Moms som kostnad på startsidan - eEkonomi

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 2 år sedan
  • Inte planerade
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Visma E-Ekonomi. Jag har under staplarna intäckter, kostnader och resultat ett antal staplar. Varför kan jag inte se utgående moms som en minuskostnad i denna cirkel ? Momsen måste ju ligga med i stapeln under intäkter på cirka 300.000 kr i skrivande stund. Men jag saknar minusstapeln var jag ska betala momsen då jag bara betalar en gång per år. Med vänlig hälsning  BirgerFoto på Birger

Birger

  • 100 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

  • 1
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

  • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Birger,

Staplarna du ser på Startsidan under Intäkter, kostnader och resultat visar endast kostnader och intäkter exkl. moms
Moms är en form av skatt som betalas på så gott som all konsumtion av varor och tjänster. Som företagare betalar du in moms till staten, men moms är ingen kostnad. Du betalar visserligen moms på dina inköp (exempelvis om du köper en penna i bokhandeln) men i de flesta fall har du rätt att göra avdrag för samma moms. 

Om jag förstår dig rätt så skulle du vilja ha en stapel för momsen eller alternativt en ruta där man kan markera om man vill ha en extra stapel för just momsen.
Återkoppla gärna med mer information eller om jag missförstått dig.

Detta är inget som finns idag men tar det vidare som ett önskemål.

Ha en fin dag
/Susan
Foto på Birger

Birger

  • 100 poäng 100 badge 2x thumb

Hej.


Precis rätt uppfattat. Även om moms inte är en kostnad så är det pengar som ska ut från firman.

Jag betalar  25% moms på alla mina tjänster samt kan dra lite moms på de få inköp jag gör. Jag har nu varit igång i 15 månader och vet att det är mycket pengar som ska ut i mars. Detta belopp vill jag avsätta under hela året. I skrivande stund drygt 300.000 kr

Av era staplar framgår inte att momsen inte är med. Min revisor sa att den är med i dessa staplar när jag ställde frågan. Det hade varit underbart för alla att kunna ha detta kryss som visar staplarna med moms eller utan moms så att jag snabbt kan få fram hur mycket moms som ska betalas.


Samma sak gäller cirkeln för en anställd, här saknas tex: pensionskostnader, övriga kostnader (Mobil, bil, verktyg) etc. Ni kanske kunde revidera den lite. Jag avsätter 13.600 kr i pension, har jag en anställd som ska ha samma summa slår det hårt på denna cirkel som helt saknar uppgift om pension.


Hör av er om ni inte förstår.


Birger 070 717 9919

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.