Visma Bokföring jämfört med Visma Administration

  • 2
  • Idé
  • Uppdaterades för 3 år sedan
  • Inte planerade
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Nu när ni sakta men säkert vill få "bort" Visma Bokföring med att inte underhålla och nämnvärt uppdatera det så skulle jag vilja få över vissa "godsaker" till Visma Administration. Jag har länge jobbat med båda programmen för jag vill inte släppa Bokföringen eftersom jag tycker att det finns vissa funktioner som jag saknar i Visma Administration. Några av de jag kommer på nu är:

* att saldot på kontot skall visas när man är inne i en verifikation och säker kontonummer i listläge. Det är så bra att kunna se saldot för att vet vilket konto man brukar använda.

* sökning på transaktionstext när man går på visning av verifikation. Där kan man enkelt bläddra mellan olika verifikationer istället för att  leta efter markerade söktexter i rapportläge som man får göra i administration. Det vore även riktigt bra att kunna söka på belopp också men det går inte i Bokföringeprogrammet heller men det har jag saknat många gånger.

* att kunna med säkerhet kolla saldot på ett konto när man registrerar verifikationer. Detta stämmer till 100% i Bokföringsprogrammet men i Administration är det lite si och så med riktigheten på kontosaldot. Ibland beror det på vilken rad man står på och ibland stämmer det inte alls och ibland är saldot rätt.....hur kan det var så olika? Det här tycker jag är en jätteviktig del när man t.ex ska stämma av saldot mot banken, skattekontot eller någon reskontra.

* ha samma valmöjligheter när man ska skriva ut bokföringsrapporter (då i detta utskriftsval) som man har när bara väljer att skriva ut resultatrapport. Då finns det mycket mer att välja på så nu måste man först välja resultatrapport och göra de val man önskar och sen skriva ut den på skärmen för att inställningarna skall sparas och sen får man gå in och välja bokföringsrapporter om man ska skriva ut både en balans- och en resultatrapport.

Det här är det som jag kommer på nu men jag återkommer och jag kommer på fler bra funktioner som borde finnas med i Visma Administration.


Foto på Gunilla Stenbacks

Gunilla Stenbacks

  • 1,566 poäng 1k badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

  • 2
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

  • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Gunilla, 

Tack för topplistan! :-)

Att visa saldo på kontot när man plockar upp det är ett mycket bra förslag. Där ser vi att det vore användbart på flera ställen i programmet, inte bara i verifikationer. Vi har detta med oss på agendan till framtida versioner och bevakar önskemålet i den här tråden, där jag vet att du kommenterat tidigare. 

Sökning på transaktionstext nämns i flera trådar här på forumet, bland annat ditt tidigare inlägg. Vi kommer kika närmare på sökmöjligheter generellt i programmet framöver.

Saldot som visas på verifikationer har vi haft problem med tidigare, men vi gjorde en insats för att åtgärda visningsfel i version 2015.1. Du får gärna återkomma om du påträffat fel även i nya versionen så vi kan felsöka vidare. 

Valmöjligheterna i Flera rapporter i Visma Bokföring är helt klart en fördel om man växlar aktivt mellan olika inställningar/kolumnval i rapporterna. Det blir fler klick i Visma Administration när du ändrar uppställning vid användning av Bokföringsrapporter. Finessen är bra, det kan jag bara hålla med om, men jag skulle prioritera detta lägre än övriga förslag om man jämför nyttan till antalet användare. Men bra att du lyfter det som en konkret skillnad mellan produkterna, kan faktiskt inte minnas att jag diskuterat detta med någon användare tidigare. 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.