Begränsad åtkomst till utskrifter vid samarbete med byrå - eEkonomi

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag har precis haft en superbra genomgång av Visma Advisor och E-ekonomi med Johan Widenberg. Ser enorma webmöjligheter för oss som byrå men....

Ur byråsynpunkt måste jag verkligen flagga upp varningar med att släppa in kunder i e-ekonomi! Om vi etablerar samarbete med kunden i e-ekonomi, och vi kör bokföringen i e-ekonomi, så får kunden läsrättigheter till resultat- och balansrapporterna i realtid. Livsfarligt! Om kunden får tillgång till detta, kan de rusa iväg till banken med totalt felaktiga ej avstämda eller periodiserade rapporter! Kunder gör inte som vi säger alltid tyvärr, utan fattar egna (ibland fatala) beslut.

För att vi som byrå skall koppla upp oss med redovisningen i e-ekonomi och etablera samarbeten med kunden där, behöver vi rejält kunna begränsa kundens rättigheter i systemet. Jag vill gärna ge kunden tillgång till att fakturera och bokföra inbetalningar själv, de skall kunna följa upp om kunder inte ha betalat o.s.v. Jag vill dock INTE att de skall se någonting annat än detta.

De kunder som kör sin redovisning själva, skall givetvis ha full tillgång i systemet. Men de kunder som inte gör allt, skall heller inte kunna se mer än det de har rättigheter till.

Och varför är inte e-ekonomi kopplat till autocollect? (har sagt det förr, men det tål att sägas igen).

Förstår ju att e-ekonomi är i ständig utvecklingsfas, så jag hoppas verkligen att ni tar till er dessa synpunkter och ger oss möjlighet att sätta kundens rättigheter efter våra önskemål asap. :-)

//Henriette

Foto på HCTFC

HCTFC

 • 746 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

 • 1
Foto på BillectaRickard

BillectaRickard

 • 590 poäng 500 badge 2x thumb
Hej Henriette,

Billecta är en integrationspartner till Visma e-ekonom som löser just detta problem. 
Vill du att dina kunder ska kunna fakturera och pricka inbetalningar själva utan att klicka runt i bokföringen är du välkomna att kontakta oss!

I Billecta kan kunden skapa och skicka fakturor, stor fördel är att inbetalning bokförs automatiskt i e-ekonomi, då vi gör avstämningen på deras egna konto behöver man inte blanda in andra leverantörer och dem kan enkelt skräddarsy sin påminnelse/kravhantering. För redovisningsbyråer finns även möjlighet att komplett branda tjänsten i sitt eget varumärke och kontrollera alla sina kunder med ett inlogg. 

Hör av dig! 

Allt gott,

Rickard Hessner
070-336 04 13
rickard.hessner@billecta.com
Foto på HCTFC

HCTFC

 • 746 poäng 500 badge 2x thumb

Nu är jag ju kund till Visma och förutsätter därför att Visma hörsammar mina frågor.

Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Vad härligt att du känner att genomgången du hade tillsammans med Johan var bra och givande :)

För att återkoppla till ditt önskemål:
Resultat- och balansrapporten i eEkonomi visar preliminära siffror, detta framgår även på själva rapporten om kunden tar ut den i eEkonomi. Det står t.ex. Preliminär Balansrapport. Det är viktigt att lyfta detta för kunden så att de förstår innebörden av att siffrorna är preliminära så att de undviker att ta förhastade beslut som är baserade på preliminära siffror. 

För att underlätta för er i samarbetet och undvika missförstånd skulle jag vilja lyfta tjänsten Visma Ekonomiöversikt. Det är en tjänst där du som byrå får kontroll över vad som rapporteras in då du aktivt väljer när du för över siffrorna från eEkonomi till Ekonomiöversikt. Det är en fördel att använda Ekonomiöversikt som beslutsunderlag för kunden före rapporterna i eEkonomi eftersom det ger er som byrå kontroll över vad som rapporteras. En annan fördel är att Ekonomiöversikt innehåller fler och tydligare rapporter där både du som byrå och din kund kan skriva en kommentar till respektive period. 

Läs gärna mer om Ekonomiöversikt och hur du som byrå kan använda det tillsammans med dina kunder på sidan "Visma Ekonomiöversikt".

Jag vill poängtera att om ni använder Ekonomiöversikt och väljer att presentera era kunders rapporter där så är det fortfarande viktigt att ha en god kommunikation så att kunden förstår vilka siffror ni visar där och vad som kan användas som beslutsunderlag och inte.

Tveka inte på att hojta om du har fler funderingar kring Ekonomiöversikt.

Ha en fin måndag! 

/Lovisa
Foto på HCTFC

HCTFC

 • 746 poäng 500 badge 2x thumb

Tack Lovisa. Måste dock påpeka att kunder i regel inte alls gör som man säger. Finns det möjlighet för dem att ta ut rapporter så gör de detta i tid och otid. Det är därför jag skulle önska att man kan sätta rättigheter till kunderna så de inte kan se/göra allt i systemet. Speciellt när det gäller rapporter. Det spelar ingen roll att det står preliminär på dem. Att lägga upp rapporterna i Visma ekonomiöversikt låter väldigt smidigt, men som sagt om de redan kommer åt rapporterna i e-ekonomi kommer de säkerligen inte (trots att vi säger annorlunda) se nyttan med översikten. Hoppas detta kommer som uppdatering i senare versioner :-)

Med vänlig hälsning Henriette

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.