På detta sätt kan vi samla alla tankar om önskemålet på ett och samma ställe.

Ha det fint!

/Fanny
Foto på Rino

Rino

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb
Hej Jag skulle också gärna vilja kunna skapa rapporter eller kontoanalys med möjlighet att filtrera bort projekt. Som det är nu måste jag göra detta manuellt och det känns onödigt tidsödande. Jag tänkte ett tag att man skulle kunna märka allt som inte är projekt med ett eget "projektnamn" men det känns ju också trögarbetat om projektverksamheten bara utgör en mindre och oregelbundet återkommande andel. 
Foto på Rodbackens Bygg AB

Rodbackens Bygg AB

 • 520 poäng 500 badge 2x thumb
Jag är i stort behov av att söka konteringar där registrering av "projekt" eventuellt är missat. Vi använder huvudboksrapporten med urval på projekt som underlag för kunddebitering MEN för att stämma av så att inget är missat så vill vi åtminstone ta fram huvudboksrapporten för aktuella konton och syna denna om det för någon rad saknas projektnummer. Detta gick bra när vi tidigare använde "projekt / resultatenheter" MEN nu när vi gått över till "projekt" (Obs - har tidigare påpekat risken för sammanblandning när man använder benämningen "projekt" i bägge uppföljningsbenämningarna...) och vill göra på samma sätt så upptäcker jag att kolumn för "projekt" saknas i rapporten...?!? Borde vara möjligt att snabbt lägga in ett sådant fält i huvudboksrapporten!?!
Om ni förstår mitt behov - Har ni tips om annat tillvägagångssätt????
Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 7,686 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Tack för att du tagit dig tiden till att delge förbättringsförslag till hur eEkonomi kan bli ett bättre program. I dagsläget är det inte planerat att förändra detta men vi uppdaterar självklart tråden ifall något skulle införas. 

Ha det bra!
/Jenny
Foto på Norrson Bygg AB

Norrson Bygg AB

 • 964 poäng 500 badge 2x thumb
Det här en en viktig del i vårat arbete med projekt. Om jag skulle råka missa att lägga in projekt koppling på en underfaktura, så har jag ingen chans att se att den ligger och flyter runt i mitt system. Om jag nu har klickat i att jag vill använda projekt, så borde ju omärkta verifikationer hamna i någon slags "slask" så att jag kan se dem och slussa dem vidare?
Mvh Kim
(Redigerad)
Foto på Nilsjohan

Nilsjohan

 • 608 poäng 500 badge 2x thumb
Hej! I väntan på att det är möjligt att lista alla konton som saknar projekt direkt i Visma eEkonomi (såg också att denna idé framförts i detta inlägg), kanske denna (något krångliga) strategi kan hjälpa någon för att söka efter ett visst konto som varken har något projekt eller resultatenhet kopplat till sig.
 1. I Visma eEkonomi, välj Inställningar > Import och export.
 2. Klicka på "SIE - import och export av bokföringsdata" och tryck på knappen Ny export.
 3. Välj en period av intresse och tryck sedan på Exportera.
 4. Välj var filen ska sparas och tryck på Spara.
 5. Leta upp den nedladdade filen och öppna den i ett textredigeringsprogram (t.ex. Notepad eller Textredigerare). I filen listas alla verifikationer från perioden och de konton som används för respektive verifikation, följt av deras eventuellt kopplade projekt och resultatenheter inom klammerparentes.
 6. Välj att söka på ett visst kontonummer följt av mellanslag och en vänster och en höger klammerparentes för att hitta de förekomster av kontot som inte använder sig av varken projekt eller resultatenhet. Sök t.ex. på "7990 {}" för att hitta alla de fall där kontot 7990 Övriga rörelsekostnader inte har något projekt eller resultatenhet kopplat till sig.
 7. Vid #VER i textfilen ses vilken verifikation som det hittade kontot förekommer i. I eEkonomi, leta upp verifikationsnumret i fråga och tilldela ett projekt/resultatenhet på det aktuella kontot.

Exempel
(verifikationsnumret A698 och kontot 7990 utan projekt/resultatenhet markerat i fetstil):
#VER A 698 20190326 "Leverantörsfaktura från 7 Leverantör AB, 123456"
{
#TRANS 2440 {} -1800.00
#TRANS 7990 {} 1800.00
}
(Redigerad)
Foto på Rodbackens Bygg AB

Rodbackens Bygg AB

 • 520 poäng 500 badge 2x thumb
Alltså - HÖG TID att förbättra och anpassa till att Visma utökat "projekt-möjligheten" (borde vara motsvarande förutsättningar som "resultatenhet")

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.