Visma anläggningsregister "tuggar och tuggar och tuggar".

  • 1
  • Problem
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • Pågående
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Visma anläggningsregister "tuggar och tuggar och tuggar". Har tagit upp detta med er flera gånger under flera års tid. Fick besked om att denna uppdatering som nu är så skulle det vara ordnat, men programmet fortsätter att "tugga", jag får stänga ner för programmet svarar inte och börjar om, gäller vissa företag ca 30% av dem. Programmet läser ej heller in inköp från administration "ibland". Och ibland läser det in, men då har jag redan lagt in inventarien manuellt och då har jag helt plötsligt två identiska inventarier!!

Har påtalat detta flera gånger fått olika svar: "Du har för många företag" "Du har för många år i administration" OSV OSV.

Kommer det ske en uppdatering på detta??

Är det bara jag som har problem??

Foto på Katarina B Elf

Katarina B Elf

  • 824 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

  • 1
Foto på Katarina B Elf

Katarina B Elf

  • 824 poäng 500 badge 2x thumb
Har nu suttit i 15 minuter med ett och samma företag, är frustrerande
(Redigerad)
Foto på Marie J

Marie J

  • 3,096 poäng 3k badge 2x thumb
Det låter ju katastrofalt! Tid=Pengar i vår bransch. Vilket tålamod du har som kvarstår med Visma. Jag har börjat se mig om efter andra programlösningar, och jag har inte alls samma problem som jag läser att många andra har. Men mycket av att jag inte har de stora problemen beror också på att jag än inte har uppgraderat till nya versionen av Visma.

Hittar jag ett bra program, med bra support som lyssnar på användarna, så byter jag på en gång. Tyvärr är det dock just TID man måste lägga ned på att undersöka sånt, och det är svårt i bokslutstider att finna den tiden.

Jag blir förvånad när jag inser hur många som använder Visma, trots att företaget är gammal i gamet men ändå inte verkar veta vilka behov företagare, och främst redovisningsbyråer har.
Foto på Victor Magnusson

Victor Magnusson, Manager Team Onboarding

  • 9,914 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Katarina,

Det är självklart inte bra det du upplever. Det finns ett par olika saker man kan titta på för att komma tillrätta med de problemen du upplever i Visma Anläggningsregister. Först och främst skulle jag börja inne i Visma Anläggningsregister och titta under Arkiv - Företagsunderhåll och Utökad Integration med Visma Administration.

Här finns ett par saker man kan göra. Det jag skulle börjat med är att vid "Välj företag i Visma Administration" välja upp Inget företag valt och välja OK. Efter det gå tillbaka till samma ställe igen och välja upp rätt företag. På ett sådant sätt "släpper" gamla problem. Du kan här vara trygg i att programmet inte kommer läsa in något som inte redan var inläst ifrån Visma Administration.

Efter det kan man utgå ifrån samma plats igen och fundera på om det i sina absolut största bolag (som precis som du varit inne på själv går att rensa i Visma Administration) om det behöver ligga synkroniseringar för t ex Leverantörer? Har man ett bolag med väldigt statiska leverantörer är det kanske inte viktigt och i stora bolag blir det ganska mycket som programmet behöver processa för att orka ladda om dessa.

Upplever du dessa problem i alla bolag, eller i några specifika? Alla bolag som du upplever detta problem i skulle jag rekommendera att du kopplar bort integrationen till Visma Administration och sen lägger tillbaka den.

Andelen företag bör inte var problemet, men däremot kan storleken vara ett problem om det är stora och lite äldre bolag som har väldigt mycket data som ska processas.

Tack för din feedback och hoppas du kommer tillrätta med dina problem.

/Victor
(Redigerad)

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.