Bättre flöde för inköp med egna pengar - eEkonomi

  • 1
  • Problem
  • Uppdaterades för 8 månader sedan
  • (Redigerad)
Sammanslagen

Den här konversationen har slagits ihop med en annan. Se huvudkonversationen: Bokföring betalning med egna pengar, aktiebolag - eEkonomi

Har letat efter lösning att kunna registrera underlag betalade med egna pengar i aktiebolag. Hittar ingen vettig lösning och samma begränsnig finns för enskild firma. Den lösning som rekommenderas är att man registrerar en transaktion där man sedan kopplar bildunderlaget som är insänt med visma skanner.Detta är ju helt bakvänt och tanken med skannerappen är väl att man ska få ett enkelt flöde för registrering av kvitton och kanske levfakturor, dvs man skannar först sina underlag när man är på resande fot och sedan plockar man upp bildunderlagen ett efter ett och skapar en transaktion. Inte att första skapa transaktionen för att sedan leta efter bilder. Det innebär ju en bakvänd arbetsordning och det är mycket svårare att hålla reda på var man är i processen.

En work-around försökte jag med genom att registrera ett bankkonto "Eget utlägg" som skulle komma upp i listan när man jobbar med bildunderlag men det stupar på att bara 10-konton accepteras så 2393 går bort. 

Att boka på ett 10 konto för att sedan boka om med korrigeringstransaktioner är också väldigt fult och jag kan väl bara konstatera att eEkonomi inte innehåller de mest basala funktionerna man kan förvänta sig av ett bra system.

Lösningen torde vara mycket enkelt rent designmässigt och frågan är nu flera år gammal utan att Visma kommit upp med en vettig lösning. Jag föreslår att ni tittar på sådan uppenbara brister med enkla lösningar istället för en massa fancy stuff som inte är speciellt användbart.

Tack och god fortsättning på 2019!
Mats
Foto på MatsSund

MatsSund

  • 82 poäng 75 badge 2x thumb

Publicerades för 8 månader sedan

  • 1

Det finns inga svar.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.